Szampony do włosów

Ziaja Med, Kuracja łagodząca, Szampon nawilżający do włosów i wrażliwej skóry głowy

• 29 maja 2025 o 14:54
    Dobry szampon na co dzień, do używania na zmianę z innym
    Podczas wizyty u trychologa dowiedzialam się, że powinno się używać szamponów naprzemiennie, co najmniej dwóch, o różnych właściwościach. Brakowało mi takiego delikatnego, dlatego w aptece zaopatrzyłam się w ten szampon. Ma delikatnie miętowy zapach, bardzo przyjemny. Konsystencja jest raczej rzadka, lejąca, ale nie ma problemu z nałożeniem szamponu na włosy i skórę głowy. Dość dobrze się pieni, bez trudu spłukuje i dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy. Koi podrażniony skalp i łagodzi podrażnienia. Jest dość wydajny. Pozostawia włosy dobrze oczyszczone i odżywione, mimo właściwości nawilżających nie powoduje szybszego przetłuszczania skóry głowy i włosów. Opakowanie skromne, apteczne, charakterystyczne dla marki, natomiast znajduje się na nim dużo informacji na temat szamponu. Nie wykluczam ponownego zakupu.
  • 2 marca 2025 o 18:36
    Spodziewałam się więcej
    Szampon kupiłam przy okazji wizyty w sklepie Ziaja. Poszukiwałam czegoś do wrażliwej skóry głowy i tak natrafiłam na ten łagodzacy. Szampon ma bardzo dobry skład aż 98% to składniki pochodzenia naturalnego. Rzeczywiście szampon nie podrażnia, włosy są miękkie i nie przetłuszczają się zbyt szybko. Mankamentem jest dla mnie jednak to że jest mało wydajny, prawie wcale się nie pieni i nie ma żadnego zapachu.
    Zalety:
    • Sklad pochodzenia naturalnego
    Wady:
  • 27 listopada 2023 o 19:36
    Ujdzie
    Miałam wszystkie medy do włosów. Zalety: – tani – myje – do codziennego stosowania ujdzie Wady: – zbyt wysuszający włosy i skórę – mało wydajny – nie jest delikatny – nie pomaga na nic
  • 14 sierpnia 2023 o 13:45
    Szału nie ma
    Mam bardzo wymagającą skórę głowy, borykam się od lat z nawracającym łupieżem i łzs-em. Szukam więc szamponów dobrze nawilżających i łagodzących. Ten szampon jest delikatny, dobrze się pieni, dobrze zmywa, ma przyjemny zapach. Faktycznie działa lekko łagodząco na skórę głowy, natomiast wysusza mi same włosy - są jakby sztuczne i napuszone, więc raczej już do niego nie wrócę...
  • 13 lipca 2023 o 14:51
    Pomógł mi z moimi problemami.
    Zawsze od tego zaczynam - uwielbiam produkty od Ziaji, jest mało tych, które się u mnie nie sprawdzają. Uwielbiam tą firmę, tym bardziej, że jest polska. Do tego ceny są zawsze mega atrakcyjne! MOJE WŁOSY Jestem posiadaczką włosów średnioporowatych, ze skłonnością do puszczenia, dość przesuszone i średnio zniszczone. Od niedawna miałam problemy ze skórą głowy. Otóż pojawił się łupież, który sypał mi się z głowy, a nigdy nie miałam z nim problemu i do tego dochodził świąd. Pani w Ziko, powiedziała mi, że to niekoniecznie może być problem stricte samego łupieżu, ale suchej skóry głowy, jeśli dochodzi świąd. Wtedy poleciła mi ten szampon, który kupiłam w atrakcyjnej cenie, coś koło 11-12 zł. OPAKOWANIE Produkt zapakowany jest w średniej wielkości butelkę z zatrzaskiem. Można w wygodny sposób dozować taką ilość, jaką potrzebujemy. Zatrzask jest porządny. Szata graficzna jest bardzo minimalistyczna i zawiera wszystkie najważniejsze informacje - jak to u Ziaji. KONSYSTENCJA Konsystencja szamponu jest klasyczna, dobrze się rozprowadza i dość dobrze się pieni. Zawsze myję dwa razy włosy szamponem i przy tym drugim myciu pieni się zdecydowanie lepiej. ZAPACH Produkt jest o zapachu miętowym, co nie każdemu może odpowiadać - ja uwielbiam miętę, dlatego też bardzo polubiłam ten zapach. Mam dość wrażliwą skórę głowy i mnie nie podrażnił. Lekko chłodzi! DZIAŁANIE Co do działania produktu, to tak jak wspominałam, zawsze myję głowę szamponem dwa razy. Szampon fajnie się pieni i rozprowadza. Bardzo się z nim polubiłam, bo zupełnie zniwelował mój świąd skóry głowy, nawilżył ją i może nie zniwelował całkowicie łupieżu, ale jest go zdecydowanie mniej i nie jest to już tak frustrujące. Może potrzeba nieco dłużej go używać i problem zniknie. Warto wspomnieć, że szampon jest łagodny w działaniu, nie podrażnia, nic nie szczypie i nie swędzi po jego użyciu. Polecam ten produkt! Pomógł mi z moimi problemami, więc czego chcieć więcej?