Kremy i maski do stóp

Ziaja Krem do rąk i stóp głęboko odżywczy (nowa wersja)

Bodyland.pl
Ziaja krem do rąk i do stóp głęboko odżywczy - 50ml
Ziaja krem do rąk i do stóp głęboko odżywczy - 50ml

_inga
    25 listopada 2024 o 15:31
    Krem głęboko odżywczy do stóp i rąk, Ziaja
    Krem głęboko odżywczy do stóp i rąk firmy Ziaja kupiłam na jednej z aukcji internetowych, opakowanie to plastikowy słoiczek o pojemności 50 ml, zapłaciłam około 6 zł. Krem ma przyjemny choć jak dla mnie nieco zbyt intensywny zapach, treściwą konsystencję, dobrze i szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy na skórze chyba że przesadzimy z ilością. Używam tego kremu głównie do stóp fajnie nawilża, odżywia, natłuszcza , zmiękcza i regeneruje, skóra na stopach jest miękka gładka mniej podatna na przesuszanie i rogowacenia Dodatkowy plus za opakowanie mały zgrabny słoiczek pozwala łatwo zużyć całą zawartość, choć jeśli chodzi o kremy do rąk wolę jednak tubki, jak dla mnie ten krem nie nadaje się na podręczny krem do rąk nie ryzykowała bym ze mi się odkręci słoiczek w torebce. Podsumowując krem do stup sprawdza się bardzo dobrze przywraca skórze stóp gładkość i elastyczność a przy tej wydajności i cenie nie mam żadnych uwag i na pewno kupię kolejne opakowanie i to nie jedno. Serdecznie polecam !
    Zalety:
    • dobrze i szybko się wchłania
    • nie pozostawia tłustego filmu na skórze
    • nawilża
    • odżywia i natłuszcza
    • regeneruje
    • zmiękcza, uelastycznia
    • zmniejsza tendencję do przesuszania i rogowacenia skóry
    Wady:
    • zbyt intensywny zapach
  • 28 czerwca 2024 o 12:14
    Niepozorny, niedrogi, ale nadzwyczaj skuteczny
    Krem w słoiczku , niedużym, ale wystarczającym na długo gdyż wydajność kremu przy jego treściwej, gęstej konsystencji jest bardzo dobra. Krem jest biały i lekko się błyszczy. Oprócz działania odżywczego na pewno również natłuszcza , ale taka jego rola moim zdaniem. Samo natłuszczenie by nie działało tak jak działa ten krem. A działa. Niewielka , naprawdę niewielka jego ilość wystarczy na wsmarowanie w pięty czy całe stopy, które po zastosowaniu stają się przyjemnie gładkie i mięciutkie. To samo z dłońmi bo proszę ja Was stosuję również na dłonie i skórki przy paznokciach i obserwuję jak cudownie mi nawilża i odżywia te okolicę na dłużej. Mam wrażenie, że problem suchych stóp i brzydkich pięt jest już za mną. Żaden krem nie działał tak długofalowo i skutecznie jak ten. Żaden nie był tak wszechstronny jak ten. Używam również na łokcie i tu także doskonale sobie poradził z suchą skórą. Nie tylko na moim łokciu, ale również u męża dał radę;) Bardzo kremowo i przyjemnie pachnie i pomimo początkowego wrażenia tłustości wchłania się dobrze. Kosztuje grosze i żałuję tylko, że kupiłam go tak późno, ale jak to mówią lepiej później niż wcale więc od teraz będzie mi wiernie towarzyszył bo za tą cenę nic lepszego dostać nie mogę;)
  • 13 maja 2024 o 11:43
    średniej jakosci krem
    Tłusty i nie wchłaniający się krem. Produkt wydajny, lecz bez większych plusów. Opakowanie jest nie poręczne, ponieważ trzeba je zakręcać co z tłustymi dłońmi od kremu nie koniecznie może być proste. Nie zakupie go ponownie.
    Wady:
    • opakowanie, konsystencja
  • 25 września 2023 o 9:04
    taki sobie
    mam bardzo sucha skórę na dłoniach i stopach. Codziennie muszę smarować, gdyż od razu robią mi się zrogowacenia. Ostatnio wróciłam do tego kremu-jakąś mnie nie zachwycił. Kończę juz opakowanie i chyba do niego nie wrócę.
    Zalety:
    Wady:
    • słabe działanie
  • 21 września 2023 o 13:20
    Tylko ten stosuję
    Ja mam krem już w tym nowym opakowaniu, ale stosuję od kilku lat. Jest to rzeczywiście krem głęboko odżywczy i nie kosztuje milionów monet. Ale ma tylko 50 ml , a trzeba go nakładać grubą warstwą, żeby osiągnąć najlepsze rezultaty, więc mógłby być wydajniejszy. Konsystencja jest gęsta, krem jest bardzo tłusty, więc stosuję na newrlagiczne miejsca: łokcie, kolana, stopy, czyli tam, gdzie skóra jest najbardziej twarda i sucha zarazem. Producent zaleca stsować 2 razy dziennie, ja stsuję raz, a i tak nie jest wydajny, przy 2 razach to już byłby całkiem nieopłacalny. Zapach jest delikatny, kosmetyczny. Krem pięknie natłuszcza suche obszary i zmiękcza, Jedynym minusem jest to, że jest to efekt tylko doraźny, a nie długofalowy. Przy olejach do ciała efekt był jednak dłuższy. Nie ukrywam jednak, że krem jest wygodniejszy w używaniu niż olej, więc jednak z niego korzystam częściej. Po kąpieli, na noc, na to bawełniane skarpetki i pięty jak u niemowlaka. Okazał się lepszy niż Cerkobaza 30 i 50. Wiem, że pięty to duży problem, zwłaszcza latem, jak się chodzi w sandałach, widzę u większości kobiet i nawet młodych zadbanch dziewczyn bardzo suchą i zrogowaciałą skórę na piętach, wymaga ona niestety trochę czasu i regularnej pielęgnacji, żeby stopy nie straszyły ;).