Olejki do włosów

Equilibra Tricologica Cristalli Liquidi (,Płynne kryształki z naturalnymi olejkami) nowa wersja

saajko
    30 września 2024 o 21:50
    łatwo przetłuścić nim włosy
    Ogólnie produkt jest okej, zabezpiecza włosy, ale nie daje efektu wow, a przy tym ma jedną bardzo istotną wadę - niesamowicie łatwo przetłuścić nim włosy. Wystarczy nałożyć minimalnie za dużo produktu i sytuacja jest już nie do uratowania. Wracając do działania kosmetyku, zabezpiecza on włosy i ujarzmia te zbyt puszące się, ale nie zauważyłam żadnego nawilżenia, odżywienia czy poprawy stanu końcówek. Takie serum na trójkę, kolejny raz raczej już nie wrócę.
    qkess
    29 grudnia 2022 o 8:58
    Tłuścioch
    Używałam bardzo długo starej wersji, którą byłam zachwycona. Kiedy pojawiła się nowa, kupiłam z nadzieją, że nie powinna być gorsza. Otóż niestety zawiodłam się srodze - mimo zamiany w serum jednego składnika (olejek konopny zastał zamieniony olejkiem z kiełków pszenicy) nie jest to już dawny, świetnie działający kosmetyk. Mam włosy wysokoporowate z tendencją do puszenia, farbowane, z przesuszonymi końcówkami. Od olejku oczekuję przede wszystkim nawilżenia, uelastycznienia włosów i zabezpieczenia końcówek przed rozdwajaniem. Dobry skład serum dużą ilością emolientów i humektantem powinien być gwarancją rozwiązania tych problemów. Ale nie - serum jest ciężkie i bardzo tłuste - bez względu czy nakładam je na wilgotne czy suche włosy powoduje jedno - wielką tłustość. Włosy wyglądają nieestetycznie, sprawiają wrażenie mega przetłuszczonych i obciążonych. Próbowałam przekonać się do niego kilka razy, ale nigdy nie udało mi się osiągnąć zadowalającego efektu. Szkoda, bo poprzednik spisywał się fantastycznie. Na plus jak to zwykle w przypadku produktów Equilibra bywa świetne, funkcjonalne opakowanie.
  • 15 listopada 2020 o 14:55
    Idealny mariaż natury i chemii
    Serum różni się od poprzedniej wersji jednym składnikiem:olejek z kiełków pszenicy zastąpił konopny .Znak czasów:D Kosmetyk zamknięty jest w szklanej buteleczce z pompką,która bardzo ułatwia dozowanie produktu. Zapach typowy dla produktów Equilibra,nie utrzymuje się długo na włosach. Skład doskonały dla włosów wysokoporowatych,średnioporowatych-ja ,kręconych,falowanych i trudnych do ujarzmienia: -aloes - humektant -olej z konopi -emolient -wyciąg z siemienia lnianego-emolient -keratyn-proteiny -olej arganowy-emolient. -łagodne silikony. Serum stosuję na umyte,wilgotne włosy od połowy ucha. Działanie: -mocno nawilża włosy wygładza je,dyscyplinuje,zapobiega puszeniu,podkreśla skręt,mega nabłyszcza. Nie obciąża,nie powoduje szybszego przetłuszczania. Po dwóch miesiącach stosowanie widzę,że bardzo ograniczył rozdwajanie się końcówek. Produkt jest bardzo wydajny i naprawdę poprawia wygląd i stan włosów. Dostępny niemal w każdej aptece oraz drogeriach Hebe,Natura. Obecnie to mój numer jeden jeśli chodzi o sera do włosów i wątpię,by szybko coś go przebiło.
    Zalety:
    • Wszechstronne działanie,skład,wydajność,cena,dostępność,opakowanie.
    Wady:
    • Brak.