Maski do włosów

L'biotica Biovax Prebiotic, Maska intensywnie regenerująca

Biovax Prebiotic Maska do Włosów Intensywnie Regenerująca 250ml
e-ZikoApteka.pl
Biovax LBIOTICA Biovax Prebiotic maska do włosów intensywnie regenerująca 250 ml
Biovax Prebiotic Maska do włosów Intensywnie Regenerująca 250 ml

Nasi użytkownicy zostawili 137 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 28 listopada 2024 o 0:24
    Fajna , lubię produkty tej marki
    Maska Biovax Prebiotic to mój wybór, gdy moje włosy wymagają mocniejszej regeneracji. Opakowanie o pojemności 250 ml jest poręczne i minimalistyczne, co bardzo mi odpowiada. Konsystencja jest gęsta i bogata, dzięki czemu maska dobrze przylega do włosów podczas aplikacji. Formuła wzbogacona prebiotykami i emolientami działa regenerująco i wzmacniająco, nie tylko na włosy, ale również na skórę głowy. Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że włosy są bardziej miękkie i elastyczne, a regularne stosowanie sprawia, że wyglądają na znacznie zdrowsze. Maska ma delikatny, subtelny zapach, który nie jest nachalny, co bardzo sobie cenię. Jest idealna po intensywnych zabiegach stylizacyjnych i chemicznych, kiedy włosy potrzebują głębokiego odżywienia.
    Zalety:
    • Intensywnie odżywia i nawilża
    • Wygodne opakowanie w zakręcanym słoiczku
    • Bardzo dobry skład
    • Dba nie tylko o włosy ale o skórę głowy
    Pushann
    14 października 2024 o 15:08
    Dobra maska do włosów
    Zacznę od tego, że mam wkłady rozjaśnione i cieniowane, a skóra głowy z tendencją do przetłuszczania. W pielęgnacji włosów szukam wygładzenia, dociążenia i dobrego oczyszczania skóry głowy bez podrażnień. Myję głowę codziennie stosując dwukrotne mycie szamponem i następnie nakładam codziennie maska na włosy na 2/3 minuty, zrezygnowałam całkowicie z odżywek, ich działanie było dla mnie za słabe. Uwielbiam spraye do włosów z keratyna z tej serii niebieskiej, miałam nadzieję że ta maska również mnie zachwyci. Jest w porządku, robi to co powinna, wygładza, dociąża włosy ale jednocześnie nie obciąża. Zapach dość specyficzny bez rewelacji. Jak ktoś ma okazję warto testować.
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:
    Vardzia
    11 maja 2024 o 12:11
    Nie wiem gdzie ta regeneracja
    Jakieś dwa lata temu przeżywałam fazę na maski do włosów Biovax. Pamiętam, że w tamtym momencie przetestowałam większość dostępnych na rynku. Miewałam o nich różne zdanie, raz lepsze raz gorsze, ale większość z nich wspominałam z przyjemnością. Do tej postanowiłam jakiś czas temu wrócić, tak z czystej ciekawości czy nadal będzie się sprawdzać. Troszeczkę żałuję, bo większość czasu ją męczyłam, ale udało mi się ją wrzucić do denka. Maska jest gęstą konsystencję. Po włosach rozprowadza się względnie dobrze i nie spływa z nich po zastosowaniu. Zapach jest typowo kosmetyczny, po spłukiwaniu niewyczuwalny. Maska łatwo się spłukuje, nie pozostawia oblepionych włosów, nie sprawia, że włosy są w strąkach. Jeśli chodzi o działanie: przyznaję że nie do końca wiem jaki typ włosów mam, ale najlepiej sprawdzają się u m mnie te kosmetyki które są kierowane do włosów średnioporowatych. Mają tendencję do puszenia, przesuszenia i rozdwajania końcówek. W momencie, kiedy miałam długie włosy ta maska nie robiła na moich włosach nic. Włosy się puszyły, miały suche końce, plątały się i ogólnie ciężko było je okiełznać. Jakieś dwa tygodnie temu naszła mnie fantazja na ich ścięcie (poszło 15cm). I o dziwo teraz ta maska się sprawdza. Włosy po niej się łatwo rozczesują, są odbite u nasady, nie puszą się. Zaryzykuję stwierdzenie, że sprawdzała się chwilowo nawet lepiej niż moja ulubiona maska proteinowa od so! flow. Podejrzewam, że w dużej mierze jest to zasługa fryzjera, ale myślę, że warto to zaznaczyć. Opakowanie to ciemny słoiczek typu twist off. Nic do niego nie wlatywało i z niego nie wypływało. Był wytrzymały i nie sprawiał problemów. Przez większą część czasu ta maska nie była moim pierwszym wyborem. Żeby nie skłamać stosowałam ją jakoś od grudnia zeszłego roku, wykończyłam dosłownie wczoraj wieczorem. Przez większość tego czasu nie sprawdzała mi się totalnie, teraz było lepiej. Był to produkt wydajny, ale raczej nie zamierzam do niego wracać w najbliższym czasie.
