Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

LaQ Mus do mycia twarzy `Kocica`

• 13 października 2024 o 13:29
    Podrażniał i przesuszał
    Nie mam wrażliwej cery, ale ten mus miał w sobie coś, co mnie p0odrażniało i wysuszało zamiast odżywiać. Opakowanie jest ładne, mus sam w sobie też przyjemny i dobrze się nim myje twarz, ale już po zmyciu, żałowałam, że go (znowu) uzyłam. Stosowałam kilka razy, dając mu szansę, ale niestety - resztę oddałam siostrze, a ona sobie chwaliła.
  • 1 grudnia 2022 o 4:07
    Ulubieniec
    Raczej ciężko nazwać konsystencję tego produktu musem, bo formuła jest dość zbita, ale jest przez to niezwykle wydajny. Pachnie mocnymi słodkimi perfumami i odczucie jest dość mydlane, ale mi o dziwo się to podoba. Mam wrażliwą skórę, którą powoli wyprowadzam z zaburzonej bariery hydrolipidowej i ten produkt jej nie niszczy mimo, że jestem sceptyczna do pieniących się kosmetyków. Słoiczek za to jest bardzo nie poręczny.
    • Łagodne działanie
  • 25 września 2022 o 8:20
    Największy zawód od kilku lat
    Nawet nie wiem od czego zacząć. Tyle sie naczytalam jak kosmettki Laq w serii kocica pięknie pachną że w koncu zdecydowalam sie kupic ten mus. Zapach okazal sie sztuczny i okropny. Kosmetyk pachnial jak starr szminki mojej Babci (doslownie) ???? cos okropnego. Moze od początku, plastikowy zakrecany nazwijmy to słoiczek. W środku różowy zbity produkt, w moim odczuciu nie byl to mus. Zeby go wybrac ze sloika czesto musialam sie w niego wbic paznokciem. (Bardzo niehigienicznie). Po rozporwadzeniu na skórze przybieral koansustencje kremu i odczucia sie trochę poprawialy, natomiast jak on szczypal w oczy to juz byla zupelnie inna historia. Mial problemy z domyciem mocniejszego makijazu, z wodoodpornym w ogole sobie nie radzil. Jeden z gorszych kosmetykow do demakijazu z jakimi mialam do czynienia.
    Zalety:
    • wydajny
    Wady:
    • opakowanie (plastik)
    • zapach (smierdzial)
    • konsystencja (niby mus a bardzo zbita)
    • nie domywal ( do uzycia tylki na drugie mycie)
  • 16 lipca 2022 o 16:18
    Zdecydowanie nie jest to mus odżywczy
    Opakowanie produktu to plastikowa puszeczka z nakrętką - pierwszym minusem była więc dla mnie konieczność wkładania palcy/ szpatułki (która nie była dołączona do zestawu) do wnętrza opakowania co nie jest zbyt higieniczną formą aplikacji. Zapach osobiście nie przypadł mi do gustu - bardzo mocny, słodko-mydlany, wręcz duszący. Produkt ma formę różowego, lekkiego musu, który w kontakcie ze skórą zaczyna przyjmować bardziej płynną konsystencję i lekko się pienić. Odnośnie działania - dość dobrze oczyszczał, natomiast z czasem używania przesuszał i podrażniał twarz (jestem posiadaczką skóry normalnej skłonnej do przetłuszczania w większej mierze niż do jakichkolwiek przesuszeń). Tak samo miałam wrażenie że podrażnia oczy - więc o rozpuszczaniu tuszu za jego pomocą mogłam zapomnieć. Nie był też na pewno odżywczy, łagodzący czy nawilżający co deklarował producent. Odradzam go więc zdecydowanie skórom normalnym, suchym, wrażliwym czy skłonnym do alergii. Zdecydowanie nie wrócę do niego ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • zapach (bardzo intensywny, duszący)
    • działanie (nie odżywia, podrażnia, przesusza)
    • forma aplikacji
  • 24 marca 2022 o 11:16
    Ciekawy produkt...
    ➡️ Jak zapewnia producent - mus "zapewnia cerze delikatne oczyszczenie bez zaburzenia jej naturalnego pH" ➡️ Zapach produktu, jak dla mnie trochę mydlany. Chociaż przy dłuższym stosowaniu już nie jest tak wyczuwalny. ➡️ Mus z wyglądu przypomina puszystą chmurkę, jednak w dotyku ta konsystencja jest bardziej zbita. Natomiast przy kontakcie z wodą i dłońmi zmienia się w delikatny, aksamitny puszek :) ➡️ Bardzo fajnie oczyszcza skórę bez jej podrażnienia. Natomiast cera sucha może odczuwać delikatne wysuszenie w niektórych miejscach na twarzy. Na pewno mus nie nawilża, ani nie odżywia. Może sprawdzić się super cerom tłustym. ❤️ Na pewno zdecyduje się na inną wersję tego musu, ponieważ bardzo odpowiada mi jego konsystencja.
    • dobre oczyszczenie twarzy
    Wady:
    • nie odżywia, po prostu myje skórę