Kremy z filtrem do twarzy

Missha Safe Block RX, Hyalron Soothing Sun SPF50 PA++++ Ochronny krem do twarzy

• 27 czerwca 2023 o 14:57
    Dobry SPF, ale dalej szukam ideału
    Krem to biały lekki krem ochronny z filtrem SPF50+/PA++++ w poręcznej tubce z zakrętką. Mam cerę mieszaną z tendencją do zapychania i niedoskonałości. Dobrze rozprowadza się na skórze, fajnie się wchłania. Nałożenie odpowiedniej ilości na początku daje ładny *glow*, który później niestety powoduje straszne świecenie całej twarzy. Co do nawilżenia to jest ono na początku, razem z efektem chłodzenia ale wszystko to później znika zostawiając tylko tłustą warstwę. Na plus jest to że nie zostawia białej poświaty. Nie zauważyłam aby jakoś mnie zapychał. Wydajny, bez zapachu. Myślę, że sprawdzi się bardziej dla cery suchej. Kupiony w za pół ceny w Kontigo. Moim zdaniem nie warty swojej ceny regularnej.
    Zalety:
    • wchłanianie
    • efekt chłodzenia
    • wysoka ochrona SPF
    • wydajny
    Wady:
    • świecenie
    Koze83
    17 kwietnia 2021 o 16:13
    Doskonały do suchej skóry
    Bardzo dobry SPF. Mam bardzo suchą skórę i to pierwszy SPF, który mnie nie wysusza. Bardzo dobrze nawilża, na skórze pozostawia cienki filtr, który idealnie sprawdza się jako baza pod makijaż. Daje skórze mocny glow, nie wszystkie cery to polubią - nie polecam do tłustych i mieszanych, mogą się mocno wyświecać. Cena regularna jest niestety wysoka, na szczęście można upolować go w internetach za ok. 80 zł. Wydaje się też wydajny, niewielka ilość wystarcza na pokrycie twarzy i szyi. Jestem nim zachwycona.
    Zalety:
    • bardzo dobrze nawilża
    • może być stosowany jako baza pod makijaż
    Wady: