Kremy i maski do rąk

Nivea Polska Bambino Rodzina krem do rąk hiperdelikatny 75 ml 7083464

anna996
    22 stycznia 2025 o 14:58
    Zapach kosmetyków Bambino
    Pierwsze co zauważyłam w tym kremie to delikatny, dziecięcy zapach typowy dla kosmetyków Bambino. Poza tym: - krem ma wygodną tubkę zamykaną na klik - konsystencja w sam raz, nie za gęsta - w miarę szybko się wchłania - nie lepi się, nie zostawia tłustych śladów - nie jest drogi, często pojawia się w promocji - dostępność: kupiłam w drogerii Rossmann. Co do działania, to jest ono bardzo przeciętne, intensywnego nawilżenia brak, innych widocznych efektów brak. Oceniam na 3 gwiazdki, bo zły nie jest, ale do ideału mu daleko. Wypróbowałam, ale nie kupię ponownie.
  • 23 sierpnia 2024 o 17:19
    delikatny
    Produkt rzeczywiście jest bezzapachowy i delikatny, aż zbyt delikatny Dość szybko się wchłaniał więc można go używać w ciągu dnia, nie zostawia lepkich dłoni
    Wady:
    • nawilżający ale nie intensywnie i nie długotrwale
    • na sezon jesienno-zimowy byłby za słaby
    • spodziewałam się lepszego efektu
  • 1 stycznia 2024 o 11:36
    Niewystarczający
    To mój pierwszy kosmetyk z rodzinnej serii Bambino. Kupiłam go na promocji za niecałe 7 zł. Moje dłonie są średnio suche, trochę im pomagam używając delikatniejszych mydeł do mycia. Z reguły unikam kremów do rąk z parafiną na początku składu, bo działają odwrotnie do zamierzeń - najpierw nawilżają, a później problem suchości powraca, czasem nawet w większym stopniu. Tutaj natomiast liczyłam na złagodzenie tego działania przy pomocy gliceryny. No i cóż... Dla mnie krem jest niewystarczający. Często myję dłonie i czasami potrzebuję dawki nawilżenia, nawet gdy używam delikatniejszych środków. Oprócz tego codziennie na noc aplikuję większą porcję kremu. A tutaj po kilku minutach nawilżenie znika, zostaje tylko tłustawa powłoczka, która za jakiś czas się wchłania. Co dziwne, nie jest tak za każdym razem. Bywa, że nie mam co do poziomu nawilżenia żadnych zastrzeżeń - no może oprócz tego, że znika wraz z kolejnym myciem dłoni. Krem jest dość gęsty, ale dobrze się rozprowadza. Nie potrzeba wielkiej ilości do użycia. Najbardziej podoba mi się zapach. Jest delikatny, kremowo - bambinowy, nie daje po nosie. Dla mnie to zaleta. Opakowanie w porządku - łatwa do rozcięcia tubka. Wydajność również na plus. Podsumowując, dla mnie krem jest zwyczajnie za słaby i raczej ponownie go nie kupię. Nie czułam żadnego intensywnego nawilżenia. Szkoda. Daję mu 3 gwiazdki, bo na czwórkę to troszkę za mało.
  • 1 czerwca 2023 o 10:09
    Właśnie zużyłam do końca tubkę tego kremu
    ????Konsystencja Jest raczej gęsty, trzeba chwilki żeby go rozsmarować po dłoniach, żeby się wchłonął. ????Zapach Coś jak intensywne chusteczki nawilżone a świeże pranie. Jest w porządku. ????Działanie Wygładza dłonie - to na pewno (w składzie jest silikon, więc pewnie też jego zasługa). Daje uczucie bardzo delikatnego natłuszczenie. A nawilżanie? Na początku powiedziałabym, że tak, nawilża, ale wielokrotnie miałam z nim tak, że po chwili (kilku-kilkunastu minutach) musiałam go dołożyć, bo czułam, że np. palce mam suche. ????Ogólnie powiedziałabym o nim - może być, ale nie do końca dla mnie.
  • 25 stycznia 2023 o 21:21
    słabizna
    Kupiłam ten krem zachęcona pozytywnymi recenzjami. Śliczne opakowanie też zrobiło swoje. Krem ma "tradycyjny" skład - gliceryna, pantenol oraz emolienty takie jak parafina, alkohol tłuszczowy, wosk syntetyczny i inne substancje pomocnicze. Kupiłam go świadomie, licząc, że krem z takim składem stworzy na moich dłoniach oblepiającą warstewkę i ochroni przed wiatrem i wodą. A glicerynę i pantenol bardzo lubię i cenię za ich właściwości pielęgnacyjne. Zapach jest bardzo przyjemny, coś jakby krem Nivea i kosmetyki dziecięce, bardzo delikatny i nienachalny. Krem nie szczypie, nie podrażnia wrażliwej skóry. I na tym kończą się zalety. Niestety, krem bardzo słabo nawilża, na ok 1,5h lub do pierwszego kontaktu z wodą. W dodatku po umyciu rąk dłonie są znacznie bardziej suche, jakbym dwukrotnie je umyła mydłem. Krem powinien zredukować skutki uboczne mycia i ochronić skórę przed detergentami - przynajmniej ja tego oczekuję - a ten specyfik tego nie robi. Aby mieć "ładne" dłonie powinnam stosować go kilka razy dziennie, jest to jednak działanie czysto estetyzujące, na poprawę jakości skóry nie ma co liczyć. Nie mogłam się na niczym skupić w ciągu dnia, bo jedyne o czym myślałam, to to że mam ściągniętą skórę na dłoniach. Według mnie dobry krem wystarczy zastosować max 2-3 razy dziennie i są efekty w postaci miękkiej nawilżonej skóry. Bambino jednak nie spełnił moich wymagań.