Bazy pod makijaż

Eveline Cosmetics Better Than Perfect Make-Up Primer Ultra-wygładzająca baza pod makijaż

Eveline Better than Perfect Ultra-Wygładzająca Baza pod Makijaż 30ml
Eveline
Ultra-wygładzająca baza pod makijaż
Eveline Better Than Perfect Baza pod makijaż wygładzająco-nawilżająca 30 ml
Eveline Cosmetics Better Than Perfect

Nasi użytkownicy zostawili 21 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 lutego 2025 o 10:32
    Prezent od Wizażu prezentem idealnym
    Bazę otrzymałam jako prezent za recenzję tygodnia za co bardzo dziękuję! Bazy pod podkład to temat nie do końca dla mnie wszakże nie przepadam za dodatkowym obciążaniem mojej delikatnej cery skłonnej do zapychania i zaskórników. Szczerze mówiąc podeszłam do tematu jak pies do jeża jednak sprawdziwszy dość dobry skład i obietnice producenta o lekkości i niezapychaniu, dałam jej duży kredyt zaufania. Baza zaskoczyła mnie baaardzo pozytywnie i szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie już całodniowego makijażu bez tego wspomagacza! Baza ta zapewnia mi długotrwały efekt wygładzenia skóry nadając jej naturalny oraz promienny wygląd. Koloryt produktu potrafi mocno namieszać gdyż wydaje się, że baza będzie nadawać twarzy kolor beżowy. Baza dostosowuje się jednak do naturalnego koloru cery i ładnie z nią współgra przez co nie podbija intensywności nałożonego na nią podkładu. Kwas hialuronowy, kolagen oraz ceramidy to składniki których nie spodziewałam się w kolorówce. Pierwszy raz spotykam się z takim składem produktu który przeznaczony jest do makijażu a skład jego wygląda jak skład kremu. Dzięki temu mamy poczucie, że nie nakładamy na skórę sylikonowego zapychacza a produkt który faktycznie działa wygładzając przy tym dodatkowo naszą skórę. Składniki aktywne w produkcie wspierają również regenerację skóry sprawiając, że jej wygląd staje się bardziej zdrowy i odżywiony. Produkt zaskoczył mnie łatwością aplikacji. Łatwo "sunie" po skórze wchłaniając się błyskawicznie. Nie pozostawia na skórze tłustego filmu jednocześnie tworząc na niej powłokę-film który wygładza drobne niedoskonałości i ujednolica kolor skóry. Co najważniejsze dla mnie, baza dba o to aby absorbować sebum wytwarzające się w ciągu dnia. Dzięki temu nasza skóra jest dłużej świeża a makijaż nie wygląda wieczorem na znoszony. Moja mieszana skóra bardzo polubiła się z tym produktem i faktycznie, nie wyskakują mi po niej zaskórniki. Produkt nie zapycha. Dla mnie baza jest bezzapachowa co uprzyjemnia jej aplikację. W dobie pachnących podkładów i bananowych pudrów, dobrze jest użyć kosmetyku który nie nanosi dodatkowego zapachu na skórę i nie drażni zmysłów. Produkt jest bardzo wydajny. W moim przypadku nie trzeba jej dużo użyć aby przedłużyć trwałość makijazu. Ja nakładam głównie na strefę T aby minimalizować newralgiczne miejsca zagrożone sebum. Reasumując, Wizaż trafił w 10 i przekonał osobę antybazową do używania tak przyjemnego produktu. Jestem również dumna z Eveline, że potrafi stworzyć tak dobry produkt, tak bardzo konkurencyjny do sztucznych i zapychających odpowiedników droższych marek premium.
