Peelingi do skóry głowy

Hair Queen Trychologiczny peeling do skalpu

Nasi użytkownicy zostawili 14 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

xBunny
    3 stycznia 2025 o 9:56
    Nie dla wszystkich
    Jest to peeling gruboziarnisty a więc nie nada się dla osób z wrażliwą skórą głowy. Mi nie zrobił krzywdy ale polecam używać zgodnie z tym jak zaleca to producent. produkt dobrze oczyszcza skórę głowy, nie podrażnia, po użyciu czuć, że skóra jest '' czysta i gładka'' - fajne uczucie. Wszelkiego rodzaju wcierki czy odzywki lepiej się przyjmują na tak przygotowaną skórę głowy. Opakowanie jest nawet wygodne, dozujemy taka ilość peelingu jaką chcemy, dzieki temu że ma gęstą konsystencję nie wypływa. Produkt jest bardzo łatwo dostępny i często na promocjach.
  • 24 czerwca 2024 o 19:54
    nie polecam go
    Peeling trychologiczny do skalpu z pestkami moreli, ekstraktem z arniki i arbuza zapowiadał się dobrze. Jest to peeling mechaniczny z małymi drobinkami peelingującymi skórę głowy , konsystencja jest bardzo gęsta i trudna do wydobycia bezpośrednio na skalp z tej tubki. Ilość produktu nakładam na dłoń i rozmasowuje na skalpie , przy tych drobinkach potrzebny jest delikatny masaż . Niestety minusem jest w tym peelingu to że go trudno wymyć i to że może podrażniać delikatną skórę głowy. Po umyciu i wysuszeniu włosy są uniesione i wyglądają świeżo, ja natomiast więcej już nie sięgnę po ten kosmetyk. Jest niewygodny w użyciu, trudno go wydobyć i szybko sie zużywa.
  • 19 czerwca 2024 o 18:58
    Uwielbiam ten peeling do włosów
    Ma kremową konsystencję zawierającą drobinki kawy. Jest łatwy do nałożenia, dzięki wygodnej nakrętce. Ma przyjemny owocowy zapach i jest bardzo wydajny. Pomaga w walce z łupieżem, ponieważ idealnie oczyszcza skórę głowy. Włosy po jego zastosowaniu są delikatnie odbite od nasady i pojawia się wysyp baby hairsów ( ogromnego porostu nowych małych włosków) Jego wadą jest problem z wypłukaniem drobinek peelingujacych z włosów.
    Miroku
    14 kwietnia 2024 o 14:01
    Kosmetyk wręcz szkodliwy
    Moje włosy-długie, w dobrej kondycji, nie mam problemów z przesuszaniem czy łamliwością, z natury są proste, gładkie i niskoporowate. Niefarbowane, w naturalnym kolorze(średni brąz) . Dosyć gęste, ale niezbyt grube, skłonne do obciążania oraz strączkowania. Skóra głowy przetłuszczająca się i dosyć wrażliwa na czynniki typu stres, zmiana wody/klimatu. Ten produkt kupiłam(aby dogodzić mojej marudnej ostatnio skórze głowy) na wyprzedaży w Biedronce(aby dogodzić też mojemu portfelowi). I utwierdził mnie w przekonaniu, że tak jak całe moje ciało i twarz kocha peelingi mechaniczne, tak moja skóra głowy jednak jest team peelingi enzymatyczne. Produkt ma gęstą, a nawet wręcz tłustą konsystencję. Ciężko jest go wypłukać oraz wymyć z włosów, nawet dwukrotne mycie chelatującym rypaczem niewiele pomaga. Bo chociaż po wysuszeniu włosy wyglądają jeszcze całkiem znośnie, tak już następnego dnia rano są mocno oklapnięte i już przetłuszczone przy skórze głowy, wyglądają jakbym ich nie myła poprzedniego wieczora. Czyli efekt osiągnięty, ale odwrotny do zamierzonego oraz obiecywanego, bo skalp jest obciążony niezmytym kosmetykiem, przetłuszczony oraz swędzący- to rzutuje na większe ryzyko wypadania oraz łupieżu. Drobinek jest sporo, są dosyć małe, ale jednocześnie wyczuwalne. Jednak dla mnie zamiast delikatnie złuszczać skórę to ją podrażniają-pierwszy raz mi się zdarzyło by podczas stosowania peelingu trychologicznego mój skalp reagował pieczeniem oraz nieprzyjemnym uczuciem jakby stado kąśliwych mrówek mi po głowie przemaszerowało. Zużywam do dłoni(tu się sprawdza), do skóry głowy to radzę omijać szerokim łukiem-dawno nie spotkałam produktu do włosów i skóry głowy, który mi sprawił tyle problemów.
  • 10 kwietnia 2024 o 20:40
    Peeling
    Dawno nie używałam tego typu produktów więc specjalnie nie mam porównanie a ponieważ lecą mi włosy na kwotę i prawo to łapie się dosłownie wszystkiego. Wybór przez kompletny przypadek padł na Hair Queen. Kupiłam za 10zł w Biedronce wiec szkoda nie było. Opakowanie ok, zapach trochę taki kremowy zresztą jak sama konsystencja, z drobinkami peelingującymi z pestek moreli. Produkt słabo się pieni i jest mało wydajny, żeby faktycznie czuć produkt trzeba go sporo użyć. Czytałam opinie żeby mocno nie szorować bo włosy wypadają ???? tak jakby włosy nie leciały gdy myje się szamponem. Używam przed myciem szamponem dwa razy w tygodniu. Ogólnie skóra głowy jest oczyszczona. Czy są efekty? Póki co zauważyłam że mniej przetłuszcza mi się skóra głowy. Czy kupie ponownie? Sprawdzę inne.
    Zalety:
    • oczyszczanie
    • mniej przetłuszczania się skóra glowy
    Wady:

Zobacz także inne Peelingi do skóry głowy