Serum do twarzy

Geek and Gorgeous C-Glow , Serum z 15% witaminą C

Geek & Gorgeous C-Glow Antyoksydacyjne serum z 15% Witaminą C 30 ml

• 15 kwietnia 2025 o 7:18
    Podoba mi się
    Szklana buteleczka z pipetą jest bardzo fajna. Serum jest z tym wodnistych - ma to swoje plusy i minusy. Szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy na skórze, ale trzeba uważać przy aplikacji bo spływa z twarzy :) Poza tym fajnie działa na skórę. Ujędrnia ją, wyrównuje koloryt i skóra ma taki blask.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Wodnista konsystencja sprawia że serum spływa z twarzy
    missi13
    13 września 2024 o 15:36
    Bardzo fajne
    Serum z Wit C zostało zamknięte w szklanej buteleczce z wygodną pipetką. Szata graficzna buteleczki jest czytelna, przejrzysta, schludna. Buteleczka posiada wygodną pipetę która odmierza produkt, zachowując przy tym 100% higieny- jest to dla mnie ważne przy produktach które używam do pielęgnacji skóry twarzy- lubię NIE wsadzać łapek do środka produktu. Dlatego przy takich seruch jakie stosuje systematycznie, codziennie zależy mi na tym by miały pompkę bądź atomizer. Serum ma bardzo wodnista konsystencję, wręcz lejąca. Po nałożeniu na skórę bardzo szybko sie wchłania, nie tluszczac jej. Nie lepi się, nie roluje. Skóra przyjmuje je mam wrażenie natychmiastowo. Mogłoby sie wydawać że jednak 15% stężenie może podrażniać skórę - nic takiego nie zauważyłam, a wspomnę że jestem posiadaczka skóry wrażliwej. Serum ładnie rozświetla skórę, a systemaczne stosowanie pozwala na naprawdę fajny efekt glow na twarzy. Dodatkowo serum świetnie wpływa na przebarwienia- ja nie miałam ich dużo, tylko na górze czoła i naprawdę fajnie je rozjaśniło. Kolejnym plusem jest to że serum również korzystnie wpływa anti age na skórę. Nie mam wielu zmarszczek, raczej pojedyncze i płytkie, z którymi serum poradziło sobie perfekcyjnie dodatkowo zabezpieczając przed powstaniem nowych. Niestety ciężko dostać to serum stacjonarnie, również kupiłam je przez drogerie internetową. Serum jest mega wydajne, stosuje je codziennie rano, a mam już je trzy miesiące. Jeśli chodzi o zapach dla mnie jest neutralny, raczej bezzapachowy.
    Zalety:
    • pięknie rozświetla skórę
    • nie wysusza
    • nie podrażnia
    • posiada pipetkę
    • schludny design
    • wydajne
    • bezzapachowe
    • pięknie wpływa na przebarwienia
    • działanie anti age
  • 5 sierpnia 2024 o 13:32
    UWIELBIAM
    bardzo fajne serum z witaminą C. Moja skóre uwielbia produkty z wit C- dlatego też wybrałam ten produkt. Serum Zamknięte jest w szklanej małej buteleczce, z poręczną pipetą. Produkt wydobywa się higienicznie, bezpiecznie oraz bardzo łatwo. Serum ma wodnistą konsystencją, jest przezroczyste i bezzapachowe. Błyskawicznie się wchłania, nie oblepiając i nie tłuszczac twarzy. Produkt zawiera aż 15% wit C- ale w ogole nie szczypie i drażni cery- a moja cera jest wrażliwa. Po pierwszej aplikacji moja twarz w ogóle nie była zaczerwieniona. Serum bardzo delikanie ale pieknie rozświetla skóre, dlatego używam go zawsze w porannej pielęgnacji. Uzywam go codziennie, to też pozwoliło mi zaobserować jak bardzo wydajne jest to serum. Serum posiada też w składzie kwas felurowy który odpowiada za hamowanie oznak starzenia się, a ten kwas w połączeniu z Wit C to niezłe kombo dla cery dojrzałej!
