Wody perfumowane damskie

Oriflame Giordani Gold Essenza Blossom EDP

AnaSky
    18 lutego 2023 o 15:21
    Miłość z przypadku
    Wodę zakupiłam w ciemno, nie będąc pewna, czy mi się spodoba. Linia Giordani Gold to raczej zapachy mojej Mamy i siostry, nastawiałam się więc raczej na to, że ją oddam. Była jednak w bardzo korzystnej ofercie dodatkowej, z której mogłam skorzystać jako klubowiczka, więc się nie zastanawiałam. Normalnie perfumy te kosztują prawie 200 zł, ja z tego co pamiętam mogłam je kupić za około 50 zł. Głupotą byłoby nie skorzystać ;) Flakon jest piękny. Elegancki. Wedle opisu dekorowany detalami z prawdziwego, 18-karatowego różowego złota. To po części tłumaczyłoby cenę. Mimo że zapach określany jest jako kwiatowy, ma też akordy cytrusowe i pudrowe. Jest tu mandarynka, gruszka i kwiat pomarańczy. Przy pierwszym psiknięciu był dla mnie jednak trochę zbyt kwiatowy i nieco przytłaczający i duszący. Ale coś mnie w nim jednak urzekło. Spróbowałam jeszcze raz i przepadłam. Zapach jest kwiatowy, ale w nieoczywisty sposób. Ma też wyraźne nuty cytrusowe. Jest bardzo trwały. Czuje go przez cały dzień, a na ubraniach jest wyczuwalny przez kilka dni. Uważam, że jest to zapach, obok którego nie można przejść obojętnie. Bardziej na jesień, zimę, ale jak najbardziej dzienny. Przyjemnie otulający, ciepły, przełamany rześkimi nutami. Dodaje nieco pewności siebie.
    U konsultantki
  • 5 września 2022 o 12:45
    Łady kwiatowy zapach
    Perfumy te sa o kwiatowym zapachu z lekką nuta pomarańczy. Bardzo ładnie pachnie. Perfuma naprawdę długo sie trzyma, tak około 5-6 godzin. Flakonik jest bardzo ładny, pięknie sie prezentuje. Wydaje mi się że te perfumy sa idealne na wieczorne wyjścia.Polecam
  • 18 lipca 2022 o 18:53
    Zapach vintage tańczy z zapachem z klasą
    I tańczą i tańczą niezmordowani wiele godzin! Tak, ktoś napisał, najpierw jaśmin wjeżdża na pełnej petardzie. Dla mnie, takie nasilenie jaśminu, takie rąbnięcie zapachem po nosie, przywodzi na myśl dawno temu produkowane perfumy. Dla mnie to jest starodawna nuta, nuta vintage. Dla porównania, takim zapachem jest dla mnie Anais Anais, tylko że tego zapachu z uwagi na natężenie nie mogę nosić, nie daję rady. Anais Anais tańczy sama, a Giordani tańczy z klasą, bo ten zapach nie jest aż tak mocny. W idealnym momencie ( albo w ostatnim momencie) jaśmin ustępuje miejsca klasie. I wtedy może rzeczywiście da się zrozumieć, dlaczego producent uczynił z tych perfum młodszą siostrę wersji złotej. Polecam zapach kobietom które lubią pachnieć. Nie tak trochę, tylko tak mocniej. Dzień czy noc? Dzień ale niekoniecznie do biura. Pora roku? Wiosna najbardziej i nieupalne lato. Cena katalogowa - zawyżona. Ja swój flakon kupiłam na allegro z przesyłką po 70 z i uważam, że to adekwatna cena. Wart moim zdaniem 99 zł maximum. Gdyby jaśmin zrobił krok w tył to dałabym więcej.
    Zalety:
    • trwałość
    • cena w promocji na allegro
    • flakon elegancki idealny na prezent
    Wady:
    • cena katalogowa z księżyca
    W perfumerii
  • 26 maja 2022 o 7:35
    Na pierwszym planie dla mnie kwiaty, potem dopiero pomarańcza - recenzja po użyciu próbki
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Wyczuwam nutę pomarańczy, która jest zatopiona w kwiatowych tonach. Bardzo świeży, ale jednak nadal kwiatowy zapach. Główna nutę tutaj wodzą zapachy kwiatowe, dopiero potem czuć pomarańczowe akordy - jest to coś innego, coś nowego dla mnie i muszę rzec, że całkiem ten zapach mi się spodobał. Z trwałością jest bardzo dobrze, tak intensywnie czuć około 4/5 h, potem zapach traci na intensywności, ale nadal go czuć. W sumie ja byłam w stanie go na sobie wyczuć tak około 9/10 h, co uważam za super wynik. Co prawda ja używałam próbki, ale muszę wspomnieć, że flakonik prezentuje się bardzo ładnie, przykuwa uwagę.
    Zalety:
    • niecodzienny zapach (przede wszystkim kwiatowy)
    • bardzo dobra trwałość
    • piękny flakonik
    • Flakon
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    khy
    25 stycznia 2022 o 10:40
    Meczaca monotonia
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Jeden z tych gladkich, swietlistych, jednorodnych zapachow, ktorych nie lubie. Jasmin z pomarancza, nudny, monotonny, na mojej skorze nie rozwija sie niemal wcale, trwa w tej swietlistej gladkosci i trwa. Wymeczylam sie w testach calosciowych i nigdy wiecej, argh ;-).
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie