Kremy pod oczy

Nowa Kosmetyka Krem pod Oczy Poranna Kawa Wieczorne Wino 15ml
Nowa Kosmetyka Poranna Kawa i Wieczorne Wino

eilen96
    30 lipca 2024 o 14:43
    Nieszczególnie przypadł mi do gustu.
    Ten krem jakoś nie przypadł mi do gustu. Ma konsystencję takiego mleczka, jest dosyć lekki i lejący. Zapach intensywnie kawowo - winny i ten dodatek wina mi osobiście przeszkadzał, bo miałam wrażenie, że ten krem się zepsuł. Sam krem szału nie zrobił. Widziałabym go w innym opakowaniu, jakiś roll - on albo chociaż w małej tubce z dzióbkiem. Ten słoiczek jest trochę mały i niewygodnie się tam grzebie palcem.
    • niewygodne opakowanie
  • 27 października 2023 o 15:06
    Lubimy się
    Zużyłam już chyba pięć opakowań tego kremu, jestem bardzo zadowolona. Krem zamknięty jest w małym słoiczku, nie jest to jakieś bardzo wygodne opakowanie, ale jest okej. Krem ma delikatny, kawowy zapach, jest bardzo wydajny. Dobrze się rozprowadza, konsystencja trochę klejąca. Dobrze zachowuje się pod makijażem, delikatnie chłodzi okolicę oka, zmniejsza cienie i opuchliznę. Uważam, że za tą cenę robi świetną robotę. Nie piecze, nie podrażnia.
    Zalety:
    • wydajność, zapach, uczucie na skórze, nie uczulił, dobrze zgrywa się z makijażem, skóra jest nawilżona, zmniejsza opuchliznę i widoczność cieni pod oczami
  • 3 października 2022 o 19:53
    Lekki i przyjemny, ale przy odpowiedniej aplikacji
    Krem ma lekką, dosyć lejącą konsystencję, kolor latte i zapach kawy. Jest ciekawy, fajny dla miłośników tego napoju, inaczej zapach będzie przeszkadzał. Opakowany jest w szklany słoiczek z metalową nakrętką. Według mnie świetnie, minimalistycznie to wygląda. Choć ten słoiczek to trochę mało higieniczne rozwiązanie, no i przez dosyć płynną formułę może się wylewać. Powinien stać raczej na prosto, co dyskwalifikuje go jako produkt przenośny na wyjazdy. Krem jest przyjemny w używaniu. Daje mi lekkie uczucie chłodu i napięcia skóry. To relaksujące dla opuchniętych i ciężkich oczu z rana i zmęczonych wieczorem. Coś w rodzaju okładu dla skóry, a nie typowego kremu nawilżającego, więc nazwa jest jak najbardziej adekwatna. Z tym, że aplikując go na dzień, trzeba robić to odpowiednio i uważnie. Nakładany w niewielkiej ilości sprawdza mi się pod makijaż, ale… koniecznie niewielka ilość, dokładnie wklepana opuszkami palców. Ja po prostu zamaczam w kremie koniuszek palca i na dzień właśnie taką ilość rozdzielam pod jedno i drugie oko, a na noc tę ilość podwajam. Ten kremik trzeba chwilę delikatnie wklepywać w skórę równomierną warstwą, żeby nigdzie nie została widoczna smuga i tak też zaleca producent. Rozsmarowywany po prostu maże się i zostaje na skórze, a to widać ze względu na ciemny kolor, no i później zaczyna się rolować przy potarciu czy makijażu. Natomiast dokładnie wklepany, ładnie i szybko się wchłania. Wtedy pod makijażem nie sprawia problemów. Osiada na skórze cieniutką warstwą, ale raczej taką ochronną, że po prostu czuć, że ma się coś na skórze, ale nie jest to przeszkadzające. Mam wrażenie, że dzięki temu skóra pod oczami wygląda na bardziej wygładzoną, drobne linie się spłycają – ale nie zbiera mi się w załamaniach. Nakładany na noc, łagodzi poranną opuchliznę, odświeża spojrzenie i zmiękcza skórę. Natomiast jak dla mnie słabo nawilża. Ja jednak na noc lubię używać produktów bogatszych, mocniej nawilżających, ale myślę, że to kwestia preferencji. Są osoby, które wolą właśnie lekkie formuły.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Pobudzający kawowy zapach
    • Działanie relaksujące i napinające
    • Łagodzi opuchliznę oczu, zmiękcza skórę
    • Przy delikatnym wklepywaniu (a nie rozsmarowywaniu) dobrze się wchłania
    • Lekki – przy odpowiedniej aplikacji nadaje się pod makijaż
    Wady:
    • Słabo nawilża
    • Nie wklepany i nałożony w zbyt dużej ilości zastyga na skórze ciemniejąc i roluje się
  • 21 sierpnia 2022 o 11:37
    Świetny
    Mam 30 lat. Nie używałam wielu kremów pod oczy, bo większość dedykowanych w tym celu zostawia po nocy opuchniętą okolicę oka. Przy tym kremie nie ma tego efektu, zostawia miło nawilżoną i "obudzoną" skórę pod okiem bez worów. Ładny, delikatnie kawowy zapach. Super wydajny. Dosyć płynna konsystencja. Najlepszy krem pod oczy jakiego do tej pory używałam.
    Zalety:
    • działanie
    • nawilżania
    • bez opuchlizny
  • 7 lutego 2022 o 17:32
    Fajne nawilżenie z naturalnym zapachem
    Kremu używam od kilkunastu miesięcy, zdecydowałem się na niego czytając mega pozytywne recenzje na allegro i... nie zawiodłem się! Super nawilża skórę pod oczami, ale ja używam też wszędzie tam, gdzie widzę, że skóra jest przesuszona. A mam tendencję do atopii. Kremik u mnie sprawdza się dobrze, a żona wreszcie nie ma powodu, żeby mówić mi, że wyglądam na 10 lat więcej niż mam ;) Dla mnie super sprawą jest wydajność. Super się rozprowadza, więc do użycia wystarcza bardzo mała ilość, efektem czego zainwestowane kilka dyszek wystarczyło mi na ponad 4 miesiące! :) Zapach przyjemny, naturalny, jak świeża kawa z ekspresu.
    Zalety:
    • Fajnie działanie
    • Ekonomiczny - starcza na baaardzo długo
    • nieinwazyjny, a przyjemny zapach
    • szklane opakowanie
    Wady:
    • w sumie, to ciężko mi się doszukać ;)