Odżywki do włosów

Joanna Vegan, Proteinowa odżywka do włosów w sprayu

• 17 maja 2024 o 22:34
    Dobra, choć nie zachwyca. Nie ma co spodziewać się po niej efektu „WOW”
    Joanne Vegan, proteinową odżywkę w sprayu kupiłam w sklepie napieknewlosy.pl za +/- około 15 zł/150 ml. Była to jedna z najtańszych odżywek w sprayu, a akurat szukałam czegoś na szybko i w dobrej cenie. Nie ma w składzie alkoholu co jest moim głównym kryterium wyboru jeśli chodzi o tego typu produkty. Miałam już wcześniej do czynienia z marką Joanna i niestety te produkty nie sprawdzają się jakoś mega super na moich włosach. Ale wiedziałam na co się piszę, z ciekawości ta wylądowała w moim koszyku :) Producent opisuje swój produkt jako idealny do włosów suchych, zniszczonych, takich które potrzebują intensywnej pielęgnacji i regeneracji. W środku znajdziemy hydrolizowane proteiny roślinne, minerały. Generalnie nic specjalnego, trochę obiecanki cacanki. No ale to Joanna, przymykam oko, ze względu na cenę :) Produkt znajduje się w opakowaniu z atomizerem co zdecydowanie ułatwia aplikację produktu na włosy. Zapach jest.. cóż. Dosyć mocno kosmetyczny moim zdaniem, spodziewałam się czegoś innego choć nie przeszkadza mi to. Działanie? Może lekko ułatwia rozczesanie, może ciut bardziej błyszczą… nie jestem do końca przekonana czy jest to zasługa tego produktu. Raczej nie. Jednak lubię czymś jeszcze spryskać swoje włosy przed suszeniem. Obecnie używam żeby zużyć, szkoda mi wyrzucić, a krzywdy nie wyrządzą. Ale już raczej nie sięgnę po ten produkt z powrotem.
    Zalety:
    Wady:
    • nic specjalnego nie robi z włosami
    Mela345
    9 sierpnia 2023 o 13:59
    WYGŁADZENIE
    Plusy(+) - wygładza - nie obciąża włosów lecz je dociąża - zmiękcza - zapach nie jest mdły - skład w tym 3 proteiny roślinne - wydajna, dobra w podróży - efekt na włosach (sypkie) - opakowanie, atomizer Minusy(-) - nie jest zbyt pomocna w rozczesywaniu włosów Podsumowując odżywka jest dobra, jedna z niewielu 'bez spłukiwania' która mnie nie obciąża, a efekty są zadowalające. Zapach nie jest mdły i przesłodzony. Jest w porządku. Bardzo skuteczna na jakiś wyjazdach, a na codzień dla mnie wydajna bo preferuje odżywki, które się spłukują. Także polecam.)
    shewild
    21 lipca 2022 o 11:37
    Nie robi zupełnie nic, totalnie zbędny produkt
    Odżywkę stosowałam na przestrzeni kilku ostatnich miesięcy, dość regularnie. Jest to produkt w sprayu, więc był bardzo wydajny i dopiero teraz, po wielu miesiącach, udało mi się go zużyć do końca. Na początku, po paru pierwszych tygodniach nie widziałam żadnej widocznej różnicy w kondycji włosów, więc się trochę zniechęciłam. Potem jednak używałam odżywki bardzo regularnie, bo wyszłam z założenia, że tylko w taki sposób jestem w stanie zauważyć efekty, ale po długim czasie systematycznego stosowania stwierdzam, że w przypadku tego produktu to niestety nieprawda. Dla mnie to takie placebo, które nic w wyglądzie włosów nie zmienia, więc... po co je stosować? Przede wszystkim skusił mnie dobry skład. Proteiny to coś co zawsze działa na mnie zachęcająco, bo włosy mam cienkie, delikatne, niesforne. Chętnie dałabym im trochę efektu pogrubienia, elastyczności i również regeneracji, bo są także mocno suche, zwłaszcza w okresie letnim. Odżywka od Joanny okazała się dla mnie sporym rozczarowaniem, bo nie zrobiła po prostu nic. Wnikliwie obserwowałam przez te wszystkie miesiące czy coś zmienia się na plus, ale niczego nie zauważyłam. Zwracałam też uwagę czy nie pogorszy stanu, to już byłaby dla mnie jakaś informacja, że może to za dużo protein dla moich włosów, ale tutaj również nic. Odżywka nie ułatwiała czesania, nie nawilżała, o regeneracji nie mówiąc, nie wygładzała ani nie nabłyszczała włosów. Bezpośrednio po spryskaniu włosów były one przez chwilę lekko wilgotne, ale po jakimś czasie odżywka się wchłaniała i włosy wyglądały dokładnie tak jak przed jej użyciem. Mogę pochwalić jedynie to, że odżywka jest niezwykle lekka, nigdy po jej użyciu nie miałam obciążonych czy tłustych włosów. Cała reszta niestety nie robi wrażenia, bo... po prostu nic się nie dzieje. A jak nic się nie dzieje i nie ma różnicy, to nie widzę sensu żeby takiego produktu używać. Miałam nadzieję, że chociaż zobaczę różnicę w mniejszej ilości połamanych włosów (trochę się ich pojawia podczas czesania i spinania), ale - jak wspomniałam wcześniej - odżywka nie pomaga również w łatwiejszym rozczesywaniu. Taki sam efekt można by osiągnąć gdyby lekko zwilżyć włosy lub spryskać je np. hydrolatem. Cała reszta jest dla mnie w porządku, tzn. opakowanie jest całkiem wygodne, atomizer dobrze działa, butelka dobrze leży w dłoni. Zapach akurat taki sobie, perfumowany, chyba wolałabym coś mniej intensywnego, chociaż w sumie na włosach już mocno tracił na sile i nie męczył przez dłuższy czas, dopiero gdy się powąchało włosy z bliska. Podsumowując - nie jest to produkt, którego potrzebuję, być może cienkie włosy to nie jego przeznaczenie, chociaż wydawało mi się, że proteiny zwłaszcza takim włosom są potrzebne.
  • 29 maja 2022 o 20:35
    Odżywka vegańska
    Odżywka w formie sprayu. Ładny, przyjemny zapach. Nie obciąża włosów. Dobrze się rozczesują. Nie ma jakiegoś efektu wow, ale włosy wyglądają dobrze. Bardzo ładna szata graficzna. Korzystna cena, zwykle mniej niż 10 zł. Formuła wegańska.
  • 25 kwietnia 2022 o 7:50
    Cytrusowy zapach włosów
    Odżywkę te kupiłam z polecenia koleżanki która bardzo sobie ja chwaliła i ja również się nie zawiodłam. Zgodnie z opisem jest to odżywka dla włosów które są suche zniszczone i potrzebują regeneracji a formuła tej odżywki posiada proteiny roślinne witaminy z grupy A i C przez co włosy po pewnym czasie dochodzą do lepszej kondycji. Odżywka ta może nie daje spektakularnych efektów ale w jakimś stopniu pomaga, widać różnicę na włosach. Włosy stają się bardziej błyszczące i zdecydowanie lepiej się rozczarują. Za tę cenę warto wypróbować.