Kosmetyki na rozstępy dla kobiet w ciąży i karmiących

Tołpa Mum, Krem ujędrniający brzuch, uda, pośladki ( nowa wersja )

Tołpa Mum
Tołpa Mum Krem Ujędrniający Brzuch Uda Pośladki 250ml
Tołpa
tołpa. mum. krem ujędrniający brzuch, uda, pośladki, 250 ml
Bodyland.pl
Tołpa Dermo Body Mum - Krem ujędrniający brzuch, uda, pośladki 250ml

• 14 sierpnia 2024 o 12:49
    Fajny krem dla przyszłych mam
    Sięgnęłam po ten krem w 1 ciąży, towarzyszy mi również w 2. Dość szybko się wchłania, dobrze nawilża. Ma bogatą konsystencję, ale się nie lepi. Skóra po nim jest leciutko napięta (wrażenie ujędrnienia), nie zauważyłam też żeby pojawiły się u mnie rozstępy- pytanie czy to zasługa kremu czy genetyki :D Trochę drażni mnie jego zapach, nie jest intensywny, ale nie do końca w moim guście. Pomyślałabym też nad zmianą opakowania na tubkę lub coś z dozownikiem. Bardzo nie lubię nakładać kosmetyków palcami prosto ze słoiczka.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • nie lepi się
    • dobrze nawilża
    • napina skórę
    Wady:
  • 1 lutego 2024 o 11:07
    Odkrycie w ciąży
    Na ten krem zdecydowałam się w 7 miesiącu ciąży, kiedy skóra na rosnącym brzuchu zaczęła już bardzo swędzieć. Desperacko szukałam jakiegoś rozwiązania i najlepszą odpowiedzią okazał się ten krem. Sprawdzałam różne konfiguracje. Nakładałam go tylko na wyznaczone partie - brzuch, uda i pośladki; raz dziennie, czasem nawet dwa razy dziennie. Obecnie używam go na całe ciało, każdorazowo po każdej kąpieli, dodatkowo szczotkując skórę na sucho (omijam tylko brzuch i piersi). Rezultat po miesiącu przerósł moje oczekiwania. Spodziewałam się zwykłego kolejnego kosmetyku nawilżającego tylko chwilę, jednak skóra jest w znacznie lepszym stanie. Nawilżona, ujędrniona, przyjemnie miękka - szczególnie na udach. Stan skóry na brzuchu też zdecydowanie się poprawił - już nie swędzi, jest zdecydowanie bardziej nawilżona, zniknęło również nieprzyjemne uczucie ciągnięcia. Jeśli chodzi o wrażenia dotyczące samej aplikacji, to oceniam je bardzo dobrze. Krem w mojej ocenie wchłania się bardzo szybko - zazwyczaj gdy nakładam go na całe ciało, to po rozsmarowaniu ostatniej porcji produktu, pierwsza jest już wchłonięta, więc spokojnie mogę to robić przed samym wskoczeniem do łóżka. Zapach jest świeży, specyficzny, jakby morski, ale przyjemny - nie jest przytłaczający, raczej neutralny. Krem dodatkowo jest bardzo wydajny. Z moją częstotliwością użytkowania przez miesiąc zużyłam zaledwie 1/5 opakowania o pojemności 250 ml. Jestem w trakcie pierwszego opakowania, ale już widzę, że zostanie ze mną na dłużej, ponieważ jest to pierwszy produkt, który przyniósł mi faktyczną ulgę, która utrzymuje się przynajmniej do następnego użycia.
  • 26 lipca 2023 o 15:10
    Jest ok, bezpieczna opcja,odżywia i wygładza,ale ujędrnienie jest raczej stopniowe.
    Nie jest to moja jedyna opcja ujedrniania, moje podejście jest holistyczne, dieta, ćwiczenia,prysznice z zimnej wody po ćwiczeniach i masaże przy wcieraniu takich produktów. Zawsze jednak widzę tę różnicę,że skóra po jakimś produkcie wygląda jednak ciut lepiej jędrniej czy gladko. Zacznijmy od moich potrzeb, ja należę raczej do szczupłych osób,moja skóra to skóra przed 40stką,także stopniowo traci swoją własną jędrność a mój brzuch to brzuch kobiety po ciąży, jestem raczej drobna a brzuch miałam naprawdę spory, do rozstępów skłonności najwidoczniej nie mam, a może to i intensywne smarowanie brzucha różnymi produktami w czasie ciąży. Nie uniknęłam jednak rozciągnięcia skóry, nawet po 4 latach od ciąży jest ona w kilku miejscach wiotka, nie jest to efekt widoczny gołym okiem na wyprostowaniu,ale przy zginaniu, w ciągu ostatniego roku trochę też schudłam co dołożyło do sprawy większą wiotkość. Zazwyczaj opierałam się na olejku Busajna czy maśle Shea, który w całkiem szybkim czasie dostarcza skórze i odżywienie i jedność,ale w przypadku brzucha uznałam,że może trzeba spróbować czegoś innego. Trafiło na to masło, głównie dlatego że było w promocji a ja potrzebowałam czegoś oszczędzającego czasu, no bo olejki czy masła wymagają jednak większej pieczołowitości przy aplikacji. Tu też starałam się dołożyć ten masaż, ale krem wchłania się mimo wszystko zdecydowanie szybciej. Zapakowany jest w zgrabny plastikowy słoik,jego wydajność na brzuch,uda, pupę to ponad miesiąc,prawie dwa,ja nie oszczędzałam na nim, ale należy do tych produktów,które są bardziej zwarte,a nie jak masło,które trudno rozprowadzić,ale mocno zwarty krem,bez mocno tłustego wykończenia,także i bardziej wydajne. Przyjemnie się go aplikuje,wchłania całkiem szybko jak na taki produkt, oczywiście nie w dwie minuty,ale tak do 10 żeby był kompletny mat skóry,przy masażu jeszcze szybciej. Całkiem nieźle odżywia, może nie intensywnie jak tłuste produkty,ale zawsze, do tego wygładza i trochę "spina skórę". Nawilżenie nie jest jakieś wyjątkowe,ale też nie tego oczekiwałam. Co do kluczowych efektów -ujedrnienie jak wspominałam w tytule recenzji jest bardziej stopniowe i po zużyciu całego opakowania mogę powiedzieć tyle,że w miejscach które potrzebują go trochę - dobre,a w obszarze brzucha- takie sobie, dużo tam nie pomogło. Zdecydowana zmianę skóry w obrębie brzucha widzę po regularnym masażu brzucha masłem shea wymieszanym np z olejkiem z grejpfruta,może nie po dwóch dniach,ale po miesiącu już widać znaczną różnicę. Oczywiście jest to bardziej wymagająca metoda, trochę się trzeba namasowac żeby się nie kleić,ale to też wzmaga proces ujedrniania. Oczywiście ćwiczenia jakieś należy wykonywać żeby zwiększyć efekt,mocniejsze mięśnie,to mocniejsze mięśnie, dla osób nie dysponujacych czasem polecam po prostu regularne rozciągnie i planki. Zwykły zimny prysznic po ćwiczeniach też robi robotę,no i dodatkowo zmniejsza ból mięśni, łagodzi mikrouszkodzenia. Oczywiście jak wszystko warto obadac czy jest dla nas. Do tego kremu już raczej nie wrócę,jest przyzwoity, nie szkodzi,ma ładny zapach, przyjemnie się go aplikuje,ale potrzebuje tu jednak czegoś intensywniejszego, szczególnie na brzuch. Rok temu używałam balsamu Eeeny Meny i wydaje mi się,że efekt był lepszy, szybciej ujędrniał, jak na tego typu produkt, bo to niestety nie jest rzecz,którą wystarczy zrobić raz i efekt się utrzyma,skóra się zmienia. Tamten ma dość wysoką cenę, także nadal będę szukać takiego masła czy balsamu, z prostej przyczyny,nie zawsze mam czas używać maseł czy olei,czasem chęci i potrzebuje na takie dni szybciej działających produktów. Ten krem ma u mnie 4.
  • 2 czerwca 2023 o 20:41
    Faktycznie działa
    Bardzo dobry krem. Produkt zamknięty jest w plastikowym słoiczku, łatwo wydobyć z niego produkt. Ma odpowiednią konsystencję, nie lejącą, dość zbitą, łatwo rozsmarowywuje się na skórze. Szybko się wchłania. Nie brudzi ubrań. Krem faktycznie napina skórę, nawilża, odżywia i ujędrnia. Ważne jest regularne stosowanie produktu. Stosuję 2 razy dziennie i widzę znaczną poprawę przez miesiąc stosowania. Zapach i wydajność jest ok.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    Darda2
    5 sierpnia 2021 o 18:51
    Cud miód!
    NOWE LOVE! Zacznę od tego że raczej niechętnie wsmarowuje w ciało specyfiki i czekam aż się wchłoną gdyż brak mi cierpliwości i nie znoszę jak skóra się później lepi do ubrań. Czas ciąży wiadomo - smarowanko 2 x dziennie. Trafiłam w Rossmanie na wyprzedaż i ten krem zakupiłam w cenie uwaga 11 zł!! Przeceniony z 40 więc nie muszę chyba mówić że wzięłam dwa. Żałuję że nie było więcej. Krem jest w fajnym wygodnym sloiczku, minimalistyczna szafa graficzna. Krem ma lekkie zabarwienie i specyficzny zapach ale całkiem przyjemny. Wchłania się błyskawicznie! Mało tego, to nie jest tak że wchłania się i znika razem z jakimkolwiek nawilżeniem. Nie! On zostawia skórę super wypielęgnowana, jędrna, nawilżoną i pachnącą. Efekty już po kilku użyciach są widoczne. Nie wiem czy pod koniec ciąży to wystarczy i czy wieczorem nie wjedzie olejek z tej serii (lub mieszanka kremu z olejkiem) ale podoba mi się na tyle że myślę, że po porodzie również będę do niego wracać. Chętnie przetestuję cała serię. Dodam jeszcze że jest ultra wydajny! Nakładam na końce palców i wystarcza mi to na brzuch piersi i dekolt. Super