Dezodoranty i antyperspiranty

Garnier Mineral Action Control Thermic 72h Deodorant Spray Dezodorant w sprayu

Bodyland.pl
GAR DEO spray 150ml new AC THERMIC (5099)
Garnier Mineral Antyperspirant Action Control 72h Thermic 150ml
Garnier Mineral AC Thermic
GAR DEO spray 150ml new AC THERMIC (5099)

• 24 sierpnia 2024 o 22:15
    no to, to ja rozumiem
    Zanim odkryłam czerwoną wersję antyperspirantu od Garniera miałam wątpliwą przyjemność używać granatowej wersji. O zgrozo, co to była za masakra! Nastawiona raczej negatywnie i nie robiąc sobie złudzeń przystąpiłam do testów czerwonej wersji. Od samego początku widziałam sporą różnicę. Atomizer działał zdecydowanie lepiej, nie zacinał się. Ma zabezpieczenie przeciw przypadkowemu psiknięciu za co plus. Wystarczy przekręcić i gotowe. Chociaż tam samo jak w poprzedniku miałam wrażenie, że coś jest nie tam z atomizerem i nie działa on tak jak powinien. Dezodorant aplikuje coś w rodzaju suchej mgiełki. Nie ma uczucia "mokrego" pod pachami. W związku z tym bardzo szybko schnie i zazwyczaj nie pozostawia białych śladów a jak już coś się pojawiało to biały puder, który łatwo było usunąć chusteczką. Nie zostawia białego błotka jak poprzednik. W związku z tym nie brudzi też ubrań. Nie zostawia ani białych ani tłustych plam. Antyperspirant nie podrażnia skóry po goleniu, nie powoduje swędzenia ani innych nieprzyjemnych dolegliwości. Nie dusi ani nie pyli podczas aplikacji. Zapach ma przyjemny, nienachalny, dla mnie zupełnie obojętny. Co najważniejsze to nie mieszał się z zapachem potu a skutecznie go przykrywał. Antyperspirant bardzo dobrze chroni również przed nadmiernym poceniem, nawet w upały. Nie jest to na pewno 72h ale kilka godzin na pewno da radę. Jeśli chodzi o wydajność to jest średnia. Dezodorant dość szybko się skończył. Cena i dostępność na plus.
    • działanie
    • szybko wysycha pod pachami
    • nie brudzi ubrań
    • łagodny dla skóry
    • dostępny
  • 24 czerwca 2024 o 19:29
    Całkowicie nie chroni przed potem
    Skusiłam się na Garnier przez wiele opinii i fakt, że jest wykupowany, no i oczywiście śpiewka producenta, że "wytrzymuje ekstremalne warunki i skutecznie chroni przed wilgocią". No powiem, że jest całkowicie odwrotnie - chroni przed suchością!! Ostatnio pocę się mocniej, nie wiem co jest tego przyczyną, ale też nie uprawiam większych aktywności fizycznych. Spray rozpyla sporą mgiełkę o bardzo intensywnym zapachu, na tyle, że cała łazienka potem nim pachnie i mgła unosi się w powietrzu, Zapach to coś pomiędzy mydłem, a niebieskim płynem do prania/płukania tkanin. Produkt pomimo wielu wstrząśnięć bardzo długo wysycha, czasem muszę aż zebrać nadmiar papierem. Nie polecam od razu nakładać koszulki bo plamy pod pachami murowane. Nie, że żołte, tylko po prostu z nadmiaru mokrości. Jak już się wchłonie, nie trwa to długo, aby wspomniana wilgoć powróciła. Antyperspirant nie zatrzymuje wcale procesu pocenia, ba mam wrażenie, że bez użycia produktu pocę się mniej. Pot spływa po ciele, po rękach, pojawiają się ślady z potu pod pachami i wygląda to paskudnie. I to w chwilę po wyjściu z domu np. idąc spacerkiem do pracy. Bez względu na pogodę. Zapach sam w sobie ma mocny, ale czasem nawet zapach potu przebija. Nie polecam, omijać szerokim łukiem.
    Zalety:
    • nie podrażnia skóry
    Wady:
    • nie chroni w ogóle przed potem
    • mocny intensywny zapach
    • długo się wchłania
    kialacm
    3 czerwca 2024 o 12:48
    dobry
    Produkt ten zakupiłam w drogerii Rossmann. Jest on zamknięty w metalowym opakowaniu plastikową, zieloną nakrętką. Dezodorant ten bardzo ładnie pachnie. Chroni przed tą wilgocią i przykrym zapachem. Pozwala skórze oddychać. Nie posiada alkoholu etylowego. Jest testowany dermatologicznie. Bardzo ładnie pachnie i utrzymuje się przez cały dzień. Nie powoduje plam na ubraniach (zwłaszcza czarnych). Jest bardzo wydajny, łatwo dostępny i tani. Polecam
    • łatwa dostępność
    • nie posada alkoholu etylowego
    • nie powoduje plam
    ALM007
    2 czerwca 2024 o 14:31
    skuteczność i wygoda w sprayu
    Garnier Mineral Action Control Thermic 72h Deodorant Spray to dobry produkt. Choć nie miałam okazji testować jego skuteczności przez pełne 72 godziny – i szczerze mówiąc, nie zamierzam – to w ciągu dnia dezodorant sprawdza się znakomicie. Skutecznie utrzymuje uczucie świeżości, co jest dla mnie najważniejsze. Jest to dezodorant w sprayu, co dla wielu osób, w tym mnie, jest bardzo wygodnym formatem. Aerozol pozwala na szybką i równomierną aplikację, co jest dużym plusem, zwłaszcza rano, gdy czas jest na wagę złota. Dodatkowo, dezodorant nie pozostawia białych śladów na ubraniach, co jest częstym problemem w przypadku niektórych produktów. Mimo swoich zalet, trzeba pamiętać, że puszki aerozolowe nie są najzdrowszą opcją dla nas i środowiska. Niestety, przyznaję, że lubię ten format i nadal go używam, mimo że zdaję sobie sprawę z jego minusów. Warto jednak mieć to na uwadze, jeśli zależy nam na ekologicznych i zdrowotnych aspektach naszych kosmetyków.
    Zalety:
    • Skuteczny w neutralizowaniu zapachów i utrzymywaniu świeżości
    • Wygodny format aerozolu
    • Nie pozostawia białych śladów na ubraniach
    Wady:
    • Puszki aerozolowe nie są najzdrowszą opcją dla nas i środowiska
  • 18 kwietnia 2024 o 20:18
    Bez rewelacji
    Produkt kupiłam, poniewaz skusiło mnie zapewnienie na opakowaniu o 72 h ochrony, podczas testow w ekstremalnych warunkach... hmmm no cóż.. w moim przypadku 8 h to maks, przy pracy biurowej. Antyperspirant nie jest zły, jednak reklama sobie a życie(moje) sobie. Produkt ma typową dla dezodorantów Garniera, delikatna szatę graficzną, jest wygodny w użyciu. Nie zauważyłam, żeby się kruszył lub pozostawiał biale plamy na ubraniach. Zapach mydlany, krótkotrwały, ale nie duszący. Może kupię ponownie, bo jak pisałam wyżej, antyperspirant jest ok, jednak po takiej reklamie spodziwałam się czegoś więcej od tego produktu.