Pianki do mycia twarzy

Nivea Rose Touch, Pianka oczyszczająca z organiczną wodą różaną i technologią micelarną

NIVEA Rose Touch Pianka Oczyszczająca z Organiczną Wodą Różaną 150ml
Nivea Rose Touch
Nivea pianka oczyszczająca Rose Touch 150 ml

• 1 września 2024 o 18:47
    Ujdzie w tłumie, jedno opakowanie zużyte i wystarczy.
    Recenzowaną piankę kupiłam razem z płynem micelarnym z organiczną wodą różaną. W przypadku płynu nastąpiła kompletna klapa, pianka okazała się być całkiem niezła ale nie pozbawiona wad. Opakowanie typowe dla pianek, bezbarwne, widać zużycie produktu, naklejka z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu. Wygodny atomizer spienia piankę, która jest lekka, puszysta, niestety w błyskawicznym tempie się topi i ścieka z dłoni. Zapach przyjemny nienachalny. Opakowanie o pojemności 150 ml, PAO 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia. Sama w sobie raczej nie usunie makijażu, a stosowałam już pianka min. z Tołpy które radziły sobie doskonale. Najczęściej używałam w zestawie z płynem micelarnym z serii Rose Touch i pianka okazała się znośna. Oczyściła twarz, odblokowała pory, częste stosowanie niestety nieco wysusza skórę. Wydajność kiepska, należy użyć kilku pompek i znika jak woda. Szału nie było, skład słaby. Nie kupię ponownie.
  • 5 czerwca 2024 o 10:46
    Różana pianka
    Bardzo dawno nie miałam niczego z firmy Nivea i postanowiłam ponownie spróbować. Warto dodać, że mam cerę wrażliwą, ze skłonnością do zaczerwienień, naczynkową. Pianki są moją ulubioną formułą, jeśli chodzi o oczyszczanie skóry. -wydajna -delikatne oczyszcza -nie podrażnia -usuwa nadmiar sebum -nie powoduje przesuszenia skóry bądź jej zaczerwienienia -wygodna pompka -ładny, delikatny zapach
  • 28 maja 2024 o 23:11
    Piękny zapach ale nic po za tym
    ▪️Zacznę od tego, że posiadaczką cery bardzo suchej, wrażliwej i skłonnej do podrażnień. ▪️Nie mogę używać zwykłego mydła, czy pierwszego lepszego żelu do mycia twarzy, gdyż zazwyczaj wywołują u mnie suchość i ściągnięcie skóry. ▪️Jakiś czas temu podczas zakupów w drogerii natrafiłam na tę piankę powiem szczerze, że jeszcze nigdy nie miałam kosmetyku do mycia twarzy w takiej konsystencji i aplikacji, więc jak to mówią zawsze musi być i skusiłam się na zakup. ▪️Czy był trafny? Nie, ale o tym za chwilę. ✔️Pianka zamknięta jest w plastikowej przezroczystej butelce o ciekawej szacie graficznej. ✔️Pianka posiada wygodny aplikator typu pompka, który przemienia w magiczny sposób płyn w piankę. ✔️Butelka o pojemności 150 ml. ✔️Napisy na butelce czytelne szczegółowe w języku polskim. ✔️Aplikacja pianki, jak i samo mycie jest bardzo przyjemne. ✔️Piankę nakładam na twarz delikatnie, masując następnie spłukuje wodą. ✔️Pianka posiada piękny, ale zbyt intensywny zapach, który, który jest wręcz duszący. ✔️Pianka daje sobie radę z resztkami makijażu, jednak po umyciu twarzy czuć duży dyskomfort w postaci suchości i ściągnięcia, a nie o taki efekt mi chodziło. ✔️Mimo iż pianka w swoim składzie ma parę fajnych składników takich jak :woda różaną, czy glukozyd to znajdziemy w niej również alkohol oraz perfumy a tych składników nie lubi moja wrażliwa skóra. Pianki używałam przez miesiąc, więc naprawdę dałam jej szansę jednak stwierdziłam, że nie jest dla mnie i na pewno więcej jej nie kupię.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie
    • Konsystencja
