Żele pod prysznic

Isana Lovely Coco Cremedusche Kokosowy żel pod prysznic

• 12 lutego 2023 o 17:32
    Fajna perełka od Isany
    Widząc w Rossie ten żel byłam grubo zaskoczona, bo choć od znajomych mi Wizażanek słyszałam, że warto go kupić to był to produkt widmo, i nie widziałam go dotąd w żadnym rossie wcześniej. A tu miłe zaskoczenie, choć teraz żałuję że nie wzięłam 2, a produkt jak szybko się pojawił tak znowu zniknął z półek. Przynajmniej u mnie tak jest. Żel zapakowany w plastikową, lekką butelkę o pojemności 300ml. Zatyczka w formie klapki okej, przez cały czas domykała się dobrze. Opakowanie żelu jest oklejone etykietą więc nie ma opcji kontroli zużycia produktu. Słyszałam, że ten żel był chwalony za zapach i sama byłam go mega ciekawa, w domu tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że pachnie rzeczywiście bosko. Dla mnie jak słodkie, lody waniliowo-kokosowe z karmelem. No zapach cud, może i nie jest on jakiś specjalnie naturalny ale też nie chemiczny. Podsumowując jest tak słodki i kuszący, że mnie ma. Żel ma beżowo-perłowy kolor i kremowo żelową formułę, która nieźle się pieni a na myjce sizalowej to już wgl bardzo dobrze. Podczas prysznica tworzy się wystarczająca piana, a co najważniejsze na co zwracam uwagę, to fakt że w trakcie mycia zapach nie znika, czułam go przez cały prysznic. Jeśli chodzi o efekty, to pod względem oczyszczania nie mam żadnego zarzutu. Żel świetnie oczyszczał, dobrze odświeżał skórę. Po prysznicu komfort oczyszczenia miałam gwarantowany. Producent wspomina na etykiecie, że żel pielęgnuje skórę i ją uelastycznia, no może to i prawda bo choć produkt zawiera SLS, to mojej skóry nie wysuszył, nie ściągał. Nie mam się do czego przyczepić, ale tez jakimś szczególnym działaniem pielęgnacyjnym nie powala. Nie mniej na mojej normalnej skórze sprawdza się ok. Fajnie, że pojemność to 300ml, bo biorąc pod uwagę wydajność jest na plus, mimo że używam miesiąc to na kilka użyć mi jeszcze zostało. Podsumowując bardzo fajny żel, w zasadzie nie widzę w nim żadnego minusa no może poza dostępnością, ale do samego produktu jako żelu jego działania i efektów nie mogę się przyczepić. Polecam, warto - dla fanek słodyczy pod prysznicem po prostu trzeba spróbować;)
    Zalety:
    • niska cena
    • fajna odpowiednio gęsta kremowa formuła
    • warty uwagi, słodki i rozpieszczający kokosowo-waniliowy zapach
    • wydajny
    • dobrze oczyszcza
    • nie wysusza
    Wady:
    • ciężko z dostępnością a szkoda
  • 3 grudnia 2022 o 20:27
    Kokosanka
    Odkąd pamiętam, testuję wszystkie żele Isany. Zawsze przy okazji zakupów w Rossmann ląduje on w koszyku. Żel ten znajduje się w plastikowym opakowaniu. Konsystencja typowa dla żeli pod prysznic tej firmy. Zapach jest kokosowy, ciepły, otulający. Żel dobrze się pieni i oczyszcza. Nie podrażnia i nie wysusza skóry Sprawdza się zarówno do kąpieli jak i pod prysznic.
    meryy11
    3 grudnia 2022 o 7:22
    Zapach mnie zachwycił
    Bardzo często używam żeli pod prysznic marki Isana z jednego powodu. Jest nim ich świetny zapach. Ten również mnie nie zawiódł. Jest on w klasycznym opakowaniu, wygodnie się go otwiera. Zapach jest kokosowy, ale nuty wanilii idealnie pasują, dzięki czemu staje się on słodziutki. Konsystencja przyjemna, dobrze się rozprowadza na ciele i pieni. Jedyną wadą jest to, że nie utrzymuje on zapachu na skórze. Jednak za tą cenę i taką jakość polecam!!! :)
    Zalety:
    • zapach,
    • konsystencja,
    • cena,
    Edytaj7
    22 października 2022 o 16:00
    Kokos z wanilią
    Żel kupiłam w Rossmannie. Już nieraz pisałam, że uwielbiam wszystko co kokosowe. Więc jak tylko zobaczyłam żel pod prysznic o tym zapachu, to musiałam go mieć. Opakowanie to standardowa plastikowa butelka z zamknięciem na zatrzask. Szata graficzna jest bardzo stonowana ale i tak kojarzy się z wakacjami. Zapach nie jest czysto kokosowy - przełamany jest wanilią. Tak więc jest słodki. Sam żel jest przezroczysty o perłowym odcieniu. Dobrze się pieni. Myje i odświeża nie podrażniając ani wysuszając przy tym skóry. Fajniutki jest.
    • dobrze się pieni
    • myje i odświeża
    • nie wysusza ani nie podrażnia skóry
    • poręczne opakowanie
  • 16 października 2022 o 15:59
    Bardzo sztuczny zapach
    Kupuję żele Isana dość regularnie i często robię zapasy, więc kiedy zobaczyłam tą wersję na półce postanowiłam sobie kupić też i zobaczyć, czy będzie tak fajny, jak pozostałe. Opakowanie standardowe dla żeli Isana, proste, bez udziwnień, z miłymi dla oka obrazkami. Otwarcie butelki też nie nastręcza problemów. Żel jest dość lejący, w kolorze żółtawym, bardzo dobrze pieni się na myjce. Ja akirat lubię dużo pianki, więc to jest zdecydowanie duży plus. Natomiast co mi nie pasuje kompletnie to jest zapach - to nie jest żadne lovely coco, tylko zapach sztucznego cukru jakiegoś, jakiejś takiej melasy. Nie ma w tym zapachu nic z 'coco', a już na pewno nie jest lovely. Jest po prostu bardzo syntetyczną słodyczą. Na plus jednak prócz wymienionych powyżej jest jeszcze to, że żel dobrze oczyszcza skórę i nie podrażnia oraz nie wysusza. Ja jednak osobiście tej wersji zapachowej nie kupię, bo zapach jej jest dla mnie nieprzyjemny, a kąpiel moim zdaniem powinna być przyjemnością również dla nosa, dla mnie nie jest.

Zobacz także inne Żele pod prysznic