SMAK, ZAPACH
Pasta ma przepiękny, naturalny smak, który sprawia, że chce się myć zęby. Pachnie i smakuje świeżym, słodkim, orzeźwiającym mango z nutką mięty. Mango tu dominuje, ale dzięki dodatkowi mięty nie jest nudne. Orzeźwia i pobudza.
ZACHĘCA DO MYCIA ZĘBÓW
Ze względu na smak polecam tą pastę osobom, które nie lubią myć zębów lub potrzebują urozmaicenia od typowych, miętowych past. Ja dzięki niej na nowo pokochałam mycie zębów.
Jeśli macie w domu nastolatki, mężów, żony lub osoby starsze, które nie lubią dbać o higienę jamy ustnej, kupcie im tą pastę. Naprawdę zmieni ich podejście do higieny!
KOLOR, KONSYSTENCJA
Jest przeźroczysta, zabarwiona na ciemnożółty kolor, co oddaje barwę owocu mango. Ma konsystencję gęstego, zbitego żelu, dzięki czemu po nałożeniu na szczoteczkę zachowuje ładny kształt, nie rozlewa się i nie spływa. Podczas mycia zębów zamienia się w przyjemną pianę.
DZIAŁANIE
Pasta nie tylko pysznie smakuje, ale też dobrze oczyszcza zęby i dziąsła. Zawiera aż 1450 ppmF fluoru, czyli tyle samo, co pasty Elmex, więc chroni przed próchnicą.
Po umyciu się nią czujemy przyjemną, owocową świeżość w ustach, ale nie zabija całkowicie zapachu zjedzonej cebuli czy czosnku.
OPAKOWANIE
Super wygodna tubka wykonana z miękkiego plastiku. Trzyma formę przez cały czas, kiedy używamy pasty. Łatwo przeciąć ją nożyczkami, żeby wydobyć resztki produktu pod koniec używania.
Ma klasyczną, białą zakrętkę, na której można postawić pastę pionowo.
Ogólnie opakowanie niesamowicie mi się podoba. Jest prześliczne, kolorowe i samo w sobie zachęca, żeby po pastę sięgnąć i umyć zęby.
CENA
Wizażanki niżej narzekały, że ta pasta zawiera tylko 50 ml, a kosztuje prawie 14 zł.
Ale po pierwsze, na promocjach w Rossmannie ta pasta regularnie pojawia się za cenę 9,49 zł. To wcale nie dużo biorąc pod uwagę, że w dobie dzisiejszej inflacji najtańsze drogeryjne pasty do zębów kosztują po 6-8 zł.
Po drugie, ta pasta zawiera tyle samo fluoru co drogie Elmexy czy Sensodyne, więc jej "wysokopółkowa" cena jest uzasadniona leczniczymi właściwościami.
Po trzecie, teraz większość past ma 75 ml i sporo droższych past ma pojemność 50 ml, więc nie ma sensu przyczepiać się o taką pojemność akurat do tej pasty.
Ja kupuję tą pastę na promocjach za 9 zł i jestem zachwycona, bo zawiera dużo fluoru i sprawia, że mycie zębów jest moją ulubioną rutyną pielęgnacyjną w ciągu dnia.
WYDAJNOŚĆ
Mieszkam sama i jedno opakowanie tej pasty wystarcza mi dokładnie na miesiąc używania.
PODSUMOWANIE
Dzięki tej paście na nowo pokochałam mycie zębów. Polecam ją każdemu! :)
Zalety:
- to najbardziej zachęcająca do mycia zębów pasta, jaką kiedykolwiek miałam
- wyjątkowo pięknie smakuje i pachnie świeżym, soczystym, słodkim mango z delikatną nutką mięty
- ma konsystencję gęstego, przeźroczystego, żółtego żelu, nie ścieka ze szczoteczki, dobrze się pieni
- dobrze oczyszcza zęby
- zapobiega próchnicy
- zawiera aż 1450 ppmF fluoru, czyli tyle samo, co lecznicze pasty do zębów typu Elmex, Sensodyne itp.
- odświeża oddech
- ma śliczne, kolorowe, wygodne opakowanie (miękka tuba zakręcana na solidną zakrętkę)
- pojemność idealna do zabrania ze sobą do pracy, na wyjazd, noszenia w torebce
- ma dobrą cenę na promocjach