Toniki i hydrolaty

Kruidvat Originals, Tea Tree Reinigingslotion Tonik do twarzy `Drzewo herbaciane`

• 16 sierpnia 2022 o 18:36
    Zdecydowanie Nie
    Skusiłam się na niego na promocji i gdy zobaczyłam że ma szklaną butelkę wiedziałam że muszę go wypróbować. Mimo to że nie kosztuje zbyt wiele to żałuję tego zakupu. Śmierdzi okropnie dusząco i alkoholowo. Po 1 użyciu strasznie piekła mnie skóra, jednak próbowałam się nie zrażac i używałam przez tydzień co wieczór. No ale jednak wylądował w końcu w śmieciach... moja cera okropnie się pogorszyła, pojawiło mi się strasznie dużo wyprysków i poszerzyły mi się pory. Nie mówiąc już o tym jak bardzo mam teraz tłustą cerę którą ciężko będzie mi doprowadzić do stanu poprzedniego.
    Zalety:
    • Niestety brak zalet
    Wady:
    • Śmierdzi
    • Popsuł mnie bardzo cere
  • 30 marca 2021 o 0:40
    Nie nie i jeszcze raz nie !
    Produkt zakupiłam w Rossmannie na promocji. Zaciekawiła mnie szklana butelka i drzewo herbaciane w składzie... i to chyba jedyna zaleta tego produktu. Drażniący i duszący zapach, duża zawartość alkoholu w składzie. Nie tylko nie polubił się z moja skórą ale też mocno ją wysuszył. Tonik powoduje również zwiększone wydzielanie sebum. Na pewno nie jest to produkt przeznaczony do cery wrażliwej oraz problematycznej - nie pomoże a jeszcze zaszkodzi.
    Zalety:
    • Szklana butelka
    • Drzewo herbaciane w składzie
    Wady:
    • Ciężki duszący zapach
    • Wysusza
    • Podrażnia
    • Powoduje zwiększone wydzielanie sebum
  • 13 lutego 2021 o 20:11
    Trzeba uważać
    Całą linię produktów zakupiłam w rossmanie. Moja skóra mieszana z wypryskami. Tonik znjaduje się w dużej butelce szklanej. Ja nie mam problemu z wydobycie produktu poniewaz używam wacików wielorazowych. Poprostu wkładam wacik przechylam lekko butelke. I jest. Tak jest w nim alkohol. Dość mocno go czuć. Ale nie zauważyłam żeby zrobił mi krzywde. Dobrze odświeża. No może trochę wysusza i trzeba delikatnie go używać.
  • 13 lutego 2021 o 12:56
    Jako tonik...masakra ))
    Oczywiście skusiła mnie cena -9 zł- i piękna, apteczna flaszeczka. I koniec. Zapach drzewa herbacianego mnie nie przeszkadza, ale mocno przebijający smród alkoholu już owszem. Nie przeczytałam w drogerii jego składu. Po pierwszym zastosowaniu zaczęła mnie palić i piec twarz-masakra. Szybko to zmyłam i uspokoiłam. Nie wyrzuciłam go jednak...stosuje jako odkażacz, czyściciel zaskórników na nosie i brodzie, super sprawdza się w oczyszczaniu wągrów u męża ). Do tego nadaje się bardzo. Zastępuje u nas po prostu spirytus kosmetyczny.
    • śliczna flaszka
    • dobrze czyści wągry i wysusza wypryski
    Wady:
    • zawartość alkoholu okropna
    • śmierdzi siarką
    • potwornie wysusza skórę
    • piecze, swędzi, drapie
  • 2 października 2020 o 23:52
    Niestety
    Uwielbiam produkty, które mają olejek herbaciany, ponieważ ja zwlaczyłam swój trądzik i w razie nieprzyjaciół moje nim szybko skontratakować oraz pomagają mojemu chłopakowi w walce. Chwycilam ten tonik od mojej siostry na testy widząc, że ma coś takiego w swoich zasobach nie czytając składu... Konsystencja to woda. Poprostu klasyczna konsystencja. Buteleczka nie ma pompki, co już jest dla mnie minusem, bo konieczność wylewania produktu na wacik równa się z marnowanie większej ilości. Efekt po... po pierwszych uzyciach już czułam napięcie i ściągnięcie skóry. Zwlaczyłam to kremami, ale nie w stu procentach. Moja siostra i chłopak mieli podobne spostrzeżenia. Dodatkowo jeśli były jakieś bardziej aktywne zmiany na twarzy to było odczuwalne pieczenie. I wtedy zajrzałam w skład... 2 miejsce alkohol. Niestety ale wysusza on skórę i jednocześnie może drażnić, co dla mnie mija się z celem ,szczególnie gdy wiemy, że nasza cera jest uwrazliwiona... jest nieprzyjemny i niestety dla mnie zdecydowanie mijający się z celem.