Maski do ust

Garnier Lips Replump Mask Maska do Ust Cherry

Atejka
    27 kwietnia 2025 o 21:20
    Wiśniowe nawilżenie
    Maska do ust zamknięta jest w saszetkę z biało-różową grafiką oraz wiśnią, która nawiązuje do jej zapachu. Po otworzeniu znajdujemy biało-przezroczystą maseczkę, która jest solidnie nawilżona. Maseczka jest zdecydowanie większa niż usta, dlatego otuli je z każdej strony. Czytałam komentarze poprzedniczek, że zjeżdża ona z ust i co chwile trzeba ją poprawiać. Ja jednak tego nie odczułam, lecz być może przez to, że często nakładam kilka maseczek jedocześnie (np. na usta, pod oczy, a na to wszystko jeszcze płachta na całą twarz). Być może dlatego wszystko trzymało się w ryzach, dlatego nie mogę ocenić tego aspektu obiektywnie. Maseczka miała jednak cudowny wiśniowy zapach, który był wyczuwalny jeszcze przed jej wyciągnięciem. Jeśli chodzi o działanie to użyłam jej w momencie dość sporego przesuszenia ust i dała sobie z nimi radę. Po 15 minutach były zdecydowanie bardziej nawilżone i jędrne i było to nawilżenie długotrwałe. Jedyny minus to gorzki posmak ust po ściągnięciu płachty. Na pewno sięgnę po maskę ponownie, gdy moje usta będą wymagały większej regeneracji.
    Zalety:
    • wielkość maski
    • działanie nawilżające
    Wady:
    • gorzki posmak ust
  • 3 marca 2025 o 21:06
    Przyjemny dodatek, ale bez efektu wow
    Maseczki na usta to dla mnie ciekawy gadżet, ale nie oczekuję od nich cudów – i dokładnie tak jest w przypadku tej od Garniera. Daje przyjemny efekt nawilżenia, ale nie jest to nic spektakularnego. Sprawdzi się, jeśli usta są lekko przesuszone, ale nie poradzi sobie z mocno spierzchniętą skórą. Jej największy plus? Przepiękny, owocowy zapach, który umila aplikację. Płat jest bardzo dobrze nasączony serum, co sprawia, że podczas aplikacji usta są intensywnie otulone wilgocią. Na szczęście maska dobrze trzyma się na miejscu i nie zsuwa się z twarzy, co często zdarza się przy tego typu produktach. Po zdjęciu skóra ust faktycznie wygląda na bardziej gładką i delikatnie pełniejszą, ale to efekt raczej krótkotrwały. Nie podrażnia ani nie uczula, co jest dla mnie dużym plusem, zwłaszcza że mam dość wrażliwą skórę. Jest to produkt, po który pewnie jeszcze sięgnę, ale nie czuję, żeby stał się moim niezbędnikiem. Fajna opcja przed większym wyjściem, kiedy chcę, aby usta wyglądały na bardziej zadbane, ale nie zastąpi solidnej pielęgnacji balsamem czy peelingiem. Podsumowując – to przyjemny dodatek do pielęgnacji, ale nie must-have. Za piękny zapach, dobre nasączenie i brak lepkości daję mu 7/10. Jeśli szukasz szybkiego, chwilowego efektu odżywienia ust, to warto spróbować, ale nie spodziewaj się rewolucji!
    Dariax_
    23 lutego 2025 o 23:10
    Duże rozczarowanie - maseczka z zerowym efektem nawilżenia
    Maseczka do ust Garnier SkinActive, Moisture Bomb Cherry, niestety okazała się dla mnie dużym rozczarowaniem. Po kilku próbach z jej użyciem, nie mogę powiedzieć, że spełniła moje oczekiwania, a wręcz przeciwnie – pozostawiła sporo do życzenia. Pierwszym, co zauważyłam już po nałożeniu, to fakt, że maseczka cały czas zsuwała się z moich ust, co sprawiało, że była niezwykle irytująca w użyciu. Musiałam ciągle poprawiać jej pozycję, co zmieniało cały komfort stosowania. Z tego powodu, już za pierwszym razem, zrezygnowałam z jej stosowania i zdjęłam ją dużo wcześniej niż zalecany czas trzymania. Choć producent sugeruje, że powinna pozostać na ustach przez określoną ilość minut, to nie byłam w stanie jej trzymać dłużej, ponieważ zsuwała się i nie przynosiła żadnej przyjemności w użytkowaniu Po jej zdjęciu zauważyłam, że pozostawia nieprzyjemny posmak w ustach, co jest kolejnym minusem tego produktu. Co do nawilżenia, to niestety efekt był u mnie zerowy. Maseczka w żaden sposób nie nawilżyła moich ust, nie poprawiła ich kondycji, ani nie sprawiła, że stały się bardziej miękkie czy gładkie. Czułam, że moje usta były w takim samym stanie, jak przed użyciem maseczki, więc nie zauważyłam żadnej zmiany ani poprawy w nawilżeniu. Stosowałam ją kilka razy, licząc na to, że może przyzwyczajenie do produktu sprawi, że efekt będzie lepszy, ale ostatecznie nie spełniła moich oczekiwań.
