Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Yves Rocher Pure Algue, La Gelee Marine Demaquillante 3 en 1 Galaretka morska do demakijażu 3w1

• 22 lutego 2025 o 0:32
    Yves Rocher co wy zrobiliście?
    Nie mam pojęcia do czego miał służyć ten produkt, ale na pewno nie do demakijażu. Zaczynając od zalet, żeby nie było tak negatywnie, trzeba zaznaczyć, że produkt jest łagodny, nie uczulił mnie no i nie szczypał w okolicy oczu, co często mnie spotyka. Zapach taki świeży, czysty, dla mnie okej. Koniec zalet. Czas na wady. Kosmetyk ten zupełnie nie spełnił swojego zadania, a stawałam mu wiele szans i próbowałam używać na wiele sposobów, zaczynajac od tego, który zaleca producent. Niestety zmył co najwyżej puder, a tusz jedynie rozmazał. Za każdym razem musiałam używać innego produktu, żeby dokończyć robotę. Przez to, że nie działał nakładałam go dużo (prawdopodobnie dużo za dużo) i skończył się w kilka dni ( ale trzeba zaznaczyć że miałam wersję mniejszą, chyba gratisową). Kolejną porażką tego kosmetyku okazało się opakowanie- już przy pierwszym użyciu ukręciłam zakrętkę. Nie wydaje mi się żeby to była moja wina, ale być może trafił mi się wadliwy egzemplarz. Ceny nie będę komentować, bo każdy kupuje na co go stać, ale moim zdaniem jest nieadekwatna do jakości.
  • 15 października 2023 o 18:43
    Nie dla mnie
    Kosmetyk zamknięty został w niebieskim opakowaniu o pojemności 30 ml . W konsystencji jest dosłownie jak rzadka galaretka o przeźroczystym zabarwieniu, zapachu nie wyczułam. Zaaplikowana na zmoczony, wielorazowy wacik początkowo odniosłam wrażenie, że rozmazuje mi makijaż niż go zmywa. Po chwili okrężnych ruchów makijaż jednak został rozpuszczony . Następnym krokiem jaki wykonałam w demakijażu tym produktem był bezpośredni kontakt z wodą . Spłukany kosmetyk zabrał ze sobą pozostałe resztki makijażu . Nie wysuszył ani nie uczulił, pozostawił cerę gotową do kolejnej czynności pielęgnacyjnej. Zmył cały makijaż bardzo dobrze . Jego konsystencja i maziajki, które wykonał początkowo niezbyt zachęcają mnie do jego zakupu . Tym bardziej, że makijaż nie był jakoś wyjątkowo mocny . Ogólnie mogę go polecić. Zmył zastygniętą pomadkę oraz eyeliner z powieki , doczyścił cerę po makijażu tylko dla mnie to zbyt długo trwało . Akurat w tym temacie mam dużo większych, tańszych i lepszych zawodników. Najbardziej chyba ratuje go pojemność w czasie podróży
    Zalety:
    • Ładny zapach, fajna konsystencja
    Wady:
    • Nie radzi sobie z mocnymi makijażami
    Szpaksa
    18 marca 2023 o 22:43
    delikatny kosmetyk
    Od razu zaznaczam - jak dla mnie to nie jest kosmetyk do demakijażu, bądź pierwszego etapu oczyszczania twarzy (zamiast olejku). Jest to raczej całkiem niezły produkt do drugiego etapu, czy stricte oczyszczenia twarzy. Zalety: -delikatny - nie wysusza skóry, przypadnie do gustu wrażliwcom -pięknie pachnie -olejkowa, otulająca formuła Wady: -jeśli szukasz mocnego oczyszczenia - możesz się zawieść - nie jest to produkt 3w1, tak jak głosi opakowanie -drogi i niewydajny
  • 17 marca 2023 o 20:40
    Morska Galaretka
    Od jakiegoś czasu nastawiałam się na oczyszczanie skóry kilkuetapowe . Tak jest i w tym przypadku. Galaretkę używam po olejku do demakijażu, która super domywa zarówno tłusty olejek jak i pozostałości makijażu. Konsystencja jest bardzo praktyczna nie rozlewa się podczas nakładania a jednocześnie dobrze rozprowadza na twarzy. Po zmyciu nie czuje efektu ściągnięcia i wysuszenia. Zapach jest przyjemnie delikatny. Z pewnością wybiorę go po raz kolejny dla swojej wrażliwej i naczyniowej skóry.
    Zalety:
    • Konsystencja
  • 9 grudnia 2022 o 12:05
    To nie jest produkt do demakijażu, ale mimo to bardzo go lubię :)
    Galaretka sprzedawana jest w wygodnej, miękkiej tubie wykonanej z tworzywa sztucznego. Opakowanie to jest bardzo solidnie wykonane, proste w obsłudze, stabilnie stoi na półce, a dodatkowo przykuwa uwagę ciekawą, morską szatą graficzną. Sam produkt ma postać przezroczystego napowietrzonego żelu, czyli tzw. galaretki, o świeżym zapachu. Jeśli chodzi o Yves Rocher - na tym polu nie ma sobie równych. Produkt aplikuję na twarz uprzednio zwilżoną wodą. Bez najmniejszego problemu rozprowadza się po skórze, ale też łatwo go z niej usunąć. Nie mam zielonego pojęcia, dlaczego tę galaretkę zakwalifikowano jako środek do demakijażu, w tym demakijażu oczu... Kompletnie się do tego nie nadaje! Nie ma szansy, żeby z jego pomocą usunąć podkład, a co dopiero eyeliner czy tusz do rzęs... Osobiście używam tego produktu rano, do odświeżenia twarzy. W tej roli sprawdza się doskonale: 10/10. Czy kupię ponownie? Na pewno nie. Ale z chęcią przyjmę go jako gratis do zamówienia lub prezent i bez marudzenia będę dalej używać.
    Zalety:
    • skład
    • daje uczucie orzeźwienia
    • nie wysusza i nie podrażnia
    • nie szczypie w oczy
    • świetny na rozpoczęcie dnia! :)
    • ciekawa konsystencja
    • piękny morski zapach
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • nie radzi sobie z usuwaniem makijażu
    • wysoka cena
    • dostępny wyłącznie w drogerii Yves Rocher