    Zalety:
    • łatwe nakładanie i spłukiwanie
    • wytrzymałe opakowanie
    Wady:
    • bardzo nierównomierny efekt
  • 3 kwietnia 2024 o 15:02
    Podobnie jak szampon z tej serii sprawdziła się genialnie na moich włosów. Widocznie nawilża i wygładza.
    Maskę kupiłam w zestawie z szamponem z tej samej linii. Podobnie jak on świetnie się u mnie sprawdziła. Jest wegańska, o bardzo dobrym i bogatym składzie. Zawiera m.in : *Olej z awokado, bogaty w witaminy A, B, E, H, K, aminokwasy i fitosterole. *Ceteareth-20, emulator, substancja myjąca która usuwa zanieczyszczenia z powierzchni skóry i włosów * QUATERNIUM-91, składnik ułatwiający rozczesywanie włosów, poprawia ich elastyczność, miękkość i połysk * Cetrimonium Methosulfate, działanie antybakteryjne, antystatyczne, emulgujące, odżywiające włosy. Tworzy gładką powierzchnię na włosach, która ułatwia rozczesywanie. *Inulina- humektant, składnik nawilżający * Alpha-Glucan Oligosaccharide- prebiotyk, wspiera mikroflorę skóry, wzmacnia jej mikrobiom i barierę ochronną. * Niacynamid, witamina PP- Poprawia strukturę włosa, zwiększa elastyczność, nadaje połysk. Powoduje poprawę ukrwienia skóry głowy, wzmacnia cebulki włosów, dzięki czemu zapobiega ich wypadaniu. * Pisum Sativum Peptide- Wyciąg z zielonego groszku. Zawiera fitohormony, minerały, proteiny oraz witaminy z grupy B, E i K. Jest to w pełni bezpieczny składnik dla skóry, może być stosowany także przez kobiety w ciąży. Działa nawilżająco, zmiękczająco i wygładzająco. Maska ma ciekawy i różnorodny skład, dzięki czemu działa wielofunkcyjne. Poprawia zarówno stan skóry głowy jak i włosów. Nawilża i odżywia. Sprawia, że dużo łatwiej się rozczesują, są bardziej miękkie gładkie i pełne blasku. Mniej się puszą i elektryzują. Konsystencja jest odpowiedniej gęstości, łatwo się rozprowadza i nie spływa z włosów. Ładny, lekko słodki zapach dość długo się utrzymuje nawet po wysuszeniu. Stosuję raz w tygodniu tam jak zaleca producent lub gdy włosy mają gorszy dzień i są niesforne.Trzymam na włosach 15min lub dłużej. Maska świetnie sobie z nimi radzi. Moje wysokopory ją uwielbiają. Przy regularnym stosowaniu są w dużo lepszej kondycji, mniej się niszczą i są gładkie, sypkie. Zdecydowanie polecam, produkt lepszy niż niejedna markowa maska.
    Zalety:
    • niska cena
    • odpowiednia konstrukcja
    • ładny zapach
    • bogaty skład
    • działa na skórę głowy jak i włosy
    • odżywia i nawilża
    • ułatwia rozczesywanie
    • wygładza
  • 3 lutego 2024 o 17:14
    Jestem na tak :)
    Maska występuje także w formie jednorazowej saszetki. Na dłuższe włosy polecam tę w opakowaniu pełnowymiarowym, bo na moje włosy do pasa wystarczyło produktu jakoś do połowy. Używałam tę maseczkę zwykle po zastosowaniu szamponu przeciwłupieżowego, jak zauważyłam, że moja skóra głowy woła o pomoc. I nie wiem co bardziej pomaga, ale myślę, że to połączenie szampon przeciwłupieżowy vichy i ta maseczka to samo dobro. Maseczka na pewno dodatkowo uspokaja skórę głowy, bo po tak agresywnym szamponie zwykle skóra jest przesuszona. Ta maseczka natomiast jest rekomendowana również na skalp, nie tylko na same włosy od połowy długości. Ogólnie posiadam dosyć tłustą cerę i pewnie bym się nie odważyła stosować normalnie tej maseczki na włosy i skórę, ale w takim wypadku owszem i nie zauważyłam większego przetłuszczania włosów. Co do samych włosów to pozostawia fajny efekt. Włosy są gładkie, łatwo się rozczesują. Mogę maseczkę z czystym sumieniem polecić.