Maseczki klasyczne

Nacomi Next Lvl, No More Pores, Mask Against Blackheads Maska przeciw zaskórnikom

Nacomi Next Level Maska Przeciw Zaskórnikom 50ml 1669-355BD
Nacomi Next Level

azile18
    11 lutego 2025 o 21:14
    Trudna w użyciu
    Skusiłam się na tę maskę, bo liczyłam na skuteczne oczyszczanie porów i redukcję zaskórników. Niestety, choć maska ma kilka plusów, to jej aplikacja i wydajność pozostawiają wiele do życzenia. Maska ma gęstą, kremową konsystencję, która dobrze przylega do skóry, ale trzeba nałożyć naprawdę grubą warstwę, żeby działała, co sprawia, że produkt bardzo szybko się zużywa. Nie jest to najbardziej ekonomiczne rozwiązanie. Zapach jest dość neutralny, lekko glinkowy, bez mocnych aromatów. Nie jest uciążliwy, ale też nie daje jakiegoś szczególnego efektu relaksującego podczas aplikacji. Po zmyciu skóra jest widocznie oczyszczona, matowa i wygładzona. Pory faktycznie wyglądają na mniej widoczne. Może sprawdzić się jako szybkie odświeżenie przed ważnym wyjściem. Opakowanie? Tutaj największy minus – otwór w tubce jest zdecydowanie za mały jak na tak gęsty produkt. Trzeba mocno ściskać opakowanie, żeby cokolwiek z niego wydobyć, co jest frustrujące, zwłaszcza pod koniec użytkowania.
    juliks1
    4 grudnia 2024 o 13:31
    jest ok
    Mam problem z zaskórnikami w okolicach nosa, więc produkt tego typu jest konieczny w mojej pielęgnacji. A zatem zużyłam masę tego typu produktów i muszę powiedzieć, że ten jest po prostu dobry. Nie robi cudów i nie pozbywa się wszystkich zaskórników przy użyciu nie rozwiązuje też problemu na stałe, ale tego żadna nie robi. Wystarcza na spokojnie 15 użyć w moim przypadku, daje to mniej więcej pół roku używania. Muszę niestety używać symultanicznie innego produktu, żeby efekt był zadawalający, daje on jednak dobrą bazę. Przede wszystkim nie podrażnia, glinka jest gęsta i mokra na tyle, że przy grubszej warstwie nie trzeba pryskać jej wodą. Poza tym w miarę łatwo się zmywa i rozprowadza jak na czarną glinkę. Jest to po prostu dobry produkt.
    • akceptowalne działanie
    • formuła
    • nie podrażnia
    Wady:
    • nie działa zadowalająco samodzielnie
  • 10 października 2024 o 15:00
    Skutecznie oczyszcza
    Nacomi Mask Against Blackheads to prawdziwy hit w walce z niedoskonałościami! Po kilku użyciach mogę z pełnym przekonaniem stwierdzić, że działa skutecznie i daje widoczne rezultaty. Maska ma przyjemną, gładką konsystencję, która łatwo rozprowadza się na skórze. W trakcie stosowania przyjemnie chłodzi twarz, co dodatkowo potęguje uczucie świeżości i oczyszczenia. Po nałożeniu zastyga na skórze, tworząc lekką warstwę, którą można bez problemu usunąć po wyschnięciu. Po zastosowaniu tej maski moja skóra wygląda na wyraźnie oczyszczoną. Zaskórniki stają się mniej widoczne, a pory są zwężone. Regularne stosowanie sprawia, że cera jest bardziej gładka, świeża i pozbawiona nadmiaru sebum. To idealny produkt dla osób borykających się z problemem zaskórników i tłustej cery, który pomaga zachować matowy wygląd skóry przez dłuższy czas. Nacomi, jak zawsze, postawiło na naturalne składniki. Maska zawiera glinkę, która świetnie absorbuje nadmiar sebum i oczyszcza pory, oraz węgiel aktywny, który znany jest ze swoich właściwości detoksykujących. Dzięki temu produkt jest skuteczny, a jednocześnie delikatny dla skóry, nie powodując podrażnień. Maska jest wydajna – niewielka ilość wystarcza, aby pokryć całą twarz, co sprawia, że jedno opakowanie starcza na dłużej. Jest to z pewnością atut, szczególnie dla osób, które regularnie stosują produkty oczyszczające.
