Maseczki w płachcie

Pax Moly Real Coffee Mask Pack Maska w płachcie odmładzająco-rozświetlająca z ekstraktem z kawy

Medea05
    14 września 2024 o 11:03
    Ok, nic specjalnego
    Używa od:próbka
    Maska dużo obiecuje - niestety jakyśmy powiedzieli w korpo "średnio dowozi" Od maseczek jednak oczekujemy, żeby dawały nam efekt wow, coś więcej niż mamy przy standardowej pielęgnacji. Niestety, nie zawsze jest to możliwe #PLACHTA Całkiem spoko nasączona, mniej więcej dopasowana do twarzy - miałam jedynie porblem z za krótkim miejscem na nos - może mam za wysoko oczy a może za długi noc. Nevermind. W miare ok. #DZIALANIE - obietnice vs faktycznie działanie: Działanie: NIE ZAUWAZYLAM: * opóźnia procesy starzenia się - po jednym razie to raczej cięzko stwierdzić * wyrównuje koloryt - raczej bez zmian, żadnego rozjasnienia, czy zdrowego blasku * dodaje blasku - jak juz wyzej napisalam - u mnie bez blasku - *odżywia - nawilża lekko - tak, ale o odzywianiu bym tutaj nie mowila COS TAM BYLO: + wygładza zmarszczki - nie spektakularnie, raczej standardowe lekkie zmniejsenie dzieki nawilżeniu + poprawia jędrność i elastyczność - jak wyzej - po prostu skóra nawilżona wyglada lepiej, to nie jest tak ze jeden raz Wam wygladzi zmarszczki, tak szybko jak nawiżenie spada - jedrnosc tez + nawilża - tak, nie w takim stopniu w jakim ja bym chciała niestety - spodziewałam się albo raczej oczekiwałam więcej. Niestety nie wyszło Srednia maseczka w sredniej/niskiej cenie. Dla samego rytuału ok, dla zmiany w życiu czy efektu wow - nie polecam
  • 1 września 2024 o 9:56
    Nawilżająca maseczka w płachcie
    Maseczka w płachcie zamknięta jest w ładnej saszetce. Tkanina cienka, dobrze dopasowana i nasączona odpowiednią ilością esencji. Zapach wyczuwalny. Skład maseczki z ilością naturalnych ekstraktów zachęcający. Dlatego skusiłam się na maseczkę. Jednak działanie nie powala, jest jak inne typowe nawilżające maseczki. Maseczkę zostawiłam na skórze na trochę ponad 20 minut. Maseczka nie podrażnia skóry, nie powoduje pieczenia i dyskomfortu. Po ściągnięciu maseczki skóra była widocznie nawilżona i odświeżona. Tak jak lubię. Skóra po wchłonięciu esencji pozostała delikatnie lepka, co trochę mi przeszkadzało. Maseczkę stosowałam podczas wieczornej pielęgnacji. Ogólnie maseczka jest fajnym dodatkiem by dostarczyć skórze zastrzyk nawilżenia i odświeżenia po upalnym dniu. Zalety: Nawilża Odświeża Cienka i dopasowana tkanina Dobrze nasączona Nie podrażnia Dostępność Cena Wady: Pozostawia delikatną lepkość na skórze
    Iwona_C
    21 marca 2024 o 19:20
    Skład bogaty a działanie mocno przecietne, żeby nie powiedzieć że żadne.
