Podkłady

Catrice All Matt, Shine Control Make Up 18h Podkład matujący

Becia63
    20 lipca 2024 o 16:43
    średni podkład
    Podkład u mnie nie sprawdził się, mam skórę mieszaną bardziej tłustą, po dwóch godzinach podkład zaczął się ciastkować na skórze i nie ładnie wyglądać, może przy skórze suchej się sprawdzi
  • 20 sierpnia 2023 o 0:43
    Okropny..
    Same odcienie są zdecydowanie za żółte przecież są różne odcienie skóry no ale cóż. Samo opakowanie jest szklane więc na plus ale niestety pompka jest do bani, rozwaliła się po dwóch użyciach. Podkład strasznie się ścierał, jedno przejechanie ręką po twarzy i po nim, podkreślał też suche skórki i się ważył na pielęgnacji i bez, próbowałam różnych kremów, baz, ale to po prostu nie było to.
    Zalety:
    • średnie krycie
    • ekologiczne opakowanie
    • dobrze się rozprowadzał
    Wady:
    • ważył się
    • podkreślał suche skórki
    • zbyt żółte odcienie
    • zbyt łatwo schodził
    • słaba pompka
  • 4 sierpnia 2023 o 19:12
    Jestem na tak ,ale????????
    Podkład otrzymałam w prezencie,był zakupiony w Holandii. Ma fajną, szklaną buteleczkę(ekologicznie na plus),z funkcjonalną,dobrej jakości pompką. Sam produkt jest dość gęsty ale mimo to rozprowadza się bez najmniejszego problemu. Jego krycie określiłabym na poziomie średnim z możliwością budowania do mocnego średniego plus. Ma delikatny zapach,ledwie wyczuwalny przy aplikacji. Wykończenie mimo że matowe,wygląda na twarzy naturalnie gdyż ładnie stapia się ze skórą.Jest zastygający i zgodnie z zapewnieniem producenta,faktycznie nie transferuje się i nie wyciera,a to wszystko razem zwiększa jego trwałość. Podczas testu trwałości złapała mnie konkretna burza,i mimo że ocierałam twarz z deszczu podkład został na miejscu.Pokusiłabym się o stwierdzenie że jest wodooporny.Co ważne podkład nie ciemnieje,a kolor 02 neutral ivory,ma bardzo ładne,naturalne i wyważone tony idealne dla europejskich cer. Moim skromnym zdaniem świetnie dogada się z cerą mieszaną(ja mam taką),z cerą tłustą i być może suchą też,ale dla suchej cery konieczne będzie konkretne nawilżenie. Na pewno będę do niego wracać, zwłaszcza przy okazjach kiedy będę potrzebowała trwałości na długie godziny.
    Zalety:
    • Ładna buteleczka,szklana i elegancko wyglądająca
    • Dobrze działająca pompka
    • Podkład rozprowadza się bez problemu tak gąbeczką jak i pędzlem
    • Jest zastygający
    • Nie wyciera się i nie transferuje na ubrania
    • Jego matowe wykończenie wygląda niezwykle naturalnie na buzi
    Wady:
  • 17 marca 2023 o 14:42
    nie
    - najjaśniejszy kolor jest dla mnie za ciemny - uwidacznia pory i wyglądam na 10 lat starszą - bardzo ciężki - na twarzy wydaje się być raczej "mokry" niż matujący (świeciłam się bardziej niż bez podkładu) - lepiej wyglądam bez makijażu niż z tym podkładem - bardzo widać, że ma się go na buzi
  • 17 listopada 2022 o 23:18
    Ładne naturalne krycie
    Kupiłam z pośpiechu bo był w dobrej promocji i powiem szczerze że wypadł bardzo dobrze. Pierwszy plus za opakowanie, ładna szklana buteleczka z pompką, dzięki temu nie marnuje się produkt bo można go łatwo dozować. Konsystencja jest raczej gęsta, ja lekko rozsmarowuje na dloni dzięki temu nie robię placków. Nakłada się go ok, ja używam gąbeczki. Krycie bardzo dobre, chociaż tutaj nie wymagam za wiele. Przy małej ilości tworzy naturalny matowy efekt. Bez maski. Trwałość jak na 8 godzin siedzenia w biurze i podpierania się dość często to wypada dobrze. Dodam że lekko przypudrowuje sypkim pudrem. Nie odbija się na telefonie. Po czym stwierdzam że nie ściera się. Jednak mimo wszystko wydaje mi się ze jest to jeden z tych ciężkich podkładów. Zbiera się w zmarszczkach mimicznych. Przy mojej cerze z miejscowym trądzikiem głównie na czole i brodzie radził sobie dobrze. Kryje zaczerwienienia i nie zauważyłam aby pogłębił problem. Możliwe, że zagości u mnie ponownie