Maseczki klasyczne

Fitokosmetik Beauty Pill, Maska do twarzy tlenowa natychmiastowo oczyszczająca

• 9 listopada 2021 o 10:47
    Świetna maseczka
    Maseczka jest zamknięta w małym plastikowym pojemniczku. Po oderwaniu wieczka mamy gęstą troszkę jakby piankową w konsystemcji maseczkę o morskim kolorze i delikatnym świeżym zapachu. Maseczka bardzo łatwo rozprowadza się na twarzy. Możemy odczuć natychmiastowe ukojenie. Maseczka nie zastyga a więc jest bardzo komfortowa w trakcie noszenia. Po ok 15 minutach spłukujemy maseczkę letnia wodą. Maseczka bardzo łatwo zmywa się z twarzy. Cera jest idealnie wygładzona, milutka w dotyku, fantastycznie oczyszczona. Napewno do niej wrócę.
  • 9 czerwca 2021 o 17:59
    Ciekawa, skuteczna i inna niż wszystkie
    Maskę oczyszczająca w kapsułce wypatrzyłam na Allegro i od razu kupiłam wszystkie możliwe warianty -ten poszedł na pierwszy ogień. Kilka słów o mojej skórze: Sucha , z przebarwieniami, brakiem jędrności, wiek 38 lat więc jakieś zmarszczki też się znajdą ,raczej bez niedoskonałości, czasem pojawiają się pojedyncze krostki przed miesiączka Ta maska zaskoczyła mnie na wielu płaszczyznach. Po pierwsze konsystencja .Myślałam że jak jest oczyszczająca to będzie na bazie glinki ale nie , ona była inna. Po otwarciu kapsułki zobaczyłam błękitną maź z pęcherzykami powietrza jakby była napowietrzona. Kiedy chciałam nabrać ją na palec wcale nie była " musowa" tak jak myślałam tylko gęsta i dość ciągnąca , przypominała troszkę gumę. Bez problemu rozsmarował się na skórze. Po drugie zapach. Bardzo ciekawy ale ciężko mi go określić. Lekko słodki a jednocześnie świeży -coś jak guma balonowa. Skład też na bogato. Mamy tu ciekawy ekstrakt z nasturcji który tonizuje, łagodzi, działa antybakteryjnie i przyspiesza gojenie Ekstrakt z liści mięty -daje lekkie orzeźwienie , pewnie on wprowadza powiew świeżości do zapachu Koktajl witamin B5, B6, B12, kwas foliowy, biotyna, witamina C-rozjaśniają , oczyszczają , Kwas hialuronowy który dba o dobre nawilżenie skóry Rutyna która dział uszczelniająco na naczynka i zmniejsza zaczerwienienia Arginina, alanina-aminokwasy poprawiające ogólny stan skóry, uelastyczniają , odżywiają , regenerują Jest też Polysorbat 80 do którego mogłabym się przyczepić ale cała reszt bez zarzutu Opakowanie też fajne i ciekawe. Kapsułka przytwierdzona do kartonika- taka forma wyróżnia się wśród standardowych saszetek i tubek. Ilość maski wystarczy na jedno użycie. Jej cena to 4,17zł Producent zaleca nakładać maseczkę na wilgotna twarz czego ja nie doczytałam i nałożyłam na suchą. Po 10 minutach zmyłam ciepłą wodą .Udało się bez większego wysiłku bo powiem szczerze że myślałam że przez tą konsystencje będzie trochę zasychać i będę się z nią męczyć . Faktycznie twarz wyglądała lepiej. Pory się oczyściły i jakby lekko zwęziły. Były po prostu mniej widoczne. Skóra lekko pojaśniała i była gładsza w dotyku. Pachniała jeszcze długo po zmyciu maseczki Miałam akurat w tym czasie kilka niedoskonałości ale maska nie zmniejszyła zaczerwienień wokół nich ani nie sprawiła że szybciej się zagoiły. Produkt ciekawy i jak najbardziej godny wypróbowania. PLUSY -faktycznie oczyszcza skórę -ładnie pachnie i ciekawie wygląda , ma błękitny kolor -niska cena -zadowalający skład- tylko ten nieszczęsny polysorbat:( -nie podrażnia, nie zapycha MINUS -dostępność -produkt jednorazowego użycia