    Zalety:
    • Łatwo dostępna
    • Przyjemna, lekka formuła, która nie podrażnia skóry ust
    Wady:
    • Cały czas zsuwa się z ust, co utrudnia jej stosowanie
    • Zostawia nieprzyjemny posmak po jej zdjęciu
    • Brak jakiegokolwiek widocznego efektu nawilżenia
    • Mimo wielokrotnego stosowania, nie zauważyłam poprawy w kondycji moich ust
    • Niezbyt komfortowa w użyciu
  • 5 grudnia 2024 o 21:16
    Dla mnie nowość
    Pierwszy raz spotkałam się z maseczką na usta w takiej formie - na płachcie. Generelnie moje usta są wysuszone, więc z wielką ciekawością przetestowałam ją na swoich ustach. Maseczka na płachcie na usta dobrze dopasowuje się do jego kształtu oraz dobrze pokrywa całą powierzchnię ust. Maseczka dobrze jest nawilżona, dzięki temu dobrze przylegała na ustach. Ma delikatny zapach i posmak wiśni - bardzo przyjemny. Maseczkę nałożyłam na 15 minut na usta - po tym czasie, faktycznie były one dobrze nawilżone. W składzie maseczka posiada ekstrakt z wiśni oraz pantenol. Opakowanie łatwo otwiera się i łatwo wyjąć z niego maseczkę. Nie miałam też problemów, aby ją rozłożyć i dopasować do ust. Maseczkę kupiłam w atrakcyjnej cenie, pomimo że przeznaczona jest tylko do jednokrotnego użycia. Jestem pozytywnie zaskoczona tym kosmetykiem i co jakiś czas będę do niej wracała jako intensywnej kuracji nawilżającej.
    Zalety:
    • intensywnie i szybko nawilża suche usta,
    • dobrze nawilżona,
    • dobrze przylega do ust,
  • 5 grudnia 2024 o 17:49
    Nawilża, odżywia i sprawia że usta wyglądają jak nowo narodzone
    ◾️Tego rodzaju kosmetyki są dla mnie zupełna nowością, gdyż nigdy nie miałam styczności z Maską w płachcie na ustach. ◾️ Ale już wiem, że będę sięgała po nią częściej. ◾️ Moje usta na co dzień są bardzo suche, a miejscami nawet pękające w dodatku pojawiają się na nich suche skórki, a nie wygląda to zbyt atrakcyjnie, zwłaszcza, a gdy położę na nie pomadkę. ◾️Opakowanie: ➖️Maseczka zamknięta jest w foliowym opakowaniu typu saszetka. ➖️Na opakowaniu dominuje kolor wiśniowy oraz biały. ➖️Napisy na opakowaniu w kolorze czarnym oraz białym. ➖️ Napisy czytelne szczegółowe, lecz w obcym języku. ➖️Na opakowaniu znajduje się również ilustracja w postaci owoców wiśni oraz ust. ➖️Opakowanie posiada nacięcie, dzięki któremu z łatwością dostaniemy się do środka. Wewnątrz opakowania znajduje się 1 Maska płachcie w kształcie ust. ◾️Ilość sztuk: 1 sztuka w opakowaniu ◾️Konsystencja ➖️Maseczka jest bardzo dobrze nasączona. ➖️Płyn znajdujący się w maseczce jest o przepięknym wiśniowym zapachu. ◾️Skład: ➖️Maseczka jest nasączona serum wzbogaconym ekstraktem z wiśni oraz pent enolem. ◾️Użytkowanie: ➖️Maseczka jest złożona trochę trzeba się natrudzić, aby ją rozłożyć, ale gdy już położymy ją na ustach to dobrze do nich przylega i nie zsuwa się. ◾️Efekty: ➖️Maseczka sprawia, że moje usta już po 15 minutach stają się jak nowo narodzone. ➖️Usta są nawilżone odżywione, a suche skórki są niewidoczne. ➖️Moje usta są mięciutkie.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Przepiękny zapach
    • Skład
    • Dobrze nasączona
    • Nawilża
    • Odżywia
    • Regeneruje
    Wady:
    • trudno ją rozłożyć.

Zobacz także inne Maski do ust