Bazy pod makijaż

notino.pl
Catrice The Mattifier Oil-Control Primer 30.0 ml

• 5 grudnia 2022 o 23:13
    Świetna baza matująca!
    Mam cerę mieszaną, także używam jej tylko w strefie „T”. Ma przyjemną lekką konsystencję, jest bezwonny. Produkty, które nakładałam na tę bazę to podkład Eveline „Wonder Match” i/lub sam korektor z Lovely „Magic Pen Banana” lub Miss Sporty „Perfect to Last 24H”, a wszystko to utrwalałam sypkim pudrem bambusowym z EcoCery (wszystko nakładane jedną tą samą gąbeczką). Gdy bazę rozprowadziłam cienką warstwą, rzeczywiście nic nie dawała. Świeciłam się masakrycznie po jakis 2h od nałożenia makijażu. Stwierdziłam, że dam tej bazie szanse i testowałam ją jeszcze przez pare dni w różnych warunkach. Najlepiej sprawdziła się gdy nakładałam ją grubszą warstwą. Moja twarz wtedy po 8h była po prostu satynowa, niebłyszcząca. Makijaż trzymał mi się wtedy najdłużej. Podkład się nie rolował, nie ciastkował, nie ścierał się. Wszystko wygladalo świeżo. Testowałam go też na imprezach i makijaż z tą bazą wyglądał tak jak na co dzien, z tą różnicą, że po 4h delikatnie się świeciłam, ale tak to juz na imprezach bywa, że dużo się człowiek rusza i przez to poci się wiecej. Chodziłam również poprawiać makijaz na imprezie. Używałam bibułek matujących z wibo i przypruszałam twarz delikatnie już wyżej wspomnianym pudrem. Twarz wygladała fenomenalnie, podczas używania bibułek nic się nie odklejało z twarzy. Jeszcze odniosę się do samego opakowania tej bazy. Plusem jest to że końcówka jest zabezpieczona sreberkiem (dzięki temu mamy pewność, że nikt tam nie wsadzał palców). Minusem natomiast jest to, że dosyć szybko brudzi się te opakowanie. Za taką cenę, warto zaopatrzyć się w tę bazę :)
    Zalety:
    • Po rozprowadzeniu grubszą warstwą wygląda świetnie na twarzy
    • Długo się trzyma
    • Wygładza delikatnie pory
    • Twarz po dłuższym czasie jest satynowa, nie błyszczy się
    • Świeży wygląd
    • Opakowanie zabezpieczone sreberkiem
    Wady:
    • Opakowanie dosc szybko się brudzi
    • Trzeba go grubo nałożyć, aby efekt był zadowalający
  • 15 listopada 2022 o 9:35
    Zdecydowanie nie
    Absrobuje nadmiar sebum? Minimalizuje świecenie się cery w ciągu dnia? Przedłuża trwałość makijażu? Zmniejsza widoczność porów? - niestety nie. Mam cerę bardzo przetłuszczającą się z rozszerzonymi poram. Według opisu producenta - baza powinna być wprost dla mnie, niestety bardzo się rozczarowałam. Ani nie zmniejsza wydzielania sebum, ani nie minimalizuje świecenia, ani nie zmniejsza widoczności porów i nawet nie przedłuża trwałości makijażu. Mam wręcz wrażenie że nawet szybciej się świecę niż bez tej bazy. Do tego czasami sprawia, ze podkład się ciasteczkuje. Jedyny plus to lekka konsystencja która łatwo się rozprowadza
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    Wady:
    • nie zmniejsza wydzielania sebum
    • nie minimalizuje świecenia
    • nie zmniejsza widoczności porów
    • nie przedłuża trwałości makijażu.

Zobacz także inne Bazy pod makijaż