    Zalety:
    • Produkt posiada same zalety wyżej wymienione, nie ma wad.
    milqaaa
    7 lutego 2025 o 17:54
    Super
    Jedna z lepszych baz, które kupiłam w drogerii. Jestem bardzo zadowolona, fajnie wygładza, więc podkład wygląda bardzo ładnie. Nie podrażnia skóry, polecam
    Zofifi
    3 stycznia 2025 o 23:37
    Dla suchych cer- okazjonalnie
    Kocham całą serię Better Than Perfect, dlatego w swojej kolekcji musiałam mieć również tę bazę, zwłaszcza że nadchodził okres świąteczny pełen wydarzeń. Miałam okazję przetestować ją podczas wielu imprez i mogę powiedzieć, że działa, choć najlepiej sprawdza się przy okazjonalnym stosowaniu. Produkt ma naprawdę świetne opakowanie — jestem fanką tubek, które można łatwo przeciąć w razie potrzeby. Konsystencja bazy jest dość gęsta, ale nie przypomina tych wszystkich silikonowych baz przeznaczonych do maskowania porów. Tutaj mamy raczej formułę kremową, która przyjemnie się rozprowadza i pozostawia na skórze wrażenie "silky smooth". Kolor produktu to beżowo-różowy odcień, który na skórze nie pozostawia wyraźnego pigmentu — może jedynie delikatnie wyrównuje koloryt. Cera po jej użyciu jest zmatowiona, ale dla mnie, jako posiadaczki suchej skóry, ten efekt mogę zaakceptować jedynie od czasu do czasu. Przy dłuższym stosowaniu pod koniec dnia moja skóra jest wysuszona jak rodzynka. Muszę jednak przyznać, że połączenie tej bazy z podkładem z tej samej serii naprawdę zdaje egzamin. Podkład wygląda bardzo dobrze, zwłaszcza na nosie, i faktycznie utrzymuje się dłużej. Czy kupiłabym ją ponownie? Chyba nie. Na pewno istnieją bazy, które utrwalają makijaż, ale nie wysuszają skóry, więc ja podziękuję. Myślę jednak, że dla cer normalnych lub mieszanych może to być prawdziwy hit.
    Meg_xxx
    7 grudnia 2024 o 23:37
    Must have, Eveline nigdy mnie nie zawodzi :) W recenzji znajdziesz dokładną analizę składu do danego typu cery
    Eveline Cosmetics Better Than Perfect Make-Up Primer to wyjątkowy produkt, który zyskał dużą popularność dzięki swojej wyjątkowej jakości i efektywności. Baza pod makijaż zapewnia długotrwały efekt wygładzenia skóry, nadając jej naturalny, promienny wygląd. Produkt przeznaczony jest do stosowania przed aplikacją podkładu, a jego głównym celem jest przygotowanie skóry, poprawienie jej struktury oraz zwiększenie trwałości makijażu. Dzięki innowacyjnej formule, primer spełnia oczekiwania nawet najbardziej wymagających użytkowniczek. Produkt zawiera szeroką gamę składników aktywnych, które mają na celu poprawę kondycji skóry. W składzie znajdują się między innymi kwas hialuronowy, który intensywnie nawilża skórę, kolagen, który wspomaga jej elastyczność, oraz ceramidy, które pomagają w odbudowie bariery ochronnej naskórka. Dzięki tym składnikom, baza nie tylko przygotowuje skórę na makijaż, ale także dostarcza jej substancji odżywczych i pielęgnacyjnych. Tocopheryl Acetate (witamina E) działa jako silny antyoksydant, a hydrolizowany elastyn poprawia jędrność skóry. Wszystkie te składniki wspierają regenerację skóry, sprawiając, że jej wygląd staje się bardziej zdrowy i promienny. Formuła produktu jest lekką emulsją, która łatwo rozprowadza się po skórze, nie pozostawiając tłustego filmu, a jednocześnie tworzy na powierzchni skóry subtelną powłokę, która wygładza drobne niedoskonałości. Silica, jedna z głównych substancji w składzie, absorbuje nadmiar sebum, co sprawia, że skóra nie błyszczy się w ciągu dnia. Ponadto, baza jest odpowiednia dla każdego typu skóry – od suchej po tłustą – co czyni ją bardzo uniwersalnym produktem. Trwałość i jakość: Eveline Better Than Perfect Make-Up Primer zapewnia niesamowitą trwałość makijażu. Skóra po jego