Szampony do włosów

Anwen Peace of Mint szampon w kostce (PUSZKA) 75g Anwen
hairstore.pl
Anwen Peace of Mint szampon w kostce (PUSZKA) 75g Anwen
Anwen Szampon w Kostce Peace Of Mint 75g + Puszka

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 kwietnia 2024 o 17:03
    Mój pierwszy szampon w kostce
    Szampon w kostce Peace of Mint od Anwen, kupiłam jakiś czas temu zachęcona promocją w Kontigo. Zapłaciłam za niego około 15 zł, gdzie cena regularna zaczyna się od około 25. Pomyślałam - czemu nie spróbować :) Kostka jest okrągła i znajduje się w okrągłej, metalowej puszce. Super, że od razu w cenie otrzymujemy opakowanie do przechowywania tego typu kosmetyków (opakowanie z pewnością wielorazowe!). Do zakupu szamponów w kostce zniechęcały mnie zazwyczaj kartonikowe opakowania, nie wiedziałam jak to później przechować. Tutaj nie stanowi to żadnego problemu. Kostka jest biało - szara, nie różni się praktycznie niczym od zwykłego mydła do mycia rąk. Ma subtelny, miętowy zapach. Próbowałam używać jej na różne sposoby. Spieniałam w opakowaniu, w dłoniach. Za każdym razem tworzyła wystarczającą ilość piany do umycia moich dość długich i gęstych włosów. Po czasie jednak zauważyłam, że włosy po umyciu sa jakby „tępe” mimo użycia odżywki i serum. Ten problem kompletnie u mnie nie występuje kiedy używam innych produktów do mycia skóry głowy i włosów. Włosy po użyciu są splątane (tak jak wspominałam, mimo użycia odżywek), suche… w ostateczności musiałam ściąć kilka cm ponieważ spowodowało to zniszczenia na moich włosach. Nie wiem czy źle używam tego produktu, czy po prostu ten produkt nie nadaje się do moich włosów. Jednak już drugi raz po niego nie sięgnę a i skończę raczej w postaci mydła do rąk czy ciała. Ja jestem zdecydowanie na nie.
    Zalety:
    • opakowanie w postaci puszki
    • bardzo wydajny
    • ładny zapach
    Wady:
    • dosyć drogie, chociaż biorąc pod uwagę wydajność można przymknąć na to oko
    • spowodowała zniszczenia na moich włosach, włosy po użyciu są tępe, suche… mimo użycia odżywki i serum
  • 24 kwietnia 2024 o 13:12
    Poprawny
    Jak dla mnie przeciętny, musiałam się sporo namęczyć żeby domyć włosy. Plusem jest, że można go zabrać w podróż więc kupiłam go z myślą o tym. Nie przedłuża świeżości włosów, jest po prostu ok
    Zalety:
    • Cena w promocji
    Nat22z
    19 kwietnia 2024 o 12:23
    Przyjemny
    Lubię tą formę szamponu, są ekologiczne, zajmują mało miejsca i są idealne na wyjazdy. Szampon od Anwen to nie pierwszy mój produkt tego typu. Zamknięty w małym kartonowym pudełku. Szampon, odpowiednio przechowywany wystarcza na naprawdę bardzo długo. Co do działania, dobrze się pieni, nawet lepiej niż większość tradycyjnych szamponów naturalnych w płynie, dobrze domywa włosy i skórę głowy, ale nie powiedziałabym, że jest delikatny. Używałam go raczej, jako mocno myjący szampon do włosów, Włosy po nim są sypkie, dobrze doczyszczone. Ma ładny, miętowy zapach. Włosy myję codziennie, nie zauważyłam, żeby wpływał na szybkość przetłuszczania.
    Drogeria Cocolita.pl
  • 28 lutego 2024 o 20:28
    Bardzo dobry na wyjazdy - nie tylko przez wielkość, ale też przez dobre domycie włosów i skóry głowy
    Używałam go głównie na wakacjach. Oprócz tego, że zajmuje mało miejsca i jest bardzo poręczny (warto trzymać go w metalowej puszce) to po kąpielach w słonej wodzie ten szampon ratował moje włosy. Idealnie zmywał sól, dobrze się pienił, będąc bardzo wydajnym przy okazji. Aha i świetnie odświeża. Delikatnie czuć miętę. Bardzo lubię ten efekt takiego chłodu... a na wakacjach w gorącej Grecji już w ogóle :) Dostałam go w prezencie i uważam, że był to bardzo trafiony prezent. Mocne 5/5
    Zalety:
    • dobrze się pieni, jest wydajny
    • świetnie odświeża skórę głowy
    • bardzo dobrze domywa i zmywa sól po kąpielach w morzu
    Wady:
    • zero :)
    Glens
    26 września 2023 o 12:29
    W porządku
    Staram się ograniczać zużycie plastiku, z tego względu kupuje szampony w kostce. Ten jest jak najbardziej w porządku, nic nie mogę mu zarzucić. Dobrze domywa włosy, całkiem nieźle się pieni, zapach też jest bardzo ładny, trochę jak pasta do zębów lub miętowe cukierki. Oczywiście nie jest to produkt, który może stać pod prysznicem cały czas. Po każdym użyciu zostawiam otwartą puszkę do wyschnięcia, a następnie chowam do szafki.
    • słodki, miętowy zapach
    • dobrze domywa skórę głowy
    • pieni się
    Drogeria Cocolita.pl