Kremy na dzień

Altruist Sunscreen Hipoalergiczny Krem do Opalania Twarzy i Ciała SPF50 100ml
Altruist Sunscreen
Altruist Sunscreen SPF 50 100 ml

• 22 kwietnia 2025 o 18:18
    Szczypie w oczy, roluje się, jest bardzo tłusty - nie polecam
    Produkt zupełnie mi się nie sprawdził - mam cerę normalną w stronę tłustej. SPF roluje się niezależnie od pielęgnacji, na którą go nakładałam, nie wspominając o makijażu - każdy korektor „zjeżdżał” ze skóry wraz z kremem tworząc białe grudki. Produkt bieli, trzeba długo go wsmarowywać, żeby pozbyć się tego efektu. Okropnie szczypał mnie w oczy, pozostawia na skórze tłusty film, który - szczególnie w lecie - bardzo mi przeszkadzał. Mam wrażenie, że przy dłuższym stosowaniu zaczął mnie również zapychać, w czasach, gdy wybór SPFów do twarzy jest ogromny, zdecydowanie nie warto wydawać pieniędzy na coś takiego. Nie polecam!
  • 21 kwietnia 2025 o 20:32
    Stosunek ceny do jakości!!!
    Ulubiony spf! Stosuje go od niedawna, ale skradł moje serce. Mam cerę wrażliwa i sucha, ale skłonna do trądziku i rumienia przez co makijaz jest u mnie praktycznie zawsze jak wychodzę z domu. Ten spf świetnie wygląda pod makijażem. Nie wysusza i nie trzeba dać go dużo, aby pokryć całą twarz (Napewno nie przysłowiowe dwa palce). No i 100ml za 40zl (na promocji) to jak za darmo. Zdecydowanie wolę ten spf od twgo z holiki holiki, który mimo lekkiej konsystencji bardzo mnie zapychał. Wiele osób mowi, że bieli, ale przy mojej bladej cerze nie robi różnicy. Pro tip: jeśli Ci się roluje nałóż go od razu po kremie. Nie czekaj, aż się wchłonie. Oraz daj mała ilość. Uwierz mi ten spf lepiej dać mniej i później dołożyć niż od razu nawalić cała tubke.
    Zalety:
    • Stosunek ceny do jakości
    • Nie bieli
    • Nie podrażnią
    • Idealny pod makijaz
    • Tani
    Wady:
    • Może szczypać w oczy
    Anna_Fm
    11 kwietnia 2025 o 13:34
    Bardzo dobry SPF
    Mam skórę tłustą, z przebarwieniami, z trądzikiem hormonalnym. Opakowanie: bardzo duże, ładnie wyglądające, niezbyt twarde. Wygląd: krem nie ma zapachu, jest gęstawy, bardzo wydajny. Działanie: Ma świetną ochronę przeciwsłoneczną. Trzeba uważać z dozowaniem, żeby nie przesadzić. Dobrze rozsmarowany nie gryzie się z innymi produktami. Najlepiej od jego nałożenia do nałożenia kolejnego produktu troszkę odczekać. Nie zostawia dużego filmu na skórze, ale jednak niewielki tak. Z pewnością spróbuję inne kosmetyki z SPF z tej firmy.
    Zalety:
    • cena, opakowanie, wygląd, działanie, wydajność
    Wady:
    • zostawia lekki film na skórze
    Mynka97
    12 grudnia 2024 o 11:46
    Szczypie w oczy
    Zużyłam całe opakowanie. Podsumowując krem ma swoje zalety, natomiast też kilka wad, które sprawiły, że nie kupię go ponownie. Jako pierwsze wrażenie szczególnie spodobała mi się pojemność kremu i glow, które daje tuż po użyciu. Po kilku użyciach jednak okazał się zbyt ciężki dla mojej cery mieszanej. Po nałożeniu makijażu z kremem jako baza, makijaż znacznie gorzej się utrzymywał i zdecydowanie szybciej wyświecał. Wadą produktu, która zdecydowała o tym, że nie kupię go ponownie to szczypanie w oczy. Nawet przy omijaniu okolic oczu, gdy produkt "niechcący" dostał się w ich okolicę momentalnie zaczynał podrażniać, wywołując łzawienie.
    Zalety:
    • Pojemność
    • Glow tuż po użyciu
    Wady:
    • Szczypanie w oczy
    • Zbyt ciężki dla cer mieszanych
    • Niezbyt dobrze wyglądał pod makijażem
    Ixip11
    26 listopada 2024 o 0:11
    spf 50
    Mi akurat przypadł ten spf uzywam raz tego a raz ze skin79. Skupiając się na tym. Nawet w sezonie ma super cenę, jak za taką pojemność. Jest dość gęsty więc trzeba umieć z nim pracować. Fajnie chroni buzie, przy aplikacji zostawia chwilowo białą poświatę, która po chwili się wchłania. Można używać na niego makijaż. Nie uczula i nie podrażnia Data ważności:12 miesięcy od otwarcia >100 ml
    Zalety:
    • zapewnia ochronę przed promieniowaniem UVA i UVB
    • skład
    • działanie
    • nie uczula
    Wady:
    • wybiela