    Drogeria Cocolita.pl
  • 16 czerwca 2024 o 1:39
    Fajnie napina skórę i jakby spłyca zmarszczki
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Podeszłam ze sceptycyzmem, bo zwykle skłaniam się ku innym, bardziej stabilnym formom witaminy C, natomiast ten produkt pokazał, że nie muszę się obawiać innych form, o ile mam możliwość odpowiedniego przechowywania. Tak się składa, że to serum z wit. C akurat powinno się trzymać w lodówce. Ponadto warto pamiętać, że akurat Geek&Gorgeous robi produkty, które mają stosunkowo krótką datę ważności. Ma to plus, że produkty są świeże, ale minus, jeśli używasz bardziej sporadycznie lub chcesz się zastockować. Tej wit. C lepiej nie kupuj na zapas. Jestem mile zaskoczona działaniem. Stosowałam 2 tygodnie i to na styku granicznej daty ważności, a zauważyłam, że produkt faktycznie coś tam skórze robi. Skóra po 2 tyg. wydawała się bardziej promienna, miała taki zdrowy glow, o jakim marzę, a jaki trwa u mnie krótko, bo hormony nie dają cerze o sobie zapomnieć. Potwierdzam, że widzę pozytywny wpływ na przebarwienia po wypryskach. Na pewno dam jeszcze mu szansę i kupię buteleczkę, jeśli gdzieś zatrzymam się na dłużej. Nie polecam go podróżniczkom, bo trzeba chronić przed promieniami słońca, trzymać w lodówce i uważać na datę ważności. Szkoda, bo chętnie kupiłabym kilka buteleczek na zapas. 15% wit. C to solidna wartość, więc już dla osób, które miały do czynienia z witaminą C, albo mają wzmnocnioną reakcję obronną skóry np. przez retinol czy kwasy, bo na początku może być odczuwalne lekkie szczypanie. U mnie skóra raz dwa do tego przywykła i przyjęła produkt. Konsystencja - wodnista, więc produkt fajnie się rozprowadza, wystarczą nawet 2-3 krople, ale trzeba uważać, by z pipety nie skapnęło na... stopę czy podłogę, szkoda produktu :) W ostatecznym rozrachunku daję bardzo mocną 4+, bo kwas ferulowy do tej formy wit. C pasuje idealnie, efekty zauważyłam, czułam przyjemny efekt na skórze, łatwo było nakładać kolejne etapy pielęgnacji. Z oceny finalnej ucinam za nieco bardziej wymagający sposób przechowywania, który dla osób żyjących stacjonarnie nie musi być żadnym problemem, ale w moim przypadku wpływa na odbiór końcowy. Myślę, że z tej formy wit. C to jedno z topowych serum!
    Zalety:
    • promienny wygląd skóry
    • szybkie efekty
    • wchłania się
    Wady:
    • uważaj, by nie stracić produktu, bo ma lejącą konsystencję
    • sposób przechowywania, najlepiej w lodówce
    • krótkie daty ważności (co też może być plusem, jeśli nie stockujesz się na zapas)
  • 2 marca 2024 o 17:18
    Dobry, ale bez zachwytów
    Lubię połączenie kwasu ferulowego i witaminy c. Po bardzo dobrych doświadczeniach z retinalem z tej firmy postanowiłam wypróbować to serum. Serum ma wodnistą formułę, trzeba je sprawnie nakładać bo bardzo szybko spływa z twarzy. Na plus, że się nie klei i nie podrażnia. Trzymane w lodówce nie utlenia się. Po kilku dniach stosowania skóra wygląda bardziej promiennie, jednak po takim stężeniu wit C i połączeniu z kwasem ferulowym spodziewałam się lepszego efektu. Raczej do niego nie wrócę.