Tusze do rzęs

Max Factor Divine Lashes Mascara Tusz do rzęs (stara wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 248 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 13 marca 2024 o 14:58
    super!
    Bardzo fajna mascara. Dobrze się jej używa nawet tuż po otwarciu jak jest nowa, co jest raczej rzadkie. Klasyczna wygodna szczoteczka bardzo fajnie rozdziela rzęsy, wydłuża, podkręca i pogrubia. Efekt można budować. Ma intensywnie czarny kolor. Jest bardzo trwała, nie kruszy się i nie osypuje, a jednocześnie nie sprawia problemów przy demakijażu. Jest bardzo wydajna. Produkt naprawdę warty uwagi,
    Sabi01
    22 stycznia 2024 o 9:01
    Rewelacyjny
    Jest to tusz, który zrewolucjonizował zasoby mojej kosmetyczki. Od pierwszego użycia byłam nim zachwycona. W niczym nie ustępuje drogiemu Hypnose od Lancome. Jego szczoteczka jest podobna oraz co najważniejsze - ostateczny efekt końcowy. To wystarczające powody dla których kupię go ponownie. Tusz zamknięty jest w klasyczne opakowanie przypominające kultowy MF 2000 calorie, jednakże posiada o wiele lepszy sklad i właściwości. Dodatkowo zaopatrzony jest w kartonik zawierający szczegółowy opis efektów. Wszystkie zapewnienia producenta w moim przypadku się potwierdziły, co jest oczywiście wielkim atutem produktu. Rzęsy po nałożeniu drugiej warstwy są wspaniale wydłużone i pogrubione. Bez efektu sklejenia i bez grudek. Warto zaznaczyć, że jego formuła nie usztywnia rzęs. Sprawia, że są one elastyczne i miękkie w dotyku, nie obciąża i nie powoduje ich nadmiernego wypadania. Jest to dobry produkt do wrażliwych oczu. Często mascary powodują u mnie powstawanie jęczmieni na lini wodnej powieki, jednak ten tusz okazał się bardzo łagodny dla moich alergicznych oczu. Kolor głębokiej, intenysnej czerni w porównaniu z wieloma moimi tuszami również zasługuje na szczególną uwagę. Jest to ważny element, który sprawia, że nie trzeba nakładać dużo tuszu aby uzyskać idealny odcień. Nie zauważyłam by nadmiernie się rozmazywał. W ciągu dnia ładnie wygląda aż do momentu zmywania makijażu. Według mnie, ten tusz nie ma żadnych wad. Polecam!
  • 12 grudnia 2022 o 19:41
    Do ideału trochę mu brakuje
    Od lat nie miałam tuszu od Maxa dlatego bardzo się ucieszyłam gdy dostałam tego oto gagatka w prezencie od kochanej Intermanki <3. Byłam go bardzo ciekawa - recenzję miał bardzo obiecujące a i ja muszę przyznać , że zazwyczaj tusze tej marki fajnie się u mnie sprawdzały . Ten jest dobry ale decyzję o ponownym zakupie musiałabym bardzo przemyśleć ponieważ nie jest niestety pozbawiony wad. Opakowanie prezentuje się bardzo ładnie . Czarna tuba z eleganckimi złotymi napisami które się nie ścierają , dość długa ułatwiająca nakładanie tuszu rączka i szczoteczka z klasycznego włosia w kształcie klapsydry - to takie podstawowe i najważniejsze informacje techniczne . Odcień czerni głęboki i mocno nasycony . Formuła w moim odczuciu mimo iż kremowa jest odrobinkę za sucha ale z tuszem pracuje się bardzo dobrze . Ma lekko chemiczny zapach na szczęście bardzo szybko wietrzejący . Tuszu to ja sobie nie żałuję nigdy i w przypadku tego by uzyskać efekt który w pełni mnie zadowoli nakładam 3 warstwy . Moje rzęsy