Maski do włosów

Joico K-Pak Deep Penetrating Reconstructor Maska do włosów (nowa wersja)

Joico K-Pak Reconstructing

Medea05
    3 listopada 2023 o 21:06
    Spoko, ale tylko dla mało-średnio zniszczonych wlodow
    Maskę zakupiłam z całym zestawem do rekonstrukcji włosie k-pak. To był 3 krok w pielęgnacji . Maska jest w najmniejszym opakowaniu. Ma konsytencję jakby takiej galaretki? Grudkowatego budyniu? Zapach? Dla mnie pachnie trochę bananem ;) Maskę nakłada się na 5 min. Ja często nakładam na trochę dłużej. Spłukujemy a potem ostatni krok- odżywka. Rok temu zadziałało u mnie super, teraz - średnio. Dla efektów musiałam stosować raz-2 w tygodniu. Rok temu raz na 2tyg :) Na pewno trochę pomaga, ale teraz wymagam więcej. Plusy: + zapewnia odbudowę włosów, włosy przy regularnym stosowaniu wydają się żywsze, cięższe + ciekawie pachnie - jakby bananem + nadaje dłuższy efekt mniej plączących się i sypkich włosów (wystarczy zastosowac 1-2 razy na tydzień, nie trzeba przy każdym myciu) Minusy? -cena -kiepskie efekty przy mocno zniszczonych włosach
  • 29 marca 2023 o 13:11
    nie wie, nie wiem...
    Wiele pochlebnych opinii za granicą znalazłam na temat tego produktu, polecał go także mój fryzjer. Zakupiłam, choć cena wysoka. I... nie wiem, co mam myśleć. Ogólne wrażenia są ok, jako odżywka po myciu włosów sprawdza się dobrze, ale czy odbudował strukturę włosa i zmienił totalnie ich stan - nie powiedziałabym. Ma dziwną konsystencję, jakby zważonego mleczka. Pachnie kremowo i przyjemnie. Czasami dodawałam go do innych odżywek, czy masek. Efekt jest zadowalający, ale raczej nie skuszę się na ponowny zakup. Być może moje włosy nie wymagają mocnych zabiegów odbudowujących, dlatego też nie zauważyłam wielkich zmian. Możliwe, że na włosach często rozjaśnianych efekt byłby bardziej widoczny.