Balsamy do ust

Polana Pomadka pielęgnacyjna do ust `Regeneracja`

SandriQ
    13 października 2024 o 15:25
    Usta,którymi chcę się chwalić
    Polana to jedna z marek producenta o nazwie Herbapol,dosyć znanego nie tylko w kwestii wydawania na rynek kosmetyków,ale także m.in.herbat. Dział z kosmetykami jest bogaty,więc jest w czym przebierać. Używałam już pielęgnacji od niej niejednokrotnie z uśmiechem na ustach,więc nie jest dla mnie nowością i uważam,że zasługuje na zainteresowanie. Pasjonatki naturalnej dbałości o skórę patrzące na składy -to coś dla Was. Pomadka zapakowana została w nietypowy kartonik,jest miejsce na produkt oraz wystająca ścianka. Cała powierzchnia jest ozdobiona motywami roślinnymi,a z przodu widnieje jeszcze zdjęcie prezntujące produkt. Tylnia część jest pełna opisów w tym dodano datę ważności ,PAO czy skład,który jest wspaniały. Mamy tutaj 98,3 % komponentów pochodzenia naturalnego. Głównie oleje,ekstrakty,witaminy. Sam kosmetyk to sztyft o kwadratowej podstawie o pojemności 4,7 g,który pokryto żółtym,świetlistym kolorem wraz z dodatkiem kilku ozdobników. Tworzywo wydaje się porządne,bo jest grubsze,a zatyczka bardzo dobrze zabezpiecza wnętrze. Z powodzeniem można go postawić w pionie,a jeśli mamy ochotę może leżeć w kosmetyczce. Długo zachowuje swój pierwotny wygląd i schludne się prezentuje. Wkład natomiast ma beżowy kolor,nie ma żadnych drobinek,nie daje blasku na wargach ani ich nie barwi. Pomadka jest mega pielęgnacyjna i pięknie ,roślinnie pachnie ,idealna na doraźne użycie,ale także dla osób bardziej wymagających jak ja ,którym trudniej utrzymać skórę całego ciała w dobrej kondycji. Po nałożeniu jej usta ,te są wyraźnie odżywione, wygładzone,zregenerowane. Wszelkie niedogodności związane z suchymi skórkami,pęknięciami ,nierównościami żegnamy.Niweluje je i zapobiega powstawaniu kolejnych. Rozprowadza się idealnie i gdy tylko dotknie ust,sunie po nich jak szalona. Jest to dla mnie kosmetyk całoroczny,bo może nie ma filtru ,ale ochrania w inny sposób przez szybkie działanie,którego efekty pielęgnacyjne czuć na długo nawet gdy nie jest na ustach. Zadbany naskórek wtedy jest mniej odporny na negatywne zmiany temperatury ,mróz,czy wysuszenie. Pożegnaj przesuszenie,przywitaj piękne,ponętne i zadbane usta,które chce się całować. Kosmetyk dał mi tylko pozytywne wrażenia i nie widzę w nim żadnych negatywów. Tani,wydajny,łatwo dostępny w drogeriach,sieci i większych sklepach z mieszanym asortymentem. Warto,warto,warto.
    Zalety:
    • Całokształt ❤️
  • 16 kwietnia 2024 o 21:49
    Przeciętna, nie powala na kolana
    Witam, pomadki do ust i błyszczyki mam w każdej torebce, kurtce, w pracy, przy łóżku... nie mam problemów z ustami bo regularnie o nie dbam, nawilżam, robię peeling. Ta pomadka to taki ŚREDNIAK. Kosztowała grosze więc nie spodziewałam się cudów. Jak ktoś ma zadbane usta - to ona należy to tej kategorii kosmetyków "zapobiegać a nie leczyć ". Dla mnie dość "twarda" ale daje się rozsmarować. Zapach bardzo lekki, a ja wolę kiedy kosmetyki do pielęgnacji ust pachną intensywnie. Żółte opakowanie plastikowe zabezpieczone w sklepie dodatkowo w kartonik. Bardzo wydajna w użyciu. Nie kupię ponownie, bo niczym mnie nie urzekła.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Wydajna
