Peelingi do twarzy

Bielenda Eco Sorbet, Nawilżająco-oczyszczająca kostka peelingująca do twarzy `Malina`

Bielenda Eco Sorbet Malina - Kostka peelingująca nawilżająco-oczyszczająca 60g

• 3 listopada 2023 o 9:06
    Właściwie to nie mam dla niej zastosowania
    Kosmetyki w kostce są co raz bardziej popularne, producenci stawiają głównie na szampony i żele pod prysznic. Na szampon się nie odważę, ale peeling do twarzy dostałam i się bardzo ucieszyłam, bo lubię poznawać takie nowinki. Kostkę zamknięto w ładnym, różowym kartoniku, jak mydło. Uwielbiam tę słodką szatę graficzną, produkty Bielendy są teraz fajnie "ubrane". Sam kosmetyk to okrągła, różowa kostka, na której widać malutkie pesteczki malin. Zapach jest przyjemny dla nosa, ale widzę, że moje poprzedniczki chwalą go za to, że jest słodki, owocowy - jak dla mnie jest to zapach pudrowy, cukrowy, przypomina mi tabletki musujące do rozpuszczania albo pudrowe pastylki do ssania. Moje pierwsze podejście to oczywiście próba stosowania tej kostki zgodnie z przeznaczeniem, czyli jako peeling do twarzy. Niestety, efekt mnie nie satysfakcjonuje, bo ja lubię mocne zdzieraki, a tu jest bardzo delikatnie. Pocieranie twarzy bezpośrednio kostką było na początku bez sensu, bo nie czułam zupełnie drobinek. Z czasem, gdy kostka "się rozchodziła", było różnie, bo zdarzało się, że trafiłam na wiele drobin, w tym pestki, a czasem na nic. Z kolei namydlone dłonie też nie zdały egzaminu - tych drobinek wciąż było za mało, by wykonać złuszczający masaż. Kostka bardzo się pieni, zdecydowanie bardziej, niż jakiekolwiek mydło, jakie znam. Zaczęłam stosować ją po prostu do mycia dłoni i tak zostało, choć tu też nie jestem do końca zadowolona, bo ciężko się ją spłukuje z rąk, końca nie widać. Na szczęście, mimo swoich pieniących właściwości, nie wysusza skóry, czuję się w miarę komfortowo. Minus za konsystencję - kostka strasznie się topi w mydelniczce, mam tam wieczne bagienko, w którym kosmetyk sobie pływa. Skład ładny, Bielenda się postarała. Podsumowując - poznałam coś innego, ciekawego i fajnie. Nie jest to jednak do końca coś, w czym się zakochałam i co zmieniło moją pielęgnację. Wierzę jednak, że się znajdą miłośniczki tej uroczej, malinowej kostki.
  • 6 stycznia 2023 o 17:11
    Intrygująca ;)
    Odkąd otrzymałam jakiś czas temu do testowania szampon w kostce coraz częściej sięgam po produkty w takiej formie,kostki peelingujące uwielbiam za działanie,wygodę i możliwość zapakowania ich do najmniejszego bagażu podręcznego,gdy chcecie zaoszczędzić na bilecie i polecieć za 100 zł ;). Markę Bielenda znam i bardzo lubię,jednak nie wszystkie produkty u mnie się sprawdzają,o tej kostce wiele słyszałam i postanowiłam sama po nią sięgnąć,efekt?Druga zużyta,trzecia czeka na swoją kolej :). Kostkę znalazłam w sklepie z 1000 i 1 drobiazgów za zawrotną cenę …4 zł,została ona zapakowana w kartonik w kolorach różu z malinkami,z tyłu opakowania podano skład oraz właściwości produktu,data zużycia od otwarcia to 3 miesiące. Sama kostka jest okrągła w kolorze różu z zatopionymi ziarenkami malin,zapach jest przecudny owocowo słodki,a co najważniejsze do twarzy jest …zbyt ostra! A mimo to mnie zachwyciła,najlepiej wytworzyć dłońmi pianę i dopiero wtedy tak umyć twarz,u mnie taki sposób sprawdził się najlepiej,cera jest dokładnie i dogłębnie umyta aż trzeszczy a przy tym kompletnie nie przesuszona i nie ściągnięta,co najważniejsze kostka nadaje się także do szorowania ciała,tu nie było problemu aby docisnąć ją mocniej ;).Nawet moi męscy domownicy zachwycają się jej zapachem i działaniem ale wiadomo oni są ..gruboskórni ;).
    Zalety:
    • działanie
    • cena,zapłaciłam 4 zł.
    • zapach!
    • polska marka
    • wygodnie trzyma się w dłoni
    • bardzo dobrze złuszcza martwy naskórek,nie pozostawia osadu,dobrze się spłukuje
    • nie wysusza skóry ciała i twarzy nawet używana codziennie i przez dłuższy czas
    • nie zapchała cery a mam do tego ogromną skłonność
    • skład
    • nie uczuliła,nie podrażniła,nie pogorszyła kondycji skóry
    • bardzo dobrze się pieni
    • składniki pochodzenia naturalnego
    Wady:
    • jest zbyt ostra do peelingowania twarzy bezpośrednio,także nie jest delikatna
  • 11 listopada 2022 o 23:55
    Ciekawy produkt
    Wykupiłam chyba całą serię kosmetyków Bielenda Eco Sorbet. Ta kostka jest chyba najbardziej nietuzinkowym z nich. W moim odczuciu trzeba z nią uważać przy myciu twarzy, gdyż rzeczywiście potrafi być trochę zbyt mocnym zdzierakiem. Za to do ciała, czy mycia gąbek jak najbardziej się nadaje. Dobrze się pieni i pięknie pachnie. Faktem jest jednak, że docelowo miała służyć do twarzy, więc więcej niż 3/5 dać nie mogę.
    dddyy
    15 lutego 2022 o 9:15
    Raczej na nie
    Produkt zawiera w składzie silny detergent więc nie używałam go do twarzy a ciała. Pachnie bardzo ładnie, peelinguje okej, nie zdziera skóry a delikatnie złuszcza. Do twarzy na pewno nie ale do ciała całkiem ciekawa opcja w duchu zero waste.
    lunni
    20 listopada 2021 o 15:06
    Pumeks
    Ta kostka to raczej pumeks do pięt. Zatopione są w niej chyba pestki malin, które w związku z tym, że trzymają się całej struktury dopóki jej nie wymyjemy, działają na skórę jak szczotka druciana i zostawiają rysy/ślady jakby przebiec przez jeżyny. Nie wiem czy ktoś to wcześniej testował, ale do twarzy na pewno się nie nadaje. Do ciała też nie bardzo, ale zużyłam ją do ciała właśnie i za każdym razem jak pokazywała się pestka to zdrapywałam ją paznokciem, żeby uniknąć zadrapań. Choć skóra jest miła po użyciu to efekty peelingujące oceniam raczej na takie sobie. Wydajność raczej też, nie wiadomo kiedy przestać nią mydlić, bo bez pocierania i usuniętych pestek peeling jest jeszcze słabszy. Plusy - nie podrażnia, nie wysusza, duzo naturalnych składników, bardzo ładnie się pieni i ma piękny zapach. Jak będę potrzebowała peelingu do stóp to kupię, do twarzy nie :D