Płyny do płukania jamy ustnej

Dentica by Tołpa Extra Fresh Mouthwash Płyn do higieny jamy ustnej

Bodyland.pl
Tołpa Dentica Mint Fresh Mouthwash Płyn do płukania jamy ustnej 500 ml 5907608610158
Tołpa
tołpa. extra fresh płyn do higieny jamy ustnej EXTRA FRESH, 500 ml
notino.pl

• 12 kwietnia 2024 o 15:23
    Może być
    Zużyłam 2 opakowania. Płyn o smaku delikatnej mięty. Bardzo łagodny. Można kupić tanio w promocji. Jest wydajny. Odświeża jamę ustną. Może nie jest to świeżość pierwszych lotów, ale na co dzień ok. Marka nie testuje na zwierzętach. Stosuję np. po wypiciu kawy po południu.
  • 13 stycznia 2024 o 12:37
    Płyn do płukania jamy ustnej nieznanej mi wcześniej marki Dentica kupiłam podczas zakupów spożywczych. Skusił mnie opis producenta oraz to, że producentem jest Tołpa, której produkty bardzo lubię. Płyn świetnie sprawdza się w codziennej pielęgnacji jamy ustnej – odświeża, oczyszcza, nie zawiera w składzie alkoholu, więc sprawdzi się nawet u wrażliwców. OPAKOWANIE Płyn znajduje się butelce o pojemności 500 ml. Butelka mimo sporych rozmiarów dobrze leży w dłoni. Prosta grafika z przewagą napisów nie wyróżnia go jakoś szczególnie na półce z podobnego rodzaju kosmetykami. Płyn przed otwarciem ma zabezpieczoną zakrętkę oraz dodatkową cechę jaką jest zabezpieczenie przed otwarciem. PŁYN Płyn do płukania jamy ustnej to jedno z moich must have, jednak z uwagi na dosyć wrażliwy język nie wszystkie mi odpowiadają, nie znoszę uczucia pieczenia i alkoholu w ustach. Dlatego szukam delikatnych płynów bez alkoholu w składzie i dlatego zdecydowałam się na zakup tego produktu. Płyn ma ciemnozieloną, wyrazistą barwę oraz posiada przyjemny, miętowy zapach oraz smak. Zapewnia odpowiednie odświeżenie po szczotkowaniu zębów. To świetne uzupełnienie codziennej pielęgnacji jamy ustnej. Wydajność i niska cena sprawiają, że będę po niego sięgnąć. PLUSY: + brak alkoholu w składzie + miętowy smak + długotrwałe odświeżenie + nie piecze w usta + wydajny + w korzystnej cenie
  • 11 października 2023 o 18:55
    Łagodne miętowe odświeżenie
    To był jeden z pierwszych moich płynów do higieny jamy ustnej . Produkt o pojemności 500 ml zamknięty jest w plastikowej butelce. Płyn ma zielony kolor I płynną konsystencję. Produkt nie zawiera alkoholu. Zawiera fluorek sodu. Stosuje 2 razy dziennie po każdym myciu zębów. Produkt jest całkiem dobry. Zapobiega powstawaniu próchnicy, nie psuje szkliwa. Moim zdaniem też chroni dziąsła. Odkąd go używam, nie narzekam na ból dziąseł. Nie jest zbyt mocny, ale świeżość czuje przez parę godzin póki czegoś nie zjem czy wypije. Jestem w szoku, że za taką cenę plyn jest naprawdę dobry. Wiadomo są lepsze i droższe, ale to też jest dobry zamiennik.
    Zalety:
    • niska cena
    • miętowy smak
    • super odświeżenie
    • wydajny
    • pielęgnuje dziąsła
    • dba o szkliwo
    Wady:
    Staria
    17 lutego 2022 o 19:19
    Łagodnie miętowy, bezalkoholowy płyn
    Zarówno mąż jak i ja używamy płynów do płukania jamy ustnej. Mąż preferuje mocne alkoholowe produkty, mi się trochę odmieniło i wolę nieco łagodniejszy, mniej szczypiący posmak. I płyn od Tołpy jest w tym celu idealny. Odświeża i jednocześnie oczyszcza. Mam parę zastrzeżeń do jego składu, ale w przypadku jamy ustnej stawiam na skuteczność, więc mogę przymknąć oko. Z kolei mąż nie przekonał się do bezalkoholowego produktu i poprosił o Listerine i żadnych więcej podróbek ;-). Dodatkowym atutem jest jego mega atrakcyjna cena. Wewnątrz nakrętki mamy miarkę (w ml), co ułatwia dozowanie. Całościowo produkt wypada dobrze- mocne 4.
    Summer
    4 kwietnia 2021 o 12:17
    Nie taki "extra" mint
    Miałam zamiar kupić mój ulubiony płyn Dentica w wersji "Mint Fresh" (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,299375,dentica-dental-protection-mint-fresh-mouthwash.html), ale zamiast niego na sklepowej półce zastałam ten. W pierwszym odruchu chciałam zrezygnować z zakupu, ponieważ nie lubię silnej mięty, a nazwa na to wskazuje, jednak postanowiłam zaryzykować. I dobrze, bo w sumie nie czuję różnicy w smaku w stosunku do wersji "Mild Fresh", tzn, jest równie łagodny, pomimo pewnych różnic w składzie. Jednak jeśli ktoś liczy na silne odświeżenie, to będzie zawiedziony. Płyn nie pieni się mocno, nie wysusza mi śluzówki, jego smak nie utrzymuje się nadmiernie długo. Będę go kupować. Odejmuję jednak gwiazdkę za ten napis wprowadzający w błąd.