są dość gęste ale średniej długości . Od tuszu oczekuje efektu wręcz teatralnego - rzęsy muszą być tak długaśne by robić mi za grzywkę , dodatkowo bardzo zwracam uwagę na to ile dany tusz doda objętości . Tutaj efekt jest bardzo ładny ale jak dla mnie nie do końca idealny ( ale brakuje do tego dosłownie odrobinka ). Pierwsza warstwa w moim przypadku bardzo ładnie przyczernia rzęsy i delikatnie je rozdziela . Warstwa druga daje mi perfekcyjne rozdzielenie i widoczne wydłużenie , dodatkowo ta druga warstwa rozkłada rzęsy w wachlarz co z automatu daje wrażenie optycznie bardziej otwartego oka . Pogrubienie przy tej warstwie jest delikatne . Warstwa trzecia bardzo ładnie pogrubia rzęsy , sprawia też , że są one odpowiednio zdefiniowane i naprawdę dobrze rozdzielone , da się też dobudować lekko wydłużenie i naprawdę jest one spore ale rzęsy nie sięgają mi do linii brwi , tak więc czuję drobny niedosyt. Ale widoczne te rzęsy są i wyglądają całkiem spoko . Tusz jest bardzo trwały . Nie rozmazuje się , nie kruszy i nie odbija . Nie zauważyłam też by się w ciągu dnia osypywał . Efekt jaki uzyskuje po nałożeniu trwa w nienaruszonym stanie aż do momentu demakijażu . Z usunięciem tego tuszu w moim przypadku najlepiej sobie radzi kokosowy micel Eveline . Mam całą baterię miceli , olejków , maseł i emulsji do demakijażu ale z każdym z nich ( poza tym micelem właśnie tusz schodził dość opornie . Jedyne co mnie martwi to to , że czasem po zmyciu produktu widzę na waciku z dwie rzęsy . Nie zdarza się to za każdym razem ale mimo wszystko wolałabym by tusz nie był aż tak '' agresywny '' dla moich rzęs . Łzawienia oczu po tym tuszu nie odnotowałam. Podsumowując jest to dobry tusz . Definiuje rzęsy , nadaje im objętości i dość fajnie wydłuża ale nie jest to efekt tak spektakularny bym z całą pewnością wiedziała , że kiedyś do produktu wrócę. Ale jeśli ktoś jest go bardzo ciekawy to spróbować można.
    Zalety:
    • wygodna szczoteczka
    • w miarę wydajny
    • nasycony odcień czerni
    • bardzo ładnie rozdziela
    • fajnie pogrubia
    • widocznie wydłuża
    Wady:
    • jak dla mnie mógłby wydłużać jeszcze bardziej
    • może być oporny w zmyciu
    • czasem wypadają po nim pojedyncze rzęsy ( przy demakijażu )
  • 28 października 2022 o 16:45
    super tusz
    Super tusz który podkreca i wydłuża ładnie rzesy, jest wydajny, ma fajna klasyczną szczoteczke, głeboko czarny kolor. Rzęski są w dobrym stanie po jego uzyciu. Jestem z niego bardzo zadowolona i napewno kupie go ponownie. Polecam...
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 10 lipca 2022 o 12:31
    Głęboka czerń
    Pierwszy raz mam tusz od Max Factor - za co bardzo dziękuje Wizaż :-) Z wielką ciekawością przystąpiłam do testów i pierwsze wrażenie to było wow - bardzo intensywna czerń! Byłam pod wrażeniem! Do tego klasyczna szczoteczka - które bardzo lubię - byłam zachwycona! Jednak po dłuższym czasie, kiedy inne tusze zaczynają się robić „fajne” ten mi zgęstniał i zaczął sklejać rzęsy.. Muszę wyczesywać szczoteczką od innego tuszu. Zalety : - kolor : intensywna czerń! - lekkość - pogrubienie Wady: - niestety może sklejać rzęsy
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl