Mleczka do ciała

Bielenda Beauty Milky, Mleczko ryżowe do pielęgnacji ciała z prebiotykiem

• 11 lipca 2024 o 20:46
    Idealne
    Mleczko można kupić w plastikowej butelce z zamknięciem. Produkt dozujemy wylewając go z butelki. Produkt ma przyjemną konsystencję. Łatwo się go dozuje z butelki, jednak nie jest wodnisty. Produkt ma przyjemny, orzechowy zapach, który utrzymuje się na skórze. Mleczko szybko się wchłania, długo pozostawia skórę nawilżoną. Skóra była miękka i przyjemna w dotyku. Stosowałam go przez 3 miesiące. Dodatkowym plusem jest fakt, że produkt jest wegański i nie był testowany na zwierzętach.
  • 15 grudnia 2022 o 15:01
    daje krótkotrwałe nawilżenie
    Balsam mieści się w małej buteleczce z zamknięciem na klik. Takie opakowanie zapewnia higieniczną aplikację, ale przez opakowanie nie widzimy ile produktu zostało jeszcze w środku. Pod koniec produktu ciężko go było wydostać do końca. Butelka ma ładną pogodną grafikę. Balsam ma odpowiednią konsystencję nie jest ona ani za rzadka ani za gęsta. Dobrze się go rozprowadza po skórze, ale żeby się wchłonął całkowicie trzeba trochę poczekać, a zanim się wchłonie skóra jest lepka i tłusta. Ale jak produkt już się wchłonie zostawia skórę gładką i miękką w dotyku. Balsam daje skórze całkiem dobre nawilżenie, ale jak dla mnie jest ono krótkotrwałe. Produkt jest bardzo wydajny. Jego skład jest średni.
  • 3 grudnia 2022 o 8:55
    Pięknie pachnący i świetnie działający produkt.
    To mleczko do ciała kupiłam w zestawie z jego bratem stosowanym do kąpieli. Trafiłam na korzystną promocję i za 2 kosmetyki zapłaciłam około 35 złotych. Wcześniej miałam mleczko z tej serii o zapachu kokosa i byłam zadowolona, więc tym chętniej przystąpiłam do testowania. Balsam zamknięty jest w estetycznym jeśli chodzi o szatę graficzną opakowaniu, z zamknięciem na klapkę. Butla nie jest przezroczysta, więc nie mamy możliwości monitorowania pozostałej zawartości. Niestety na końcówce dość ciężko wydobyć produkt z opakowania (trzeba go po prostu wytrzepywać z butelki). Co do charakterystyki samego specyfiku, balsam ma średnio gęstą konsystencję i po rozsmarowaniu na skórze potrzebuje trochę czasu, by się wchłonąć, jednak po wchłonięciu nie pozostawia na ciele tłustej warstwy. Sama skóra po stosowaniu mleczka jest przyjemnie gładka, odżywiona, miękka. Przecudowny jest również zapach - taki mleczno-słodko-ryżowy, nie przesadnie intensywny (wręcz trochę żałuję, że nie utrzymuje się na skórze dłużej, gdyż kojarzy mi się z czymś niezwykle miłym). Co do składu, z substancji pielęgnujących mamy tutaj nawilżającą glicerynę, odżywcze masło shea, będący emolientem olej z otrąb ryżowych, hydrolizat protein otrąb ryżowych utrzymujący wodę w naskórku, będący antyoksydantem wyciąg z nasion owsa, wzmacniający olej z kamelii, odżywczy alfaglukan, do tego wyciąg z fermentacji bakterii Lactobacillus będący humektantem wiążącym i utrzymującym wilgoć w skórze oraz wiele innych. Jest naprawdę na bogato! Jest i sporo konserwantów oraz substancji zapachowych o wysokim potencjale alergizującym, ale ja osobiście w tym przypadku jestem w stanie przymknąć na to oko, bo kosmetyk przepięknie pachnie (a nie zawsze idzie to przecież w parze z nafaszerowaniem składnikami kompozycji zapachowej) i naprawdę działa, do tego jest wydajny i dostępny w wielu miejscach stacjonarnie, jak i on line. Ja polecam!
    Zalety:
    • nawilżenie, wygładzenie, nadanie miękkości oraz poprawa ogólnej kondycji skóry przy regularnym stosowaniu
    • ochrona przed przesuszeniem
    • nie podrażnia, nie uczula
    • pięknie pachnie
    • nie pozostawia tłustego filmu na skórze
    • bogaty w substancje pielęgnujące skład
    • opakowanie o ładnej szacie graficznej
    • korzystna cena w zestawie z mleczkiem do kąpieli
    • dostępność w wielu miejscach stacjonarnie, jak i on line
    Wady:
    • z opakowania trudno wydobyć zawartość pod koniec użytkowania
    • mleczko dość długo się wchłania
    • sporo konserwantów i substancji zapachowych o wysokim potencjale uczulającym w INCI
  • 28 maja 2022 o 8:06
    Ma plusy i minusy
    Jest gęsty, w miarę dobrze rozprowadza się po ciele. Szybko się wchłania. Ciężko wypływa z butelki i cały czas muszę ją trzymać do góry nogami. Na szczęście nakrętka jest szeroka i dobrze stoi. Jest odżywczy, czuć, że dobrze działa na skórę, nawilża. Dziwnie pachnie, jak ryż z kurzem. Nie podoba mi się, ale da się używać (stosuję tylko na noc), są gorsze rzeczy.
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:
  • 23 maja 2022 o 14:52
    Super przyjemnie nawilżenie
    Bardzo przyjemne mleczko nawilżające. Podczas smarowania zostawia delikatne białe smugi, ale po rozsmarowaniu wchłania się bardzo szybko, nawilża doskonale, pozostawiając na skórze delikatny zapach. Konsystencja gęsta, co mi bardzo odpowiada.
    Zalety:
    • doskonałe nawilżenie,
    • łatwo się rozprowadza na ciele,
    • przyjemnie, delikatnie pachnie.