Balsamy do ciała

Planeta Organica Natural Vanilla Body Lotion Balsam do ciała `Wanilia`

• 14 kwietnia 2024 o 23:27
    Must have dla wielbicieli wanilii
    Balsam w plastikowej butelce z pompką (działa bez zarzutu). Ładna, wesoła grafika opakowania. Balsam pod względem konsystencji i treściwości to taki średniak, dla mnie szczególnie na ciepłą porę roku jest ok; skóra jest po nim dobrze nawilżona i odżywiona. Dobrze się wchłania, nie zostawiając filmu na skórze. A największy atut balsamu to zapach wanilii; bardzo przyjemny, nie za słodki i nie duszący. Uwielbiam taką wanilię, mogłabym mieć takie perfumy. Co prawda pachnie w trakcie aplikacji, a na skórze zostaje jedynie delikatna nuta. Balsam kupiłam za kilkanaście złotych.
    Zalety:
    • Działanie
  • 17 lipca 2023 o 9:23
    Super
    Lekkie, szybko się wchłania, ładnie pachnie i przyzwoicie nawilża. Kupiłam z przypadk i okazało się ze jest to jeden z moich ulubionych balsamów. Polecam wszystkim
    Drogeria Natura
    Zimmi
    5 lipca 2023 o 11:15
    Ja polubiłam
    pachnie bardzo delikatnie, super nawilża, nie klei sie. Mógłby bardziej intensywnie pachnieć wanilia ale to kwestia gustu, poza tym zapachy mogą podrażniać skórę więc ta delikatność ma swoje uzasadnienie.
  • 1 listopada 2021 o 20:22
    Taki jak lubię
    Balsam zamówiłam po pozytywnych doświadczeniach z wersją kokosową. W tym przypadku również się nie zawiodłam. Produkt ma aksamitną, dość gęstą konsystencję. Wchłania się szybko jednak trzeba go dobrze wmasować ponieważ na początku troszkę bieli. Balsam pozostawia skórę nawilżoną, rozświetloną, mięciutką oraz jedwabiście gładką. Podczas jego stosowania mam poczucie, że moja skóra jest odpowiednio "dopieszczona" i zadbana. Produkt stanowi idealne dopełnienie wieczornej pielęgnacji. Zapach pobudza zmysły. Jest słodki lecz subtelny i delikatny. Przypomina mi nieco lody waniliowe. Wydaje mi się, że utrzymuje się dłużej na skórze niż w wersji kokosowej. Opakowanie również na plus. Pompka się nie zacina, szata graficzna przyciąga wzrok natomiast dzięki przezroczystej butelce widzimy ile produktu nam pozostało. Jedynie pojemność mogłaby być większa. Polecam wypróbować ponieważ mnie oczarował zarówno zapach jak i działanie produktu. Warto również wspomnieć, że jest to produkt wegański o zawartości co najmniej 98% składników pochodzenia naturalnego.
  • 14 kwietnia 2021 o 11:55
    Nic do zarzucenia
    Na kosmetyki tej marki trafiłam po raz pierwszy i od razu skusiłam się na ten balsam. Kocham zapach wanilii i od razu uznałam, że produkt idzie ze mną. Cena w porównaniu do tego składu wydaje się bardzo obiecująca. Opakowanie to butelka z pompką. Pompka dozuje odpowiednią ilość produktu i nie zacina się. Balsam też nie zapycha końca pompki co zdarza się w innych produktach. Bardzo spodobała mi się szata graficzna która jest wesoła i miła dla oka. Zapach wanilii w tym balsamie jest delikatny, nienarzucający się, zostający gdzieś z tyłu. Te wanilia nie jest jak wyperfumowana baba w autobusie, ona jest jak nieśmiała, wycofana nastolatka. Zapach absolutnie nie jest sztuczny i męczący, mam nieodparte wrażenie, że marka zrobiła wszystko co w ich mocy by uzyskać jak najbardziej naturalny zapach - i udało im się! Jeśli tak jak ja spodziewaliście się intensywnego, przesłodkiego zapachu który unosi się po aplikacji w pokoju to możecie się poczuć troszkę zdziwieni ;) Mimo to nie narzekam, zapach jest naprawdę ładny i podoba mi się. Konsystencja nie jest przesadnie gęsta ani rzadka, nie spływa z ciała. Rozprowadza się miękko i nie robi smug. Skóra pokryta jest balsamem równomiernie. Przy większej ilości troszkę bieli, ale efekt ten szybko znika i nawet nie musiałam się fatygować, by to rozsmarowywać. Balsam ten wchłania się naprawdę szybko i nie zostawia żadnej nieprzyjemnej, oblepiającej warstwy na skórze. Skóra sprawia wrażenie rozświetlonej i zdecydowanie zdrowszej. Nawilżenie które daje ten produkt czuć już po jednej aplikacji. Pięknie regeneruje skórę, która przy dłuższym użytkowaniu nabiera miekkości i zdrowego wyglądu. Efekt ten szczególnie zauważalny jest przeze mnie na przedramionach. Radzi sobie również z przesuszonymi kolanami, na których skóra jest aż szara. Świetnie regeneruje również łokcie i nadaje się solo do dłoni. Moja skóra jest raczej normalna i balsam nakładam tylko raz dziennie, wieczorem po prysznicy. Nie narzekam na nieprzyjemną "suchość" w międzyczasie. Spełnia swoje zadanie i jestem z niego zadowolona. Ten niepozorny i niezbyt popularny kosmetyk zasługuje na więcej uwagi i miłości. Skład jest świetny i idealny dla osób lubiących naturalne kosmetyki. Ja od siebie polecam ;)
    Zalety:
    • przeurocza szata graficzna
    • w pełni funkcjonalna pompka
    • ten skład!
    • działanie jakie balsam ma na skórę: świetnie zmiękcza, nawilża, pomaga na suche łokcie i kolana, nadaje zdrowego blasku
    • delikatny zapach wanilii
    • szybko się wchłania, nie pozostawiając po sobie nieprzyjemnej warstwy