    Lubię maski tej firmy i często zaopatruje się w nie podczas promocji. Nie są drogie a działanie jest całkiem przyzwoite i nie zdarzyła mi się jeszcze taka która by w jakiś sposób odstraszyła mnie od stosowania, chociaż wersje z kawą uważam za najmniej udaną. Maseczka zamknięta została w czarnej saszetce z bocznymi nacięciami które znacznie ułatwia jej otwieranie. Szata graficzna nawiązująca do zawartego składnika czyli kawy mamy tu ziarna kawy, dużo złotych dodatków oraz wszystkie niezbędne szczegóły dotyczące skład dostosowania przeznaczenia i efektów jakie mamy uzyskać. Wewnątrz saszetki zanurzony jest materiałowy płat . Jest on miękki dość dobrze skrojony, ie miałam żadnych problemów z dopasowaniem go do twarzy. Nasączony jest bezbarwnym serum a przyjemnym zapachu z wyczuwalną kawową nutą. Tego serum w opakowaniu jest spora ilość i wystarczy na obfite pokrycie szyi i dekoltu. Po aplikacji płat dobrze trzyma się skóry nie przesuwa się ani nie odkleja. Od razu po jego nałożeniu czułam intensywny mrowienie i chłodzenie skóry, początkowo obawiałam się że będę musiała zaraz ściągnąć maskę, ale to nieprzyjemne uczucie szybko minęło. Po ściągnięciu płata na skórze pozostaje delikatnie wilgotna warstwa która nie wymaga zmycia bo bardzo szybko się wchłania. Nie zauważyłam jakiegoś takiego działania które szczególnie bym nie ujęło oprócz tego że skóra była wygładzona i delikatnie rozpromieniona oraz odświeżona. Poza tym czułam niedosyt nawilżenia i miałam wrażenie że moja cera miała lepszy jego poziom przed nałożeniem maseczki, żadnego odżywienia czy regeneracji skóry nie zauważyłam. Na plus brak podrażnień skóry. Skład jest całkiem przyzwoity : gliceryna, niacynamid, alantoina, betaina, ekstrakt z kawy arabiki, wyciąg z jabłek, ekstrakt z cytryny, wyciąg z grejpfruta, ekstrakt wodny z kiwi, wyciąg ze skórki słodkiej pomarańczy, wyciąg z Yuzu, wyciąg z owoców winogrona, ekstrakt z owoców granatu, ekstrakt z aloesu, zapach, pod koniec listy fenoksyetanol. No cóż wersja z z ekstraktem z kawy zupełnie nie sprawdziła się na mojej cerze, mimo że skład jest bogaty w substancje aktywne to nie zauważyłam ich pozytywnego wpływu na stan mojej skory. Bardo przeciętna w działaniu maska, nie zakupię ponownie.
    Zalety:
    • miękka, dobrze skrojona i nasączona płachta
    • przyjemny kawowy zapach serum
    • płat nie przesuwa si i nie odkleja
    • nie wymaga zmycia, nie pozostawia klejącej warstwy
    • odświeża, wygładza cerę, delikatnie ją rozpromienia
    • dużo substancji aktywnych w składzie
    • nie podrażnia
    • ładne i wygodne opakowanieopakowanie
    Wady:
    • słabe działanie pielęgnacyjne
    • obietnice producenta dotyczące odmłodzenia skóry nie mają miejsca
    • zaraz po aplikacji nieprzyjemnie piecze
  • 5 czerwca 2023 o 8:56
    Bardzo szybko ją ściągałam
    Jak nie jestem jakoś mega wrażliwa na szczypanie, czy pieczenie, tak ten produkt ściągałam z twarzy bardzo szybko. Miałam wrażenie jakby twarz mi płonęła. A trzymałam ją na twarzy może z 30 sekund! Nigdy coś takiego mi się nie zdarzyło. A po zdjęciu, skóra była mega czerwona i podrażniona. Nawet nie wiem jakie ma działanie, bo nie potrzymałam jej tyle na twarzy, żeby cokolwiek zauważyć (oprócz podrażnienia). Ja na pewno tej maseczki więcej nie kupię.
    Zalety:
    • Dobrze skrojona maseczka pod względem wielkości i otworów na oczy czy usta
    • Dostępność
    Wady:
    • Potwornie podrażniła skórę
  • 6 marca 2023 o 9:27
    Szczypie i wygładza skórę
    Płachta dobrze wycięta, nie jest przesadnie nasączona płynem. Zapach nie drażni, jest dosyć standardowy jak na maski w płachcie. Po nałożeniu na skórę odczuwałam szczypanie, lekkie pieczenie. Po około 10 minutach płachta zaczęła szybko wysychać. Po zdjęciu skóra była mocno nawilżona, wygładzona. Znikły suche skórki, a cera wyglądała świetliście, zmarszczki były na tyle wypełnione, że już prawie niewidoczne. Niewielkie przebarwienia znikły. Postanowiłam zrobić makijaż; wyjątkowo gładko się nakładał, był nieskazitelny przez długi czas. Skóra była bardzo dobrze przygotowana.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie