Serum do twarzy

Me+ Refine, Tranexamic Acid Booster Serum do twarzy z kwasem traneksamowym 2,5%

• 16 maja 2024 o 22:28
    Świetne uzupełnienie codziennej pielęgnacji
    *** Mam 27 lat, posiadam cerę mieszaną, problematyczną i wrażliwą, bardzo skłonną do zapychania porów i hormonalnego trądziku (PCOS). Używam go parę razy w tygodniu przy wieczornej pielęgnacji, zauważyłam zdecydowanie wyrównanie kolorytu, i to by było w sumie tyle. Przy mojej bardzo wybrednej skórze nie powoduje żadnych problemów ani zapychania, co zdarza się bardzo rzadko, więc pozytywnie mnie zaskoczyło! Jest idealnym uzupełnieniem podstawowej pielęgnacji cery wrażliwej, bardzo dobrze łączy się z retinolem i kwasem hialuronowym tej samej firmy, które stosuję z nim na zmianę. Świetne serum jeśli szukamy kwasu traneksamowego bez innych dodatków, jednak wymaga bardzo regularnego stosowania i działa bardziej jako wspomaganie pielęgnacji & wyrównanie kolorytu, niż walka z przebarwieniami.
    Zalety:
    • wyrównanie kolorytu i dodanie "blasku" skórze
    • dobrze łączy się z innymi produktami
    • nie zapycha, nie powoduje wyprysków
    • doskonała cena w Rossmanie na promocji - przylatując do Polski kupywałam je taniej niż w UK, skąd pochodzi ;)
  • 1 grudnia 2023 o 15:36
    Nie zauważyłam większej różnicy w trakcie stosowania tego produktu - delikatne rozjaśnienie i lepsze nawilżenie
    Mam cerę suchą, wrażliwą i skłonną do zaczerwień, więc kwas traneksamowy wydawał się być idealnym rozwiązaniem dla mojej cery. Serum kupiłam w Rossmannie na promocji za ok. 20 zł. Serum stosowałam tylko rano i starczyło mi na około 3 miesiące, więc pod względem wydajności uważam, że nie jest tak źle. Serum jest bezbarwne o lekko żelowej konsystencji, szybko się wchłania. Nie zostawia lepiącej warstwy, nie wysusza, pod tym względem można je naprawdę łączyć z innymi produktami w pielęgnacji. Jeśli chodzi o efekty - kupiłam serum z kwasem traneksamowym z nadzieją, że lekko zminimalizuje moje zaczerwienienia. Ciężko mi określić, czy to serum rzeczywiście jakoś pomogło mojej cerze. Zużyłam opakowanie, przestałam używać serum i nie widzę różnicy. Jedyny efekt, który zauważyłam to lepsze nawilżenie i odżywienie mojej skóry. Możliwe, że za jakiś czas spróbuję ponownie z tym serum. Chciałabym stosować to serum przez 6 miesięcy, żeby zobaczyć, czy będzie widoczna jakaś różnica.
    Zalety:
    • wydajne opakowanie - jedno opakowanie wystarczyło mi na 3 miesiące
    • szybko się wchłania - nie wysusza, nie zostawia lepiącej warstwy
    • dobrze nawilżył moją cerę
    • nie podrażnił
    • NEUTRALNE
    • nie zauważyłam sporych efektów przy stosowaniu tego serum
  • 20 maja 2023 o 15:20
    Minimalistyczny kosmetyk warty uwagi:)
    Kosmetyk uważam za udany. Buteleczka szklana o prostym designie, kroplomierz, konsystencja żelka. Opis działania i skład minimalistyczny co bardzo osobiście doceniam. Kosmetyk ma rozjaśniać i wyrównywać koloryt skóry. Używam go w połączeniu z wit. C w porannej rutynie pielęgnacyjnej i uważam to za trafne i skuteczne połączenie. Nie koliduje z innymi kosmetykami i makeupem. Polecam spróbować.
  • 19 grudnia 2022 o 10:17
    Nie pogorszyło, ale też nie pomogło
    Zakupiłam go z myślą o walce z przebarwieniami na twarzy. Nie liczyłam na całkowitą likwidacje przebarwień, tylko chociaż troszkę na ich rozjaśnienie. Specjalnie nie stosowałam innego serum/ innych kremów, które zawierałyby coś w składzie o właściwościach rozjaśniających itd. Recenzje wystawiam po zużyciu całej buteleczki o standardowej pojemności- 30 ml. Serum stosowałam codziennie, z małymi wyjątkami, conajmniej 1x dziennie- wieczorem, czasami 2x dziennie- rano i wieczorem (kilka miesięcy). Serum nie pogorszyło stanu cery, ale też niestety zbytnio nie pomogło w redukcji/ rozjaśnienia przebarwień. Nie podrażniło cery, nie powodowało wysuszenia (kwas traneksamowy nie powoduje złuszczania, podobnie jak kwas hialuronowy czy poliglutaminowy). * Problem z pipetą- zakraplacz odpadł od nasadki (jak dobrze pamietam już po drugim/trzecim użyciu)- bazując na zagranicznych recenzjach, to nie był pojedynczy przypadek. Ponadto czasami ciężko było wydobyć serum (nie najlepsza jakość „pompki”).
    Zalety:
    • nie pogorszyło stanu cery
    Wady:
    • w moim przypadku okazał się niezbyt skuteczny w walce z przebarwieniami, pomimo kilkumiesięcznego stosowania serum
    • problem z pipetą i wydobyciem serum
  • 3 września 2022 o 23:00
    Świetne tanie serum na przebarwienia
    Na serum skusiłam się w promocji za około 22PLN, kiedy zobaczyłam hasło "kwas traneksamowy". Jestem na etapie walki z przebarwieniami posłonecznymi i tego składnika szukam w kosmetykach. Serum wydało mi się proste składowo i dedykowane moim potrzebom. I takie się właśnie okazało. Zamknięte jest w minimalistycznej graficznie solidnej buteleczce z przyciemnionego szkła z pipetą. Konsystencja wodno-żelowa, przezroczysta, dobrze się aplikuje i rozciera. Szybko wchłania jednak zostawia lekko lepiący się film. Daje przyjemne uczucie nawilżenia i świeżości. Ciekawy jest zapach - kojarzy mi się z mohito lub popularnym wermutem. Jednak zapach ten dodaje świeżości a nie jest inwazyjny. Mimo lekko lepiącej się konsystencji, dobrze współpracuje z kolejnymi warstwami pielęgnacji. Nie roluje się. Kwas traneksamowy jest dość delikatny i można go swobodnie łączyć z innymi składnikami aktywnymi. Jest często składową kosmetyków rozjaśniających na dzień. W tym serum sprawdza się świetnie. Wyraźnie wpływa na ujednolicenie kolorytu i rozjaśnienie delikatnych przebarwień. Reasumując, polecam bo działanie jest świetne a produkt wysokiej jakości w stosunku do ceny. Skończyłam jedną buteleczkę a druga już czeka na otwarcie.
    Zalety:
    • skuteczne w działaniu
    • czytelny skład
    • świeży zapach
    • cena vs jakość
    • PAO 6 m-cy
    • szybko się wchłania
    • nie roluje się
    • współpracuje z kolejnymi warstwami pielęgnacji
    • solidne opakowanie się z pipetą
    Wady:
    • może być mało wydajne (ale to wzgledne) - wydajność typowa dla serum wodno-żelowego

Zobacz także inne Serum do twarzy