Bardzo polubiłam ten szampon ! Dobrze oczyszcza skórę głowy, nie podrażnia i nie wysusza. Kosmetyk bardzo przyzwoicie się pieni i ślicznie pachnie !
Szampon kupiłam w Biedronce jakiś czas temu, w zasadzie teraz zużywam moje drugie opakowanie. Jestem zaskoczona na widok niezbyt pochlebnych recenzji, bo u mnie kosmetyk wypada całkiem fajnie, a używanie go było miłe i przyjemne.
Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że dla mnie coś może być hitem, a dla kogoś bublem i właśnie to jest niesamowite ! Szkoda, że szampon nie spełnił oczekiwania każdej recenzującej. Ja przychodzę dzisiaj do Was z miłą, pozytywną recenzją :).
MOJE WŁOSY
To niezbędny punkt mojej recenzji, ale postaram się krótko!
Mam włosy średnioporowate, dosyć długie, rozjaśniane, a więc są też przesuszone, zwłaszcza na końcach. Skóra głowy ma tendencję do przetłuszczania, nie wyobrażam sobie nie umyć głowy co drugi dzień!
Jeśli chodzi o higienę i pielęgnację to przerzuciłam się z metody OMO, na metodę MOMO, która sprawdza mi się lepiej, a moje włosy dłużej wyglądają świeżo.
Mam kilka szamponów o różnej mocy, których używam naprzemiennie w zależności od wyglądu i potrzeb mojej skóry głowy. Szampon Hair Queen traktuję jako kosmetyk o średniej mocy, ze względu na obecność w składzie detergentu silnego i słabego.
SZATA GRAFICZNA
Seria Hair Queen ma po prostu bajeczne, cudowne szaty graficzne! Cudne połączenie barw, kolorów, szata graficzna jest przejrzysta, a wszystko jest zwieńczone akcentami złota ( ach ta złota korona ! ). Doceniam za wskazówki pielęgnacyjne, to fajne urozmaicenie!
Szampon otrzymujemy w plastikowej butelce o pojemności 400 ml. Plastik jest ciemny, ale prześwituje dzięki czemu można monitorować stopień zużycia kosmetyku. Nie będę się czepiać o pompkę, ale niestety to rodzaj pompek, których nie cierpię! Jest ona wykręcana, tak jak w kosmetykach marki YOPE. Ponowne wkręcenie pompki jest dosyć ciężkie i generuje stratę kosmetyku.
Mimo tej niedogodności pompka sprawuje się dobrze, nie zapycha się, nie zacina, a jej dysza sięga do samego dna, więc zużyjemy kosmetyk do samego końca.
SZAMPON
Kosmetyk ma optymalną gęstość, nic mnie tutaj nie zaskoczyło, no może jest odrobine bardziej rzadki niż część szamponów. Jest przeźroczysty, ale czasami mam wrażenie że ma lekko żółtą poświatę. Zapach bardzo przypadł mi do gustu, jest słodziutki, przypomina mi watę cukrową. Zapach jest dosyć trwały, wyczuwam go jeszcze przez klika godzin po myciu włosów.
Skład jest bardzo ładny, bogaty w naturalne składniki. Substancjami myjącymi są dwa detergenty. Jeden z nich, ten mocniejszy odpowiada za pienienie się kosmetyku ( Sodium Coco-Sulfate ), natomiast ten słabszy ( Coco Glucoside) raczej nie ma właściwości pieniących. W składzie znajdziemy ekstrakt z nagietka i szałwii, które mają właściwości łagodzące. Formuła kosmetyku jest wegańska, co bardzo sobie cenię !
MOJE ODCZUCIA
Przyznam, że trochę się zbulwersowałam jak zobaczyłam, że szampon jest dedykowany włosom średnioporowatym, bo przecież szampon dobieramy w zależności od skóry głowy, a nie stanu łodygi włosa.
W Waszych recenzjach czytam, że kosmetyk nie pieni się i trzeba go bardzo dużo wylać, aby jakakolwiek pianka powstała. Na początku miałam ten sam problem, który rozwiązał się w momencie gdy zaczęłam szampon spieniać z wodą. Uwierzcie mi, jest o wiele lepiej !
Kosmetyk jest wydajny, wydenkowanie buteleczki zajęło mi ok miesiąca przy częstotliwości stosowania 2-3 razy na tydzień.
Nie powiem złego słowa o tym kosmetyku, bo mi sprawdził się świetnie ! Moja skóra głowy jest dogłębnie oczyszczona, włosy nie są przesuszone i nie plączą się po myciu. Kosmetyk nie przyśpiesza przetłuszczania, ma raczej normalny wpływ na moją skórę głowy.
Kończę już drugą buteleczkę i z pewnością nie poprzestanę na tych dwóch :).
Polecam !
Zalety:
- szampon o średniej mocy, bez obaw mogłam go stosować do codziennego
- mycia
- nie podrażnia, nie uczula
- nie przesusza włosów
- nie splątuje włosów
- ślicznie pachnie
- dobrze się pieni, pod warunkiem że rozpienimy go w wodzie
- wegańska formuła
- ładny skład z substancjami łagodzącymi ( szałwia i tymianek)
- w mojej ocenie stosunek ceny do jakości jest bardzo w porządku
- piękna szata graficzna
Wady:
- do tej pory widywałam go tylko w biedronkach, ku mojej radości zaczął pojawiać się w internecie
- nie mogę przeżyć tego, że ktoś zrobił klasyfikację do porowatości włosa, a nie do skóry głowy