Peelingi do ciała

Natura Siberica Taiga Siberica, Natural Body Scrub-Soap Kamchatka Volcanic Mud Wegański, odnawiająco - uelastyczniający peeling myjący do ciała `Czarny gejzer z Kamczatki`

• 30 marca 2025 o 23:24
    Pachnie jak ciasto makowe mojej mamy!
    Ten peeling chodził za mną już od dawna i tylko spore zapasy zniechęcały mnie do zakupu, a poza tym nie ukrywam, że czekałam na promkę w Biedronce ;) W końcu trafiłam na super okazję, gdzie poza promocją na kosmetyki do ciała wjechał mi dodatkowo jakiś voucher i mogłam nabyć go za połowę ceny - takiej okazji nie można przepuścić ;) Obiecywałam sobie wiele, bo lubię tę markę, ale jestem trochę rozczarowana, co tu dużo mówić. Opakowanie: plastikowy słoiczek, zakręcany i z dodatkową osłonką. Zazwyczaj lubię i chwalę takie opakowania, ale tutaj ze względu na konsystencję chyba lepiej sprawdzi się tuba. Szata graficzna ładna, w klimacie marki i jej syberyjskich dzieł, więc mi się podoba. Zapach: spodziewałam się ziołowego, surowego, chłodnego zapachu - miałam już kilka produktów od Natura Siberica i zdarzało się, że ich zapach nie zachwycał, ale tutaj to zupełnie inna bajka. Przecież ten peeling pachnie jak masa makowa do świątecznego ciasta mojej mamy :D Stary przepis - zmielony mak z cukrem, masłem, jajkami i dużą ilością olejku migdałowego :D Zaskoczenie totalne! Pachnie słodko, przytulnie, jak dla mnie idealnie jak na jesienno-zimowe chłody. Zapach utrzymuje się przez jakiś czas na skórze. Działanie: zacznę może od składu, który jest wybitny - mnóstwo ciekawych ekstraktów, naturalne drobinki, brak szkodliwych substancji. Dzięki temu jest bezpieczny, ale też nie ukrywam, że co do takich kosmetyków zawsze mam duże oczekiwania. Peeling ma czarny kolor, widzimy w nim nieco białych i ciemniejszych drobinek. Konsystencja jest dość kłopotliwa, bo to taka rzadka, tężejąca galaretka. Spływa z dłoni przy nakładaniu, sporo produktu ucieka mi do wanny w trakcie nakładania. Zdecydowanie wolę cukrowe lub solne "pasty". Drobinki są malutkie, ale ze względu na ich sporą ilość, peelingowanie jest na przyzwoitym poziomie. Niestety, kosmetyk fajnie działa do momentu masowania - w chwili, gdy go chcemy zmyć, wtedy zaczynają się schody. Kosmetyk barwi skórę i jest ciężki do zmycia. Mam wrażenie, jakbym robiła sobie na ciele zabieg laminacji - tę galaretkę jest strasznie ciężko zmyć! Idą kosmiczne ilości wody, aby go usunąć, a zmycie go z pleców to jakiś kosmos. Drobinki są wszędzie, a na ciele czuć tę dziwną galaretkę... Gdy uda się nam już go zmyć, to pozostaje uczucie, właściwie takie jak po zwykłym prysznicu z żelem. Nie ma tego uczucia "wow" wypolerowanej i gładkiej skóry. Kosmetyk pięknie pachnie, ma ciekawy skład, ale niestety zabawa z nim nie należy do najłatwiejszych. Miałam już wiele peelingów i po prostu zaspokoiłam swoją ciekawość - ponownego zakupu nie będzie ;)
    Sabi01
    29 stycznia 2025 o 10:10
    Wspaniały zapach!
    Postanowiłam wypróbować ten produkt z uwagi na ciekawe właściwości składników oraz niską cenę i jestem bardzo zadowolona z jego stosowania. Wygląd opakowania jest przeciętny. Nie wyróżniający się spośród innych tego typu kosmetyków plastikowy pojemnik, jednakże po odkręceniu wieczka uderza w nas zniewalający zapach o wyjątkowej intensywności! Aromat nieco męski, ale zarazem bardzo uwodzicielski i co ważne dosyć długo utrzymuje się na skórze. Skóra po stosowaniu tego żelu z drobinkami jest bardzo dobrze wygładzona i wyjątkowo skutecznie umyta. Żel zmywa dobrze tłuszcz z ciała, skuteczny w przypadku cery charakteryzującej się nadmiernym wydzielaniem łoju i potu. Nie pozostawia tłustej warstwy - wprost przeciwnie - pozostawia uczucie idealnej czystości i świeżości. Drobinki peelingujące są w nim wyczuwalne, lecz nie stanowią zasadniczej formuły tego produktu. Są raczej dodane sporadycznie, więc nie jest to typowy gruboziarnisty, gęsty peeling. Posiada on rzadką konsystencję koloru czarnego o półprzezroczystej formule. Jedynym minusem może być fakt, że brudzi zlew czy wannę i należy go dobrze spłukać z powierzchni użytkowych. Używam go czasami nawet do zwyczajnego mycia rąk ponieważ czyści jak mydło, a uwielbiam ten nieziemski zapach. Skóra po nim jest miękka, lekko złuszczona i świeża. Bardzo lubię ten produkt i z pewnością kupię go ponownie.