Balsamy do ciała

Ziaja Naturalnie pielęgnujemy, Nawilżający balsam do ciała przeciw suchości skóry

Bodyland.pl
Ziaja NATURALNIE BALSAM DO CIAŁA NAWILŻAJĄCY 200ML
Ziaja Naturalnie Nawilżający Balsam do ciała 200 ml
Ziaja
Ziaja NATURALNIE BALSAM DO CIAŁA NAWILŻAJĄCY 200ML

• 1 czerwca 2025 o 16:19
    Wydajny krem
    Balsam do ciała z tej serii kupiłam skuszona tym że miałam krem do rąk z niej i był bardzo dobry. Sam balsam nie jest ciężki, łatwo się wchłania, delikatnie nawilża, nie zostawia plam na ubraniach więc można go aplikować na szybko. Sam zapach jest troszkę mleczny, troszkę jak puder, z czasem miałam wrażenie że się wtapia w zapach skóry. Dla skóry wrażliwej i suchej bardzo dobrze się sprawdził. Sama cena zachęca ale jeśli szukamy dobrego nawilżenia to jednak trzeba wybrać coś innego.
    Zalety:
    • Niska cena
    • Duża pojemność
    Wady:
    • Mało nawilża
  • 19 maja 2025 o 9:51
    Intrygujący zapach
    Ponieważ mam azs preparaty do pielęgnacji ciała są u mnie na porządku dziennym. W okresie jesienno-zimowym zużywam ich spore ilości. Kiedy stan mojej skóry jest w lepszej kondycji sięgam po drogeryjne produkty ponieważ lubię zapachowe formuły. Produkty z ziaji też się u mnie sprawdzają więc postanowiłam przetestować serię Naturalnie pielęgnujemy. Skład: 99% składników pochodzenia naturalnego. Jego roślinna receptura oparta jest na oliwkowej aktywności fitosteroli, tokoferoli i lipidów oraz roślinnych sterolach z oleju canola i masła shea. Opakowanie przyciąga wzrok swoją prostotą. Tubka z miękkiego plastiku więc łatwa w użyciu. Widzimy ile produktu jeszcze zostało. Balsam świetnie się rozprowadza, szybko wchłania więc stosuję go codziennie rano przed wyjściem do pracy bez obaw, że pobrudzi mi ubranie. Może nie jest zbyt nawilżający ale i tak przy mojej suchej skórze spisuje się całkiem nieźle. Przy podrażnionej skórze nie czuję dyskomfortu podczas aplikacji. Ale co mnie w nim zaintrygowało??? Zapach. Na początku nawet nie wiedziałam czy mi się podoba czy nie :)Zdecydowanie zaskakujący. Dość długo utrzymuje się na skórze. Po kolejnych aplikacjach tak mnie wciągną, że zaczęłam się zastanawiać czym on w ogóle pachnie :) trochę przypomina trawę cytrynową. Na stronie producenta znalazłam bardzo ciekawy opis: Pachnie starannie skomponowanym zapachem o nazwie zielony sekret, złożonym z olejków wytwarzanych wyłącznie z roślin, którym nie grozi ryzyko wyginięcia. Hmm czymkolwiek to jest totalnie mnie zauroczyło więc już zaopatrzyłam się w kolejne opakowanie :) Przy codziennym stosowaniu raz dziennie starcza na około 3 tygodnie co za cenę 12zl które za niego dałam wypada całkiem nieźle. Przy suchej skórze mimo olejów roślinnych i masła shea nie do końca jest wystarczający ale ja na noc stosuję bardziej bogate produkty i to świetnie się sprawdza.
  • 18 kwietnia 2025 o 12:13
    HIT z Ziaji
    Balsam jest przyjemny, lekki, ma prosty skład. Duży plus za pojemność i niską cenę. Zapach jest delikatny i neutralny, nie drażni. Niestety, nawilżenie jest raczej powierzchowne – dla suchej skóry może być niewystarczający.
    • Duża pojemność
    Wady:
    • Dla skóry suchej, trochę za słałby
  • 31 stycznia 2025 o 8:40
    Moje ciało go pokochało
    Nie sądziłam, że mogę kupić świetny produkt nawilżający moje ciało za tak niewiele. Balsam zakupiłam oczywiście w mojej ulubionej drogerii Rossmann. Po pierwsze opakowanie. Bardzo podoba mi się, że widzimy zawartość tuby więc mamy pewność co kupujemy i za co płacimy. Pojemność 200ml wystarcza na spokojnie ponad dwa tygodnie regularnego stosowania. Ja stosowałam dwa razy dziennie. Zapach? Delikatny i mało wyczuwalny. Powiedziałabym, że trochę taki roślinny. Trochę ciężko mi go opisać, ale jest piekny. Skład jest bardzo krótki. Zawiera masło shea. Bardzo dobrze nawilża i szybko się wchłania. Ja mam problem z barierą lipidową i każde mycie nawet rąk sprawia, że muszę użyć produktu nawilżającego. Ten Balsam sprawdza się w 100% i zdecydowanie jest dla osób potrzebujących nawilżenia. Zdecydowanie polecam zakup.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Pojemność
  • 16 listopada 2024 o 20:47
    Całkiem fajny balsam
    Nie mam specjalnych problemów ze skórą na ciele. Balsamów używam głównie zimą, gdy skóra troszkę bardziej się przesusza i po goleniu, by złagodzić podrażnienie. Mimo składu bogatego w naturalne masła i oleje balsam ma lekką konsystencję i bardzo dobrze się wchłania. Nie pozostawia klejącej się warstwy na skórze, co przeszkadza mi w wielu balsamach do ciała. Kosmetyk rzeczywiście pozostawia moją skórę nawilżoną i miękką. Przy moich niewygórowanych oczekiwaniach względem tego typu produktu, mogę stwierdzić, że dla mnie robi to, co ma robić. Myślę jednak, że przy większych problemach z suchością skóry będzie za lekki. Opakowanie jest wygodne - można wydostać produkt do samego końca a dzięki temu, że tuba jest trochę prześwitująca widać, ile jeszcze go zostało. Zapach dla mnie przyjemny.
    Zalety:
    • Naturalne masła i oleje w składzie
    • Lekka konsystencja
    • Dobrze się wchłania
    • Wygodne opakowanie