Płatki pod oczy

Pachnidelko

Bpjvx
    26 lipca 2024 o 15:28
    Świetne, robią robotę
    Uwielbiam te płatki. Zawsze rano mam opuchliznę pod oczami, która długo się utrzymuje. Nakładam schłodzone w lodówce płatki na około 15 minut i opuchlizny nie ma! Cudo! Również zauważyłam rozjaśnienie okolicy pod oczami. Nie ześlizgują się. Ogólnie przez pierwszą połowę opakowania nie są bardzo mocno nasączone, ale wystarczająco. Pod koniec jest bardzo dużo esencji mimo to nadal się nie ześlizgują. Kosztują ok 60 zł i uważam, że jak za taką jakość to jest dobra cena. Z minusów to jedynie brak szpatułki do nakładania
    Zalety:
    • Rozjaśniają okolicę pod okiem
    • niwelują opuchliznę
    • nie ześlizgują się
    Wady:
    • brak szpatułki do nakładania
    d_t_b
    29 lutego 2024 o 22:17
    Doskonałe!
    Płatki skutecznie przyciągają swoją barwą, są niebieskie. :) Kartonik a w nim okrągłe opakowanie plastikowe. Płatki mieszczą się w nim idealnie. Nie przesuwają się, tak jak ułożono je w dwa stosiki tak sobie do nas trafiają. Jest ich tu sporo, bo aż 60... czyli na 30 użyć :D Płatki hydrożelowe są miękkie i elastyczne, dobrze przylegają. Nie są zbyt grube, nie odstają i nie ma problemów by z płatkami pod oczami coś robić w kuchni. :) Doskonale niwelują opuchnięcia po ciężkiej nocy, odprężają, relaksują. Skóra wizualnie jest w doskonałej kondycji po seansie z nimi. Lubię je trzymać w lodówce, co podbija jeszcze bardziej chłodzenie i relaksuje.
  • 5 grudnia 2022 o 10:27
    Fantastycznie chłodzą i w mig usuwają opuchliznę!
    Od dawna czaiłam się na płatki pod oczy tej marki - choć byłam wierna płatkom Sunew Med (które są naprawdę świetne), to jednak ciekawiły mnie te ''słynne'' od Petitfee. W końcu nadarzyła się okazja - była fajna promka na ezebrze i kupiłam te płatki za zawrotne 54 zł. Używam ich regularnie od niemal 6 tygodni i mogę powiedzieć jedno - one naprawdę spełniają obietnice producenta i jak mało które w mig niwelują obrzęki! PLUSY: + Wygodny, zakręcany, plastikowy słoiczek. W zestawie była dodatkowa szpatułka, służąca zapewne wyciąganiu płatków ze środka, ale ja jej nie używam - jednak miło, że w ogóle była. + Płatki są hydrożelowe, ale porządnie wykonane - nie rozrywają się nawet przy długich paznokciach. Są również porządnie nasączone, ale nie zsuwają się ze skóry - można nawet odkurzać, a one w tym czasie robią robotę :D. + Esencji jest dużo w opakowaniu - nie ma obaw, że połowa płatków okaże się być sucha. + Piękny zapach - różany, subtelny, bardzo relaksujący. + Płatki znakomicie wywiązują się ze swojej roli - miały koić, chłodzić, nawilżać i niwelować obrzęki i dokładnie to robią! Dla wzmocnienia efektu przechowuję je w lodówce, ale i bez tego czuć, jak chłodzą i jak szybko działają - nawet po nieprzespanej nocy można wyglądać pięknie, wystarczy kwadrans z tymi płatkami ;). Ogromnie doceniam w nich również to, jak łagodzą podrażnienia, przy tym same ich nie wywołując - a mam oczy naprawdę wrażliwe. + Regularnie stosowane rzeczywiście delikatnie rozjaśniają cienie - choć moje są ogólnie spore, ale nawet ja dostrzegam niewielką różnicę w tej