Kolejny produkt Hair Queen, który dobrze mi się sprawdził.
Nie umiem przejść obojętnie obok nowości z kategorii pielęgnacja włosów. Gdy w Biedronce pojawiły się kosmetyki Hair Queen, od razu po nie pobiegłam. Proteinową odżywkę do włosów wysokoporowatych już zdenkowałam, tak że to dobry moment, by podzielić się opinią.
Odżywka została zamknięta w opakowaniu o pojemności 200 ml. Tubki lubię, więc nie mam do czego się przyczepić. Wydajność oceniam dobrze, nie pamiętam co prawda, ile dokładnie zajęło mi zużycie odżywki, ale na pewno wystarczyła na co najmniej kilkanaście użyć. Niezły wynik, tym bardziej, że mam dość długie włosy i zazwyczaj na jedno użycie potrzebuję sporo produktu. Zapach podoba mi się, jest to delikatny, owocowy aromat charakterystyczny dla marki Hair Queen. W kwestii konsystencji też nie mam się do czego przyczepić – odżywkę dobrze nakłada się na włosy i szybko spłukuje. W składzie tego kosmetyku znajdują się proteiny roślinne (pszeniczne i ryżowe). Są one bardziej delikatne niż zwierzęce, dlatego osoby początkujące w temacie świadomej pielęgnacji włosów, które nie znają jeszcze potrzeb swoich kosmyków, właśnie od nich powinny zacząć przygodę z proteinami.
Z działania odżywki jestem bardzo zadowolona. Powiedziałabym, że daje dokładnie takie efekty, jakich oczekuję od produktów zawierających proteiny. Regeneruje włosy, zwiększa ich objętość i ułatwia rozczesywanie. Dobrze wpływa na skręt włosów – podbija go, loki są sprężyste. Ponadto po użyciu odżywki włosy stają się mięciutkie i błyszczące. Co ważne, przez cały czas, gdy używałam tego produktu, nie zdarzyło mi się ani razu przeproteinować włosów.
Jak wspomniałam na początku, kosmetyki Hair Queen są dostępne w Biedronce, a raczej były, bo o ile kojarzę, pojawiły się jako limitki. Wydaje mi się, że można je zamówić na Allegro. Szkoda, że nie są bardziej dostępne, np. w drogeriach internetowych.
Podsumowując, recenzowana odżywka jest jedną z najlepszych spośród wszystkich proteinowych, których do tej pory używałam. Polecam ją nie tylko posiadaczom włosów wysokoporowatych. Sama chętnie do niej wrócę, mam nadzieję, że pojawi się w Biedronce, najlepiej byłoby, gdyby była dostępna w stałej ofercie. :D
Zalety:
- regeneruje włosy
- zwiększa objętość włosów
- ułatwia rozczesywanie włosów
- zmiękcza i nabłyszcza włosy
- podbija skręt włosów
- wydajność
- konsystencja
- zapach