Podeszłam ze sceptycyzmem, bo zwykle skłaniam się ku innym, bardziej stabilnym formom witaminy C, natomiast ten produkt pokazał, że nie muszę się obawiać innych form, o ile mam możliwość odpowiedniego przechowywania. Tak się składa, że to serum z wit. C akurat powinno się trzymać w lodówce. Ponadto warto pamiętać, że akurat Geek&Gorgeous robi produkty, które mają stosunkowo krótką datę ważności. Ma to plus, że produkty są świeże, ale minus, jeśli używasz bardziej sporadycznie lub chcesz się zastockować. Tej wit. C lepiej nie kupuj na zapas.
Jestem mile zaskoczona działaniem. Stosowałam 2 tygodnie i to na styku granicznej daty ważności, a zauważyłam, że produkt faktycznie coś tam skórze robi. Skóra po 2 tyg. wydawała się bardziej promienna, miała taki zdrowy glow, o jakim marzę, a jaki trwa u mnie krótko, bo hormony nie dają cerze o sobie zapomnieć. Potwierdzam, że widzę pozytywny wpływ na przebarwienia po wypryskach. Na pewno dam jeszcze mu szansę i kupię buteleczkę, jeśli gdzieś zatrzymam się na dłużej. Nie polecam go podróżniczkom, bo trzeba chronić przed promieniami słońca, trzymać w lodówce i uważać na datę ważności. Szkoda, bo chętnie kupiłabym kilka buteleczek na zapas.
15% wit. C to solidna wartość, więc już dla osób, które miały do czynienia z witaminą C, albo mają wzmnocnioną reakcję obronną skóry np. przez retinol czy kwasy, bo na początku może być odczuwalne lekkie szczypanie. U mnie skóra raz dwa do tego przywykła i przyjęła produkt.
Konsystencja - wodnista, więc produkt fajnie się rozprowadza, wystarczą nawet 2-3 krople, ale trzeba uważać, by z pipety nie skapnęło na... stopę czy podłogę, szkoda produktu :)
W ostatecznym rozrachunku daję bardzo mocną 4+, bo kwas ferulowy do tej formy wit. C pasuje idealnie, efekty zauważyłam, czułam przyjemny efekt na skórze, łatwo było nakładać kolejne etapy pielęgnacji. Z oceny finalnej ucinam za nieco bardziej wymagający sposób przechowywania, który dla osób żyjących stacjonarnie nie musi być żadnym problemem, ale w moim przypadku wpływa na odbiór końcowy.
Myślę, że z tej formy wit. C to jedno z topowych serum!
Zalety:
- promienny wygląd skóry
- szybkie efekty
- zapach
- wchłania się
Wady:
- uważaj, by nie stracić produktu, bo ma lejącą konsystencję
- sposób przechowywania, najlepiej w lodówce
- krótkie daty ważności (co też może być plusem, jeśli nie stockujesz się na zapas)