kwestii. + Wydajne - oczywiście, wszystko zależy od częstotliwości stosowania, ale w opakowaniu znajduje się 30 par płatków, więc nawet używając ich codziennie starczą nam na miesiąc. NEUTRALNE: +/- Skład mógłby być nieco lepszy - jeśli ktoś stawia na produkty eco/full natural, to z pewnością nie spodoba mu się obecność PEG-ów czy Phenoxyethanolu. +/- Cena regularna - ok 89 z - dużo-niedużo, zależy, jak na to spojrzeć, niemniej jednak, nie jest to kwota, którą każdy może i/lub chce przeznaczyć na kosmetyk. MINUSY: - Brak. Podsumowując - w kwestii działania oraz wywiązania się z obietnic producenta - jestem na TAK. Te płatki naprawdę ekspresowo radzą sobie z opuchniętymi, zmęczonymi oczami i w dosłownie kwadrans przywracają świeżość spojrzeniu. Do tego fajnie nawilżają, łagodzą podrażnienia i odmładzają - wizualnie, rzecz jasna ;). Myślę, że kupię je ponownie, zwłaszcza teraz, gdy czeka mnie więcej nieprzespanych nocy - te płatki to prawdziwe S.O.S. dla skóry i ratunek w nawet najbardziej kryzysowej sytuacji. Polecam, zwłaszcza jeżeli borykacie się z opuchlizną - Petitfee usunie ją raz-dwa!
  • 17 października 2022 o 19:53
    Fioletowe ukojenie
    Kupiłam je w drogerii internetowe, moim zdaniem w bardzo dobrej cenie. Po przeliczeniu wychodzi ok. 2,20 zł za 2 sztuki. Chłodzące płatki pod oczy, najlepiej używać prosto z lodówki. Zawsze zanim ich użyję to chłodzę przez godzinę w lodówce. Daje to niesamowity efekt, opuchlizna spod oczu znika po ciężkiej nocy. Nawilżają i koją. Producent obiecuję wzmocnienie układu odpornościowego, ale w tym wypadku nie mogę się wypowiedzieć, nie zauważyłam u siebie tego ponieważ z ogółu mam dobrą odporność. Plusem a zarazem minusem jest ilość serum w opakowaniu, na plus bo płatki nie są suche. Minusem jest to, że końcówka produktu była całkowicie zamoczona w tym. Niby okej ale jednak kiedy założyłam pierwszy raz w pełni zamoczony produkt w serum zsówał mi się, musiałam co chwilę poprawiać. Przy kolejnych musiałam ściągać nadmiar i wtedy było super, jak wcześniej. Mimo to polecam bardzo płatki pod oczy z firmy Petitfee z agawą. Ogromnym plusem było to, że w zestawie była mini łyżeczka, która pomagała w wyciągnięciu produktu z opakowania. Zapach nie przypadł mi do gustu, przypomina trochę różany, którego nie jestem zwolenniczką. Polecam bardzo te płatki pod oczy!
    Zalety:
    • Ilość
    • Cena na jedną sztukę.
    • Działanie.
    • Zbyt duża ilość serum
  • 15 października 2022 o 11:41
    MNIAM! Ale cena powala
    Ahhh gdyby te płatki pod oczy nie były takie drogie to miałabym ich zapas w lodówce. Żelowe płatki pod oczy zawsze trzymam w lodwóce, cudownie chłodzą. Płatki z agawą chłodzą same w sobie, są cudowne. Pomagają z opuchlizną nawet po całonocnej imprezie, przy alergii czy po wyciskaczu łez:) Co najważniejsze - nałożone nie zsuwają się ani o centymetr, a to bardzo wkurzające i zbyt częste w hydrożelowych płatkach pod oczy. Od lat szukam tańszego zamiennika moich niebieskich przyjaciół - narazie bez skutku.
    Zalety:
    • Pomagają z opuchlizną
    • Chłodzą
    • Nawilżają
    • Nie zsuwają się
    Wady:
    • CENA