    Zalety:
    • przyjemna konsystencja
    • łatwo rozprowadza się na skórze
    • oczyszcza
    • wysusza niedoskonałości
    • zwalcza zaskórniki
    • naturalny skład
    • nie wysusza
    • wydajna
  • 28 maja 2024 o 15:49
    glinkowy średniak, coś tam zmatuje ale nie oczyści wystarczająco by było to zauważalne
    Podrasowana kwasem salicylowym i niacynamidem maseczka glinkowa, która miała oczyszczać. No cóż, moja nie oczyściła. Czarna glinka dała mi delikatny efekt oczyszczenia w postaci zmatowienia cery, ale nie jest to efekt długotrwały. Spodziewałam się wyciszenia moich zmian, na tym polu też zawiodła. Moja sesja spa z maseczką nie ogranicza się tylko do nałożenia maseczki dlatego dodatkowo podbijam efekty nałożeniem dodatkowego kwasu salicylowego przed glinką. Dlatego to zwężenie porów nie zawdzięczam jedynie maseczce. W obietnicach producent atakże pojawiło się usunięcie martwych. komórek, a ja bym chciała się zapytać w jaki sposób według niego ona miałaby to zrobić i dzięki, którym składnikom w składzie. Aplikacja jest wygodna. łatwo się nakłada na twarz i zmywa. Nie wysycha szybko, a dodatkowo jej zwilżanie jeszcze ten czas wydłuża. Jedynie wyciskanie gęstej maseczki przez mały otwór tuby może być irytujące. Irytujące gdy mamy no sobie jasne ubrania, bo maseczka lubi pryskać. ;) Dostępność jest bardzo dobra, znajdziemy ją w każdym hebe a częsta promocja zachęca do przekonania się czy polubimy się na dłużej. Ja wątpię, abym do niej wróciła, znam lepsze maseczki oczyszczające.
    Zalety:
    • dostępność i często na promocji
    • łatwo się zmywa
    • długo wysycha
    • obecność dodatkowych składników aktywnych w składzie
    • wydajność, około pięć aplikacji
    • nie szczypie oczu, nie ściąga cery
    • brak typowego zapachu glinki
    Wady:
    • brak dostatecznego oczyszczenia
    • nie spełniona obietnica producenta o usunięciu martwych komórek
    • brak zauważalnego zmniejszenia porów czy zapobiegnięciu przyszłym niedoskonałościom
    • podczas uciążliwego wyciskania glinki, lubi prysnąć, brudząc nas
    Nat22z
    21 lutego 2024 o 9:30
    Nie polubiliśmy się
    Lubię maseczki glinkowe, więc kupiłam ją ze sporymi oczekiwaniami. Zacznijmy od opakowania. Jest okropne. Maseczka ma gęstą, konsystencję, więc wydobycie jej z opakowania z tak małym otworem graniczy z cudem. Co do samego produktu, maseczka ma gęstą, zbitą konsystencje. Trzeba jej trochę użyć, aby pokryć całą twarz, gdyż szybko zaczyna się kruszyć. Po nałożeniu dosyć szybko wysycha, przez co trzeba ją zwilżać. Ciężko ją dokładnie zmyć. Pozostawia skórę odświeżoną i oczyszczoną jednak w moim przypadku na cerze mieszanej zostawało uczucie ściągnięcia. Raczej nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • oczyszcza
    Drogeria Cocolita.pl