aplikacji staje się gładka, a podkład utrzymuje się na niej przez wiele godzin bez efektu "wsiąkania" w pory czy zbierania się w zmarszczkach. Primer zdecydowanie pomaga utrzymać makijaż w nienaruszonym stanie przez długi czas, co czyni go niezastąpionym w codziennej rutynie makijażowej. Kolor: Produkt nie zmienia koloru skóry, mimo, że jest lekko beżowy, dzięki czemu pasuje do każdego odcienia cery. Nie zostawia śladów ani zabarwienia, co jest dużym plusem. Analiza składu: Skład tego produktu jest dobrze skomponowany i bogaty w substancje aktywne, które mają pozytywny wpływ na skórę. Zawartość dimethiconu, polysilicone-11 oraz innych silikonów sprawia, że baza działa wygładzająco, tworząc na skórze miękką i przyjemną w dotyku powierzchnię. Aqua (woda) oraz butylene glycol są substancjami nawilżającymi, które pomagają utrzymać optymalny poziom wilgoci w skórze. Ceramidy oraz kwas hialuronowy dodatkowo pielęgnują i regenerują skórę, dzięki czemu nie tylko poprawiają wygląd, ale także jej kondycję. W składzie znajdują się również składniki takie jak collagen oraz hydrolizowany elastyn, które wspierają strukturę skóry, poprawiają jej elastyczność i wygładzają ją. Dodatkowo, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate działa jako naturalny konserwant, co jest istotnym plusem w kwestii bezpieczeństwa stosowania produktu. Zawartość sodium chloride i magnesium sulfate wspiera stabilność produktu, a xanthan gum i carbomer odpowiedzialne są za konsystencję. Analiza składu produktu Eveline Cosmetics Better Than Perfect Make-Up Primer: Skład produktu Eveline Cosmetics Better Than Perfect Make-Up Primer zawiera wiele składników aktywnych, które wspierają zarówno pielęgnację skóry, jak i trwałość makijażu. Poniżej znajduje się szczegółowa analiza poszczególnych składników: 1. Aqua (Water) – Woda Woda jest podstawowym rozpuszczalnikiem w kosmetykach, wykorzystywanym do rozcieńczania innych składników oraz jako baza dla formuły. 2. Dimethicone – Dimetikon Dimetikon to silikon, który działa na skórze jako wygładzacz. Tworzy na powierzchni skóry cienką warstwę, która sprawia, że skóra staje się gładka i jedwabista. Silikon ten pomaga także w poprawie trwałości makijażu, tworząc barierę ochronną, która zapobiega wchłanianiu sebum i wilgoci. 3. Isododecane – Izododekan Jest to lekka substancja, która działa jako emolient, nadając produktowi lekką konsystencję. Ma również właściwości zmiękczające i ułatwia aplikację produktu na skórze. 4. Silica – Krzemionka Krzemionka ma właściwości matujące, absorbuje nadmiar sebum, co zapobiega błyszczeniu się skóry w ciągu dnia. Działa również jako substancja wygładzająca, poprawiając wygląd skóry. 5. Coco-Caprylate/Caprate – Emolienty pochodzenia roślinnego Jest to mieszanka estrogli glicerynowych, która działa nawilżająco, zmiękczająco i wygładzająco. Jest także delikatniejsza niż inne emolienty pochodzenia syntetycznego, co sprawia, że jest łagodniejsza dla skóry. 6. Polyglyceryl-4 Isostearate – Emulgator Substancja ta pełni rolę emulgatora, pozwalając na stabilizację formuły i łączenie składników, które normalnie się nie łączą (np. woda i oleje). Ponadto poprawia rozprowadzanie produktu na skórze. 7. Butylene Glycol – Glikol butylenowy Jest to substancja nawilżająca, która pomaga utrzymać odpowiedni poziom wilgoci w skórze. Może również pełnić rolę rozpuszczalnika dla innych składników aktywnych. 8. Polysilicone-11 – Polisilikon-11 Kolejny składnik silikonowy, który działa wygładzająco na skórze, zapewniając efekt jedwabistej powierzchni. Pomaga również w rozprowadzaniu produktu. 9. Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone – Silikon emulgatorowy To silikon, który działa jako emulgator i pomaga stabilizować formułę, zapobiegając oddzielaniu się składników. Zapewnia skórze gładkość i miękkość. 10. Hexyl Laurate – Estrowy emolient Estrowy emolient, który nadaje produktowi przyjemną konsystencję i poprawia rozprowadzenie na skórze, zapewniając jej jednocześnie nawilżenie i gładkość. 11. PEG-10 Dimethicone – Silikon Kolejny rodzaj silikonu, który działa jako stabilizator formuły i poprawia aplikację produktu. Dzięki niemu skóra staje się bardziej miękka i gładka. 12. Collagen – Kolagen Kolagen jest białkiem, które pomaga w utrzymaniu jędrności skóry, wspierając jej elastyczność. Może również działać nawilżająco i wygładzająco. 13. Collagen Amino Acids – Aminokwasy kolagenowe Te aminokwasy wspierają produkcję kolagenu w skórze, co ma pozytywny wpływ na jej elastyczność i wygląd. 14. Ascorbyl Palmitate – Ester witaminy C Witamina C jest silnym przeciwutleniaczem, który pomaga chronić skórę przed stresem oksydacyjnym i wspomaga jej regenerację. 15. Sodium Hyaluronate (Kwas hialuronowy) – Kwas hialuronowy Kwas hialuronowy jest znany ze swoich właściwości nawilżających. Pomaga wiązać wodę w skórze, zapewniając jej odpowiedni poziom wilgoci, co sprawia, że skóra staje się jędrna i elastyczna. 16. Hyaluronic Acid – Kwas hialuronowy Podobnie jak Sodium Hyaluronate, jest to składnik nawilżający, który działa nawilżająco i wygładzająco. 17. Vegetable Collagen – Kolagen roślinny Roślinny odpowiednik kolagenu, który może pomagać w regeneracji skóry i poprawie jej struktury. 18. Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate – Ferment z korzenia rzodkwi Naturalny konserwant, który wykazuje działanie przeciwbakteryjne i wspomaga utrzymanie świeżości produktu. Dodatkowo może wspomagać regenerację skóry. 19. Hydrolyzed Elastin – Elastyna hydrolizowana Elastyna pomaga poprawić elastyczność skóry, dzięki czemu staje się ona bardziej jędrna i sprężysta. 20. Tocopheryl Acetate (Witamina E) – Witamina E Witamina E jest silnym przeciwutleniaczem, który pomaga chronić skórę przed uszkodzeniami spowodowanymi przez wolne rodniki, a także wspomaga jej regenerację. 21. Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP – Ceramidy Ceramidy są lipidami, które pomagają w odbudowie bariery ochronnej skóry, zatrzymując wilgoć i chroniąc przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. 22. Phytosphingosine – Fitosfingozyna Jest to składnik o właściwościach przeciwzapalnych i regenerujących, który wspomaga funkcjonowanie bariery skórnej. 23. Cholesterol – Cholesterol Cholesterol pomaga w odbudowie naturalnej bariery ochronnej skóry, wspierając jej elastyczność i nawilżenie. 24. Isohexadecane – Emolient Lżejszy emolient, który nadaje formule lekką konsystencję, ułatwia aplikację i pomaga utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia skóry. 25. Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer – Krzyżowy silikon Jest to silikon, który pomaga w wygładzaniu skóry i tworzeniu jedwabistego efektu na skórze. Zwiększa także trwałość makijażu. 26. Microcrystalline Cellulose – Celuloza mikrokrystaliczna Substancja, która pomaga w tworzeniu odpowiedniej konsystencji produktu i może również działać jako wypełniacz. 27. Sodium Chloride – Sól Stabilizuje formułę i kontroluje lepkość produktu. 28. Sodium Lauroyl Lactylate – Emulgator Pomaga w rozprowadzaniu składników aktywnych, tworząc stabilną emulsję. 29. Magnesium Sulfate – Siarczan magnezu Działa jako stabilizator produktu i może mieć właściwości łagodzące dla skóry. 30. Triethoxycaprylylsilane – Silikonowy stabilizator Pomaga w poprawie stabilności kosmetyku, zapobiegając rozwarstwianiu się składników. 31. Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate – Przeciwutleniacz Działa ochronnie przed działaniem wolnych rodników, co pomaga w ochronie skóry przed stresem oksydacyjnym. 32. Xanthan Gum – Guma ksantanowa Substancja zagęszczająca, która pomaga w uzyskaniu odpowiedniej konsystencji produktu. 33. Carbomer – Zagęszczacz Pomaga w tworzeniu odpowiedniej konsystencji produktu, co ułatwia jego aplikację. 34. Disodium EDTA – Chelat Pomaga w stabilizacji formuły, wiążąc metale ciężkie, które mogą wpłynąć na trwałość produktu. 35. Aluminum Hydroxide – Wodorotlenek glinu Pomaga stabilizować formułę i może mieć działanie matujące. 36. Phenoxyethanol – Konserwant Zapewnia dłuższą trwałość produktu, działając przeciwbakteryjnie i przeciwdziałając rozwojowi mikroorganizmów. 37. Ethylhexylglycerin – Konserwant Wspomaga działanie Phenoxyethanol, zapewniając długotrwałą świeżość produktu. 38. Parfum (Fragrance) – Zapach Nadaje przyjemny zapach produktowi, jednak może powodować podrażnienia u osób o wrażliwej skórze. 39. Limonene – Limonen Naturalny składnik zapachowy, który może działać drażniąco u osób wrażliwych na substancje zapachowe. 40. CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77492 (Iron Oxide), CI 77491 (Iron Oxide), CI 77499 (Iron Oxide) – Barwniki Dzięki nim produkt może mieć lekko zabarwioną konsystencję, co może ułatwiać aplikację. Podsumowanie: Skład produktu jest dobrze opracowany i bogaty w składniki, które mają na celu zarówno pielęgnację, jak i przedłużenie trwałości makijażu. Silikony sprawiają, że baza wygładza skórę, a składniki takie jak kwas hialuronowy, ceramidy czy kolagen wspomagają jej nawilżenie, regenerację i elastyczność. Produkt jest odpowiedni dla różnych typów skóry, a jego skład zapewnia skuteczność w wygładzaniu skóry i przedłużaniu trwałości makijażu. Skład produktu Eveline Cosmetics Better Than Perfect Make-Up Primer ma różne właściwości, które mogą wpływać na różne typy skóry, takie jak skóra mieszana, tłusta, sucha oraz normalna. Oto analiza tego, jak składniki produktu mogą działać na każdą z tych cer: 1. Cera mieszana: Cera mieszana charakteryzuje się występowaniem tłustych obszarów (głównie strefa T: czoło, nos, broda) oraz suchych lub normalnych w innych częściach twarzy. Skóra mieszana wymaga produktów, które zbalansują te różnice. Jak składniki wpływają na cerę mieszaną: - Dimethicone, Polysilicone-11, Polyglyceryl-4 Isostearate: Te silikony wygładzają skórę i pomagają stworzyć matową powłokę na strefie T, zapobiegając błyszczeniu się, a także poprawiają aplikację makijażu. Silikony mogą być korzystne dla osób z tłustymi partiami twarzy, ale mogą tworzyć zbyt ciężką warstwę w suchych partiach. - Butylene Glycol i Sodium Hyaluronate: Działają nawilżająco, co może pomóc w suchych obszarach skóry, zapewniając optymalny poziom nawilżenia. - Silica: Absorbuje nadmiar sebum w strefie T, zapobiegając jej błyszczeniu się, ale jednocześnie nie przesusza suchych obszarów. - Ceramidy (Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP): Utrzymują barierę ochronną skóry i zapobiegają nadmiernemu wysuszaniu, co jest ważne dla cery mieszanej, która ma tendencję do odwodnienia. Wskazówki: Dla skóry mieszanej, produkt może działać dobrze, zwłaszcza w strefie T, zapewniając matowienie i kontrolowanie wydzielania sebum, podczas gdy na suchych obszarach nawilża i wygładza. 