    Wady:
    • Przeciętne działanie
    • Słaby delikatny zapach
  • 17 marca 2024 o 12:56
    Pozostawia niedosyt
    Pomadka zamknięta jest w średniej jakości sztyfcie. Zdarzyło mi się, że otworzyła się w torebce. Zapach pomadki jest bardzo przyjemny, kwiatowy. Na ustach pozostawia cienką i lekko błyszczącą warstwę. Jeżeli liczymy na jej regeneracyjne działanie to polecam ją mieć zawsze przy sobie i często aplikować -inaczej nie spełnia swojego zdania, ponieważ za szybko znika z ust. Początkowo byłam z niej bardzo zadowolona, ponieważ przyjemnie się ją używa i przede wszystkim pozbyłam się przesuszonych ust. Z czasem jednak ze sztyftem zaczęło się dziać coś dziwnego, środek pomadki jakby się zapadł. Od tego momentu aplikacja już nie była taka przyjemna. Podsumowując: pomadka spełnia swoje zadanie ale tylko, gdy często ją aplikujemy. Myślę, że nie kupię jej ponownie. W równie niskiej cenie znajdziemy bardziej trwałe pomadki w lepszych jakościowo opakowaniach.
  • 7 lutego 2024 o 21:26
    U mnie się sprawdza - Zobacz i Ty
    Dość miękka, dobrej jakości w dużej mierze naturalna pomadka ochronna pomagająca utrzymać usta w odpowiednim nawilżeniu, odżywione i zregenerowane. Pomadka spełnia moje oczekiwania - kupiłam ją na szybko, bez zastanowienia i pomogła na spierzchnięte usta. Dobra jakość, dobra cena.
    Zalety:
    • odżywia, nawilża, regeneruje
    • dobra jakość
    • niska cena
    Ariessa
    4 listopada 2023 o 23:17
    Lekkie rozczarowanie
    Pomadka ochronna to kosmetyk, który zawsze mam pod ręką w domu, jak i w torebce. Moje usta nie są wybitnie problematyczne, nie pękają, ale mają skłonność do wysuszania. Od produktu ochronnego oczekuję odżywienia i delikatnego filmu, który zabezpieczy usta na dłużej. Marka Herbapol kojarzyła mi się do tej pory wyłącznie z herbatkami ziołowymi, teraz przyszła kolej na pielęgnację. Pomadka regenerująca "Polana" umieszczona została w ładnym graficznie kartoniku i ciemnożółtym etui. Zapach bardzo delikatny, przyjemny, chociaż trudno mi powiedzieć, co to dokładnie za woń. Skład godny polecenia, spory zestaw olejów i ekstraktów roślinnych - 98,3% składników jest pochodzenia naturalnego. Oczekiwania względem tego kosmetyku miałam duże, może zbyt duże? Ostatecznie jestem z pomadki względnie zadowolona, ale tylko tyle. Z plusów należy wymienić, iż nakłada się cienką warstwą, nie oblepia ust nieestetyczną skorupą. W pierwszej chwili daje przyjemne uczucie ukojenia suchych ust, ale... tutaj płynnie przechodzimy do minusów - to miłe wrażenie szybko znika i trzeba często ponawiać aplikację. Innymi słowy pomadka Polana działa, ale krótkotrwale, a na częstotliwości użycia cierpi wydajność. Koniec końców produkt wypada raczej przeciętnie, obiecana regeneracja wypadła u mnie poniżej oczekiwań.
    Zalety:
    • Nakłada się delikatną, cienką warstwą
    • Dobry skład
    Wady:
    • Krótkotrwałe działanie i konieczność częstej reaplikacji

Zobacz także inne Balsamy do ust