Kremy uniwersalne

Back To Comfort Nawilżający krem z mocznikiem 5%

Back To Comfort Ureavit

• 17 stycznia 2025 o 10:22
    Dobry codzienny krem
    Natknęłam się na polecenie tego kremu na niejednym instagramowym koncie, a że mam skórę suchą, wrażliwą, do tego stosuję retinol, to postanowiłam spróbować. Nie podzielam zachwytów aż tak, ale jest to naprawdę porządny i dość bezproblemowy krem na co dzień. Konsystencja nie jest ani lekka, ani ciężka. To taki krem który sprawdzi się dobrze jesienią i zimą, ale latem wcale nie będzie za ciężki. Całkiem dobrze nawilża, choć zazwyczaj pod spód wlatuje jeszcze jakiś mleczny tonik który mi to nawilżenie podbija, bo sam krem to u mnie trochę za mało, szczególnie przy stosowaniu retinolu. Rozcieranie chwilę mi zajmuje bo rozciera się do białych smug które chwilę muszę w tę skórę wpracowywać. Zapach całkowicie neutralny, co baaardzo mi odpowiada, bo jakoś odzwyczaiłam się już od perfumowanych produktów do skóry twarzy.
    Zalety:
    • działanie, opakowanie, zapach
    Wady:
    • cena regularna
  • 3 listopada 2024 o 15:11
    Znakomicie nawilżający krem
    Kocham ten krem jest idealny do cery bardzo suchej jak i do tłustej. Na krem natchnęłam się na instagramie. Wiele osób go polecało, więc pomyślałam, że i ja muszę go przetestować. Myślę, że warto go wypróbować, jeden z moich ulubionych.
    Zalety:
    • Nawilżający
    • Wydajny
    • Nie jest za miliony
    kora777
    17 marca 2023 o 6:41
    Genialny!
    Nie wiem czemu dopiero teraz pisze bo leci u mnie trzecie opakowanie. To jedyny kosmetyk z insta który naprawdę reprezentuje wysoka jakosc, przemyślany skład i obietnice z pokryciem ;) moja skóra go uwielbia i zawsze do niego wracam jako bazy, w momentach przesuszenia i zszarzenia cery (jesien, przedwiosnie). Stosuje solo i pod okluzją - za każdym razem nie zawodzi. Pozostawia cerę ukojona, promienną i nawilżoną. Niweluje tez drobne wypryski i podrażnienie/pieczenie po innych kremach czy retinolu. Naprawdę solidny i wydajny preparat, do tego higieniczny i bezproblemowy w użyciu. Ukłony dla tej mało znanej firmy! Planuje przetestowanie innych linii bo widze ze są warte swojej ceny.
    Aurita
    8 stycznia 2023 o 13:39
    bardzo dobry
    Krem dobrze nawilża przy wysuszających kuracjach, na pewno lepiej niż Cerave. Do tego jest lekki, ale na trochę inny, nowy sposób. Wystarczy malutka ilość na cala twarz - krem ma taki specjalny poślizg (niby ta baza) i trzeba go chwilkę wmasować (inaczej "nie wejdzie" w skore).
    Zalety:
    • dobre nawilżenie bez natłuszczania
    • mega wydajność!
    Wady:
    • nieciekawa kompozycja zapachowa, wolałabym bez niej
    krokuch
    17 grudnia 2022 o 20:41
    Dobry. I tylko tyle
    Krem ma ciekawy skład. Nie ma się do czego przyczepić. Opakowanie plastikowe z higieniczną pompką. Wolę szkło, ale trudno - nie można mieć wszystkiego. Produkt jest biały, półtransparentny, lekki. Bardzo mocno pachnie - aromat sztuczny, perfumowo - świeży, irytujący i zdecydowanie zbyt intensywny. Codzienne używanie było dla mnie dość męczące, ale przeżyłam. Krem dobrze rozprowadza się i wchłania. Daje dobre nawilżenie, bez szału, bez długotrwałej poprawy stanu skóry. Poprawny krem bez polotu.