2. Cera tłusta: Cera tłusta charakteryzuje się nadmiernym wydzielaniem sebum, co prowadzi do błyszczenia się skóry. Tego typu skóra może także mieć rozszerzone pory i tendencję do wyprysków. Jak składniki wpływają na cerę tłustą: - Dimethicone, Polysilicone-11, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer: Silikony w składzie tworzą matujący efekt, wygładzają skórę i zmniejszają widoczność porów. Pomagają one utrzymać makijaż w nienaruszonym stanie, zapobiegając nadmiernemu błyszczeniu się skóry w ciągu dnia. - Silica: Działa matująco, wchłaniając nadmiar sebum i zapobiegając błyszczeniu się skóry. - Isododecane, Isohexadecane: Są to lekkie emolienty, które pomagają w łatwej aplikacji i nie obciążają skóry tłustej. Wspomagają one szybkie wchłanianie produktu, nie pozostawiając tłustego filmu. - Magnesium Sulfate: Pomaga w stabilizacji produktu i może działać kojąco na skórę, minimalizując podrażnienia. Wskazówki: Produkt jest idealny dla cery tłustej, ponieważ matuje, kontroluje sebum i zapobiega błyszczeniu się skóry przez cały dzień. Skóra tłusta będzie dobrze reagować na te składniki, zwłaszcza w strefie T. 3. Cera sucha: Cera sucha charakteryzuje się uczuciem napięcia, łuszczeniem się oraz brakiem blasku. Często wymaga głębokiego nawilżenia oraz ochrony przed utratą wody. Jak składniki wpływają na cerę suchą: - Sodium Hyaluronate, Hyaluronic Acid (kwas hialuronowy): Kwas hialuronowy doskonale nawilża skórę, wiążąc wodę, co sprawia, że cera sucha może wyglądać na bardziej nawilżoną i promienną. To jeden z kluczowych składników, który jest korzystny dla skóry suchej. - Ceramidy: Pomagają w odbudowie bariery ochronnej skóry, co jest kluczowe dla skóry suchej. Ceramidy zatrzymują wilgoć, pomagając w nawilżeniu i zapobiegając dalszemu przesuszeniu. - Collagen i Collagen Amino Acids: Kolagen i aminokwasy kolagenowe wspierają nawilżenie skóry oraz poprawiają jej elastyczność, co może pomóc w redukcji widocznych suchych obszarów. - Tocopheryl Acetate (witamina E): Jako przeciwutleniacz, witamina E chroni skórę przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, pomagając utrzymać jej zdrowy wygląd. - Coco-Caprylate/Caprate: To emolient, który działa łagodząco i zmiękczająco na skórę, co jest pomocne w przypadku cery suchej. Wskazówki: Produkt może działać bardzo dobrze na skórze suchej, ponieważ nawilża i regeneruje, nie wysuszając skóry. Ceramidy i kwas hialuronowy pomagają utrzymać odpowiedni poziom wilgoci. 4. Cera normalna: Cera normalna jest dobrze zbalansowana, nie jest ani zbyt tłusta, ani zbyt sucha. Zwykle nie wymaga specjalistycznej pielęgnacji, ale nadal potrzebuje nawilżenia i ochrony. Jak składniki wpływają na cerę normalną: - Dimethicone, Polysilicone-11, Silica: Te składniki pomogą wygładzić skórę i zminimalizować pory, dając efekt jedwabistej, matowej powierzchni. - Sodium Hyaluronate i Ceramidy: Zapewniają odpowiednie nawilżenie skóry normalnej, nie sprawiając, że staje się ona tłusta lub sucha. - Tocopheryl Acetate (witamina E) i Ascorbyl Palmitate (witamina C): Te składniki antyoksydacyjne wspomagają ochronę skóry przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych, co jest korzystne dla skóry normalnej. Wskazówki: Dla cery normalnej, ten primer zapewnia odpowiedni poziom nawilżenia, wygładza skórę, ale nie sprawia, że skóra staje się tłusta ani sucha. Jest to produkt odpowiedni do codziennego stosowania, który poprawia wygląd makijażu. Podsumowanie: - Cera mieszana: Produkt będzie odpowiedni do strefy T, matując ją i kontrolując wydzielanie sebum, jednocześnie nawilżając suche obszary. - Cera tłusta: Dzięki właściwościom matującym i absorpcyjnym, produkt jest idealny do skóry tłustej, zapobiegając błyszczeniu się i utrzymując makijaż przez długi czas. - Cera sucha: Dzięki kwasowi hialuronowemu, ceramidom i kolagenowi, primer zapewnia nawilżenie i regenerację suchej skóry, zapobiegając jej przesuszeniu. - Cera normalna: Produkt zapewnia wygładzenie i odpowiednie nawilżenie, bez