    Wady:
    • Wysusza
    • Powoduje ściągnięcie skóry
    • Skład pozostawia wiele do życzenia
    shewild
    23 maja 2024 o 15:31
    Maksimum zapachu, maksimum działania!
    Tę piankę mogę w zasadzie określić jednym słowem - rewelacja! Doskonałe, delikatne działanie, idealnie puszysta konsystencja, no i ten różany zapach! To po prostu przyjemność jej używać i żałuję, że właśnie wykańczam całe opakowanie. Kosmetyk jest dopracowany pod każdym szczegółem i wszystko mi w nim odpowiadało. Pianka świetnie się spisała pod względem mycia i odświeżania - zarówno rano, jak i wieczorem jako drugi etap demakijażu. Róża to jeden z moich ulubionych zapachów w kosmetykach, więc wiem, że mogę być tu nieobiektywna, bo pianka naprawdę wyraziście nią pachnie. Na początku ten zapach może wydawać się intensywny, ale mocno łagodnieje z czasem, a do tego jest naprawdę naturalny, bez sztucznych akcentów. Bardzo mi uprzyjemniał stosowanie pianki i bardzo lubiłam zaczynać, jak i kończyć dzień z różanym akcentem. Jest to pianka z prawdziwego zdarzenia - puszysta, mięciutka, nie znikająca od razu w kontakcie z mokrą skórą. Podczas masowania jest wciąż tak samo aksamitna, niezwykle delikatna. Bardzo łatwo się zmywa i zostawia skórę czystą i świeżą. Akurat do oczu średnio się nadaje, bo gdy raz dziwnym trafem wpakowałam ją do oka, to trochę zapiekło. Dla mnie to akurat nie jest wada, bo do oczu używam głównie płynu micelarnego lub/i olejku, oraz samej wody. No ale zaznaczam, bo wiem, że sporo osób pianką zmywa też makijaż oczu. Opakowanie bardzo pomaga w aplikacji. Pompka ma wygodny, szeroki dozownik, i sama płynnie działa bez zacinania. Już przy jednym naciśnięciu dozuje sporą porcję pianki, ja zazwyczaj używałam ok. 2 pompek na umycie całej twarzy i szyi. Zazwyczaj pianki do mycia są jednymi z bardziej wydajnych kosmetyków i tu jest nie inaczej - używałam jej ok. trzech miesięcy. Połączenie delikatności i dokładnego oczyszczania to kwintesencja tej pianki. Używałam jej zazwyczaj dwa razy dziennie i pomimo suchej skóry na policzkach nigdy nie czułam ściągnięcia czy nadmiernej suchości. Pianka fajnie pomaga w usunięciu sebum przy porannym myciu, a wieczorem świetnie domywa zanieczyszczenia w drugim etapie i likwiduje tłustą powłoczkę, jaką zostawiają niektóre olejki czy masła do demakijażu. Skóra jest matowa, czysta, świeża, a przy tym wciąż miękka i aksamitna w dotyku. Nawet bezpośrednio po myciu nie mam uczucia, że szybko muszę nałożyć coś na skórę, a to często mi się zdarza po kosmetykach myjących, np. żelach. Wychodzi więc na to, że dla moich potrzeb jest to idealna pianka! Używałam jej naprawdę z wielką przyjemnością i polecam cerom mieszanym takim jak moja. Myślę, że sprawdzi się równie dobrze na suchej skórze, bo jej działanie jest delikatne, a skład wydaje się to potwierdzać. No i oczywiście w przypadku tej pianki trzeba lubić zapach róży, bo będzie nam towarzyszyć przy każdym myciu.
  • 18 kwietnia 2023 o 12:52
    Wszystko fajnie, ale ma za intensywny zapach
    Pianka ma być do wrażliwej cery, ale już sam jej intensywny zapach męczy mój nos i moją cerę. Gdyby nie to jest to produkt idealny dla każdego wrażliwca. Nie szczypię, delikatnie myję. Nie wysusza cery i nie daje efektu ściągnięcia po umyciu. Jest wydajna i jedna doza wystarczy by oczyścić twarz. Nie stosuje jej jednak jako jedyny produkt do demakijażu, bo wg mnie to za mało...