Serum do twarzy

Geek & Gorgeous C-Glow

Em_12
    13 maja 2025 o 14:20
    skuteczne serum
    Serum ma świetny skład – zawiera 15% czystego kwasu askorbinowego, który skutecznie rozjaśnia skórę i wyrównuje koloryt. Niestety, przy cerze trądzikowej może trochę podrażniać, zwłaszcza przy regularnym stosowaniu. Minusem jest też konieczność przechowywania w lodówce, co bywa niewygodne. Mimo to, efekty są zauważalne, a formuła jest lekka i dobrze się wchłania.
  • 6 maja 2025 o 16:32
    Świeżość, skuteczność i witamina C w najlepszym wydaniu
    To już kolejna buteleczka serum C-Glow marki Geek & Gorgeous, którą zużyłam – a to mówi samo za siebie. Serum to zawiera 15% czystej witaminy C (L-kwas askorbinowy), wzbogacone o kwas ferulowy i witaminę E (tokoferol) – składniki znane z działania przeciwutleniającego, odmładzającego i rozjaśniającego. Składniki warte uwagi: - L-Ascorbic Acid – czysta forma witaminy C, która działa przeciwstarzeniowo i rozświetlająco - Butylene Glycol, Glycerin – nawilżacze wspomagające utrzymanie wilgoci w skórze - Ferulic Acid – (kwas ferulowy) wzmacnia działanie witaminy C i E, działa silnie antyoksydacyjnie - Tocopherol (witamina E) – wspiera barierę ochronną skóry, przeciwdziała starzeniu Serum ma wodnistą konsystencję, przez co jest bardzo wydajne, niewiele trzeba go nałożyć na całą twarz i szyję. Pachnie lekko kwaskowo, ale zapach jest ledwo wyczuwalny. Po otwarciu serum należy zużyć w ciągu 3 miesięcy, pod warunkiem przechowywania w lodówce – co sama praktykuję ;) Na duży plus zasługuje fakt, że producent deklaruje świeżą, cotygodniową produkcję serum oraz podkreśla, że ze względu na wysoką zawartość składników naturalnych, produkt należy przechowywać w chłodnym miejscu, aby zachować jego stabilność i skuteczność. To sprawia, że serum ma krótszy termin przydatności, ale daje pewność, że sięgamy po kosmetyk o maksymalnej świeżości. Stosuję je codziennie rano, pod krem z filtrem. Świetnie współgra z makijażem – nic się nie roluje, a efekt na skórze jest naturalny i promienny. Po kilku tygodniach zauważyłam rozjaśnienie przebarwień i wyrównanie kolorytu cery. Wierzę, że regularne stosowanie przyczyni się też do spowolnienia procesu powstawania zmarszczek, na ile pozwala na to witamina C. Opakowanie z pipetą jest wygodne, chociaż wolałabym wersję z pompką typu air-less. Zdecydowanie polecam, szczególnie gdy można je kupić w promocji – wtedy stosunek jakości do ceny jest naprawdę rewelacyjny.
    Zalety:
    • duża zawartość procentowa wit. C
    • rozjaśnienie przebarwień
    • wyrównanie kolorytu
    • działanie antyoksydacyjne
    • produkowane na bieżąco w małych partiach
    Wady:
    • raczej trudno dostępne
    • wysoka cena poza promocją
    • trzeba przechowywać w lodówce
    • opakowanie z pipetą
  • 15 kwietnia 2025 o 7:18
    Podoba mi się
    Szklana buteleczka z pipetą jest bardzo fajna. Serum jest z tym wodnistych - ma to swoje plusy i minusy. Szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy na skórze, ale trzeba uważać przy aplikacji bo spływa z twarzy :) Poza tym fajnie działa na skórę. Ujędrnia ją, wyrównuje koloryt i skóra ma taki blask.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Wodnista konsystencja sprawia że serum spływa z twarzy
    missi13
    13 września 2024 o 15:36
    Bardzo fajne
    Serum z Wit C zostało zamknięte w szklanej buteleczce z wygodną pipetką. Szata graficzna buteleczki jest czytelna, przejrzysta, schludna. Buteleczka posiada wygodną pipetę która odmierza produkt, zachowując przy tym 100% higieny- jest to dla mnie ważne przy produktach które używam do pielęgnacji skóry twarzy- lubię NIE wsadzać łapek do środka produktu. Dlatego przy takich seruch jakie stosuje systematycznie, codziennie zależy mi na tym by miały pompkę bądź atomizer. Serum ma bardzo wodnista konsystencję, wręcz lejąca. Po nałożeniu na skórę bardzo szybko sie wchłania, nie tluszczac jej. Nie lepi się, nie roluje. Skóra przyjmuje je mam wrażenie natychmiastowo. Mogłoby sie wydawać że jednak 15% stężenie może podrażniać skórę - nic takiego nie zauważyłam, a wspomnę że jestem posiadaczka skóry wrażliwej. Serum ładnie rozświetla skórę, a systemaczne stosowanie pozwala na naprawdę fajny efekt glow na twarzy. Dodatkowo serum świetnie wpływa na przebarwienia- ja nie miałam ich dużo, tylko na górze czoła i naprawdę fajnie je rozjaśniło. Kolejnym plusem jest to że serum również korzystnie wpływa anti age na skórę. Nie mam wielu zmarszczek, raczej pojedyncze i płytkie, z którymi serum poradziło sobie perfekcyjnie dodatkowo zabezpieczając przed powstaniem nowych. Niestety ciężko dostać to serum stacjonarnie, również kupiłam je przez drogerie internetową. Serum jest mega wydajne, stosuje je codziennie rano, a mam już je trzy miesiące. Jeśli chodzi o zapach dla mnie jest neutralny, raczej bezzapachowy.
    Zalety:
    • pięknie rozświetla skórę
    • nie wysusza
    • nie podrażnia
    • posiada pipetkę
    • schludny design
    • wydajne
    • bezzapachowe
    • pięknie wpływa na przebarwienia
    • działanie anti age
  • 5 sierpnia 2024 o 13:32
    UWIELBIAM
    bardzo fajne serum z witaminą C. Moja skóre uwielbia produkty z wit C- dlatego też wybrałam ten produkt. Serum Zamknięte jest w szklanej małej buteleczce, z poręczną pipetą. Produkt wydobywa się higienicznie, bezpiecznie oraz bardzo łatwo. Serum ma wodnistą konsystencją, jest przezroczyste i bezzapachowe. Błyskawicznie się wchłania, nie oblepiając i nie tłuszczac twarzy. Produkt zawiera aż 15% wit C- ale w ogole nie szczypie i drażni cery- a moja cera jest wrażliwa. Po pierwszej aplikacji moja twarz w ogóle nie była zaczerwieniona. Serum bardzo delikanie ale pieknie rozświetla skóre, dlatego używam go zawsze w porannej pielęgnacji. Uzywam go codziennie, to też pozwoliło mi zaobserować jak bardzo wydajne jest to serum. Serum posiada też w składzie kwas felurowy który odpowiada za hamowanie oznak starzenia się, a ten kwas w połączeniu z Wit C to niezłe kombo dla cery dojrzałej!
    Drogeria Cocolita.pl