Szampony do włosów

Ziaja Ananasowy trening skóry, Rewitalizujący szampon z kofeiną do włosów i skóry głowy

Bodyland.pl
Ziaja ananasowy szampon do włosów z kofeiną
notino.pl
Ziaja ananasowy szampon do włosów z kofeiną

• 10 marca 2025 o 15:32
    Bardzo przyjemny szamponik
    Kupiłam go za niecałe 8 zł, jak na tak małą pojemność - 160 ml - ostateczny rozrachunek wychodzi średnio, lecz ciągle w granicach rozsądku. Moje włosy: cienkie, delikatne, typowe tłustawe niskopory do ramion. Myję je codziennie lub co 2 dni. W szamponie najbardziej spodobał mi się zapach. Fanką ananasa, zarówno kosmetycznego jak i prawdziwego nie jestem, ale tu zupełnie go nie wyczuwam. Prędzej powiedziałabym, że to zapach szamponu z szeroko pojętej rodziny "familijnych", jedynie z lekką nutą tego owocu. Przez jakiś czas czułam go później na włosach. No i rzeczywiście, miło było go użyć po treningu. Pod względem właściwości okazał się całkiem niezły. Szampon miał żółty kolor i ciut lejacą konsystencję. Do użycia wystarczyła mi niewielka ilość, przy drugim myciu tworzyło się sporo piany. Łatwo się spłukiwała. Włosy były dobrze oczyszczone, skóra głowy też. Nie odnotowałam żadnych podrażnień ani przesuszeń. Nie wzmógł mojego przetłuszczania, a to już plus. Nie miałam problemu z rozczesaniem włosów, nawet bez odżywki szło to szybko i sprawnie. Opakowanie to zwyczajna żółta tubka, aczkolwiek w zatyczce nie było żadnego zabezpieczającego silikonu, więc szampon łatwo wypływał, nawet czasem zbyt łatwo. Zazwyczaj kupuję szampony o pojemności 300-500 ml, więc te 160 ml zużyłam zadziwiająco szybko, bo w niecały miesiąc, a do tego nie używając go do każdego mycia. Podsumowując, kosmetyk okazał się bardzo przyjemny w stosowaniu, nie wyrządził mi żadnej szkody, włosy dobrze wyglądały. Samemu szamponowi daję 5 gwiazdek, bo spełnia moje oczekiwania w kategorii "zwykłego szamponu". Natomiast osobiście wolałabym trochę większą pojemność i butelkę, albo przynajmniej tubkę z silikonowym zabezpieczeniem, stąd ocena ogólna niższa o gwiazdkę. Chętnie kupię go ponownie, jeśli trafię na dobrą cenę.
  • 12 lipca 2024 o 9:02
    To mój pierwszy szampon z Ziaji i będę chętnie do niego wracać, a nawet sięgnę po następne...
    Szampon ananasowy trening skóry otrzymałam w paczce dla recenzentki miesiąca za co bardzo dziękuję :) trochę poczekał w kolejce ale sukcesywnie zużywam moje zapasy więc w końcu dotarłam i do niego :D Nie powiem bo bardzo mnie zainteresowało co Ziaja stworzyła bo zapowiedź jest interesująca a jak z działaniem? Szampon zamknięty jest w żółtej tubie z czarną nakrętką zamykaną na klik. Na przodzie grafika ananasa plus proste napisy w stylu Ziaji. Minimalistycznie i fajnie! z tyłu skład oraz krótki opis. Szampon jest konsystencji średnio gęstej, właściwie takiej jaką lubię najbardziej. Jest transparentny w kolorze żółtym. Wystarczy niewielka ilość bo pieni się bardzo dobrze, zwłaszcza kiedy używam go po peelingu to bardzo szybko tworzy sporą ilość piany co akurat w szamponach lubię! Delikatnie pachnie ale nie wyczuwam ani kofeiny ani ananasa. Jest słodko, ładnie ale bliżej nieokreślony zapach. Spłukuje się z włosów bardzo łatwo pozostawiając skórę dobrze oczyszczoną. Nie powoduje łupieżu, swędzenia... Włosy rozczesuje się dobrze ale nakładam po szamponie odżywki więc myślę, że to bardziej ich zasługa. Włosy są lśniące i miękkie. Jestem zaskoczona negatywnymi opiniami bo mi się sprawdził naprawdę dobrze. Mam skórę wrażliwą, którą można bardzo szybko podrażnić a tutaj nic niepożądanego się nie zadziało. Jest tani i wydajny. Polecam!
    Zalety:
    • dobrze się pieni,
    • dobrze oczyszcza,
    • łatwo się spłukuje,
    • nie podrażnia, nie powoduje łupieżu,
    • włosy lśniące i miękkie,
    • wydajny,
  • 24 kwietnia 2022 o 10:43
    Ładnie pachnie i to wszystko
    Ładnie pachnie i dobrze się pieni - to jedyne zalety tego produktu. Włosy dobrze wyglądają tylko w dniu umycia, po nocy już są przyklapniete, przyrluszczone, ale jeszcze się obleci. Na 3 dzień już kilo smalcu na głowie. Przy innych szamponach miałam spokój na 4-5 dni, nawet do tygodnia. Może się nada na jakieś wakacje nad morzem, gdzie włosy myje się codziennie.
  • 15 grudnia 2021 o 19:19
    Bardzo fajny szampon mimo SLS w składzie....
    Rewitalizujący szampon marki Ziaja przeznaczony jest do częstego mycia włosów i skóry głowy. Został wzbogacony o kofeiną, ekstraktem z ananasa aby nadać włosom objętości i blasku. Niestety wysoko w składzie znajduje się składnik SLS. Szampon zamknięty jest w miękkiej,plastikowej tubie o pojemności 160 ml z zamknięciem na klik, można postawić go na zakrętce. Zapach szamponu jest bardzo ładny, orzezwiający i energetyzujący. Jego konsystencja jest lejąca w żółtym kolorze. Szampon dość dobrze się pieni i przez to jest produktem dośc wydajnym. Dokładnie oczyszcza skórę głowy, ale nie wysuszając przy tym włosów. Odbija włosy od nasady i powoduje, że są one uniesione.Dodatkowo po jego użyciu są bardzo miękkie, miłe w dotyku i pachnące. Z pewnością sięgnę po niego ponownie.
    Zalety:
    • skuteczność
  • 25 kwietnia 2021 o 1:17
    Świetnie orzezwia
    Nie samowity zapach ananasa mnie urzekł przy pierwszym uzyciu mam wlosy cienkie i przetluszajace się i ten szampon świetnie je oczyścil dodał energii i mam wrażenie że dzięki kofeinie. włosy są miękkie uniesione u nasady i pięknie długo pachną. wygodne opakowanie tuba dobra gęstość szamponu sprawia że użycie jest przyjemne i łatwe.no i cena jest niska A mam wrażenie że działa lepiej niż niektóre drogie szampony.
    Zalety:
    • Zapach opakowanie działanie i cena
    Wady: