Żele pod prysznic

Isana Lavaerde Mandel Duschcreme Kremowy żel pod prysznic `Migdał`

vtnj123
    8 lutego 2025 o 21:31
    Czuję się brudna
    Kupiłam na szybko ten produktu podczas wizyty w rossmannie, zawsze byłam zadowolona z produktów do kąpieli Isany ale tu ogromnie się rozczarowałam. Jest to krem do kąpieli, podczas pierwszego użycia musiałam parę razy się upewnić, czy to na pewno służy do mycia a nie do smarowania już po. Konsystencja lekkiego kremu, w ogóle się nie pieni i czuję się nieumyta. Podczas mycia pleców nie wiem, czy to pozostało sebum, czy to ten produkt zostawił mi taką śliską warstwę, ale jakoś nie umiem z tym wrażeniem pozostać więc dla pewności używam drugiego produktu, który wiem, że na pewno jest myjący i zostawiający uczucie czystości. Zapach jest ładny, przyjemny i delikatny. Opakowanie po dłuższym staniu w łazience zaczęło się brzydko łuszczyć, jednak mi to nie przeszkadza. Myślę, że jego jedyną zaletą jest to, że skóra jest ślizga i mogę go zużyć jedynie do golenia nóg, bo żadnych innych zalet nie widzę.
    Zalety:
    • można zużyć do golenia nóg
    Wady:
    • Mam wrażenie, że skóra jest niedoczyszczona
    • Opakowanie się łuszczy i zostaje na palcach
  • 27 lutego 2024 o 20:35
    3 x nie
    W dużym skrócie, moje główne "NIE" dla tego produktu to: brak pienienia (mam wrażenie, że on po prostu nie myje), niewydajność (to zapewne przez konsystencję i fakt, że się nie pieni, przez co za wszelką cenę chcę domyć skórę i nakładam go b. dużo), poza tym nie robi nic spektakularnego mojej skórze. Nie kupiłabym go ponownie. Isana ma lepsze produkty do mycia ciała w ofercie.
    Zalety:
    Wady:
    • brak pienienia - jest niewydajny, mam wrażenie, że niczego nie robi skórze
    • ani nie szkodzi ani nie krzywdzi
    • produkt pt. "nic"
  • 15 października 2023 o 11:22
    Kremowy żel pod prysznic? Nie! Raczej myjący krem do ciała.
    Sama z siebie nie kupiłabym tego produktu. Jednak zachęcona recenzją jednej dziewczyny, którą obserwuję, postanowiłam przetestować ten produkt. Jeszcze do tego cena 8 zł była czynnikiem, dzięki któremu nie wahałam się zbyt długo na zakupem. Na początku byłam rozczarowana tym, że zupełnie się nie pieni. Ale to nic a nic. Więc dlaczego producent nazwał go żelem? Co prawda kremowym ale jednak żelem? Dla mnie kremowym żelem pod prysznic jest standardowa Nivea, która jednak się pieni. A Isana nawet koło tego nie stoi. To już lepiej by było nazwać ten produkt kremem myjącym do ciała. Ale abstrahując od nazwy, Krem ten był naprawdę w porządku. Co prawda nie miałam poczucia ekstra domycia skóry, jednak też nie miałam wrażenia nieumycia. Znam produkty, które lepiej sobie radzą z umyciem skóry, ale znam też i o wiele gorsze. Dlatego pod tym kątem oceniam go dobrze. Jego niekwestionowaną zaletą jest fakt, iż nie musiałam używać po nim balsamu, ponieważ skóra była już mega nawilżona. I to w głównej mierze zasługo kremowej konsystencji. Dlatego uważam, że ten produkt będzie idealny dla osób ze skórami mega suchymi. Jednak nie może być tak kolorowo. Jego ogromną wadą jest wydajność. Ja rozumiem, że koszt 8zł nie jest jakoś wysoki. Ale jednak od produktu do ciała oczekuję minimum miesiąca codziennego użytkowania. A ten produkt skończył mi się po 3 tygodniach, gdzie miałam sporo wyjazdów. A na nie brałam inne produkty. To gdybym faktycznie używała go dzień w dzień to na ile by starczył? Tydzień, w porywach do dwóch?! Dla mnie nawet tak niski koszt nie jest usprawiedliwieniem tak marnej wydajności. Dlatego nie wrócę do tego produktu, mimo iż samo jego działanie było naprawdę poprawne.
    Zalety:
    • Po umyciu nie czułam potrzeby nakładania balsamu
    • Nie wysuszał
    Wady:
    • Bardzo niewydajny
    • Nie pieni się
  • 11 sierpnia 2023 o 16:16
    Fajny ale minus za brak pianki
    Kremowa konsystencja o trochę mdlawym zapachu. Zapakowana w po ręczna tubke 200 ml. Niestety wszystko co dobre się kończy bo ja kocham produkty, które się pienią, a tu nic nawet odrobina Ale krem zostawia oczyszczone ciało miękkie i nawilzone. Dobrze się rozprowadza nawet bez problemu zmywa z ciała ale brak piany no u mnie to minus i nie skuszę się przez to już więcej na niego
    C_in_i
    16 maja 2023 o 23:24
    Niewypał
    Krem kupiłam za jakieś 5 zł. Zachęcona niską ceną i ładnym opakowaniem oraz tym, że jest to produkt limitowany, wrzuciłam go do koszyka. Producent obiecuje, że glink wulkaniczna zawarta w produkcie bedzie nas rozpieszczać, a sam krem zapewni momenty luksusu. do tego podkreśla, że receptura jest bez mikroplastiku. Tubka zamykana jest na wieczko z klikiem, co jest bardzo poręczne i praktyczne. Krem- jak nazwa wskazuje jest kremowy, może nawet bardziej podchodzi konsystencją pod maseczki z glinką, ładnie pachnie. Krem próbowałam zarówno do kąpieli jak i pod prysznic i za każdym razem byłam rozczarowana tym produktem. Nie jest to typowy żel pod prysznic, który będzie pienił i dobrze oczyszczał skórę. Bardziej jest to typ maski z glinką, która ciężko się rozprowadza i trzeba zużyć baaaardzo dużo produktu, żeby rozprowadzić na całe ciało i w ogóle się nie pieni. Po jego użyciu nie czułam się oczyszczona i zadbana, jak standardowo po użyciu zwykłego żelu, co dla mnie jest ogromnym minusem tego produktu. Krem ciężko się spłukuje. Jedynym plusem oprócz ładnej szaty graficznej opakowania jest to, że rzeczywiście po jego użyciu skóra była przyjemnie nawilżona, bardziej aksamitna.
    Zalety:
    • Dwie gwiazdki za szatę graficzną i efekt nawilżonej skóry.
    Wady:
    • Mega niewydajny. W życiu nie zużyłam jednorazowo tak dużo produktu by się wymyć.

Zobacz także inne Żele pod prysznic