ryzyka przetłuszczenia lub przesuszenia skóry. Primer Eveline Cosmetics Better Than Perfect jest bardzo uniwersalnym produktem, który dostosowuje się do różnych typów skóry, oferując nawilżenie, matowienie i poprawę trwałości makijażu. Zalety: - Gładka, jedwabista konsystencja, która łatwo się rozprowadza. - Nawilżające i pielęgnujące działanie dzięki obecności kwasu hialuronowego, ceramidów i kolagenu. - Widoczna poprawa struktury skóry, zminimalizowanie porów. - Zwiększa trwałość makijażu. - Mimo, że ma odcień beżu, dopasowuje się do skóry, odpowiedni dla każdego odcienia skóry. - Długotrwały efekt matowienia, bez zbierania się makijażu w zmarszczkach. - Doskonała jakość w stosunku do ceny. Wady: - Produkt trudny do wydobycia z opakowania, szczególnie gdy zbliżamy się do końca. - Może być nieco cięższy w przypadku bardzo tłustej skóry. Podsumowanie: Eveline Cosmetics Better Than Perfect Make-Up Primer to absolutny hit w kategorii baz pod makijaż. Jest to produkt, który spełnia wszystkie obietnice producenta, a jego działanie na skórze jest naprawdę imponujące. Primer wygładza, nawilża, poprawia elastyczność skóry, a przede wszystkim przedłuża trwałość makijażu. Produkt ma lekką formułę, która nie obciąża skóry, a dzięki zawartości składników pielęgnujących, nie tylko przygotowuje cerę na makijaż, ale również dba o jej kondycję. Jakość w stosunku do ceny jest doskonała, a produkt staje się niezbędnym elementem w codziennej rutynie makijażowej. To must-have w kosmetyczce każdej kobiety, która pragnie, aby jej makijaż był perfekcyjny przez cały dzień. *Zdjęcia, które załączam, są już z używanego opakowania, ponieważ jestem na końcówce produktu. Niestety, muszę również przyznać, że wydobycie produktu z opakowania bywało trudne, zwłaszcza kiedy zbliżałam się do dna, ale sam w sobie produkt jest naprawdę cudowny!
  • 26 listopada 2024 o 17:19
    U mnie się nie sprawdziła ale są plusy
    Wiele zachwytów na temat tej bazy i myślałam, że będę zadowolona, poza tym bardzo lubię Eveline mam mnóstwo perełek z tej marki także wiązałam z nią duże oczekiwania. Zacznę od plusów. Pierwszy plus to kolor- ciepły, beżowy, zazwyczaj bazy z efektem blur dają biały kolor bardziej lub mniej rozjaśniają co mi nie odpowiada tutaj jest ładny zdrowy kolor, nie wpada w róż nie wpada w jakiś dziki pomarańcz, drugi plus tej bazy- nie wałkuje się, nie odpadają kawałki, nie trzeba jej delikatnie rozprowadzać w obawie że już nałożony obok produkt się zroluje i odpadnie. Baza po nałożeniu wygląda fajnie, cera jest gładka, pory są zmniejszone nie jest to szał ale efekt jest widoczny i zauważalny. I teraz niestety minusy... Minus, efekt u mnie wygładzenia i blurowania porów trwa ok. godziny, później jest coraz gorzej z każdą minutą, nie wygląda już ładnie jak na początku, twarz zaczyna się świecić ale takim u mnie brzydkim błyskiem, tłustym. Nie mam tłustej cery nie wiem czemu tak to wygląda u mnie po czasie. Natomiast stosuję ją solo bez podkładu także może u kogoś pod makijaż (bo do tego są bazy pod makijaż :D ) tego efektu świecenia nie będzie. myślę, że z podkladem może być lepsza, trwalsza. Drugi minus, niestety mnie zapchała juz ktoś pisał tutaj o tym o kaszce po tej bazie no ale chciałam wierzyć że u mnie będzie w tym aspekcie ok no byłam napalona na tę bazę więc pomijałam mniej pochlebne opinie. W różnych miejscach dostałam malutkich krostek, nie są one widoczne bardzo, znikają błyskawicznie ale jednak u mnie nie sprawdziła się aż tak spektakularnie ta baza. Nie wiem, może jestem wrażliwa na jakiś składnik zawarty w tej bazie ze ta kaszka się pojawia. Reasumując każdy musi sprawdzić na sobie bo patrząc po opiniach wszędzie to ja jestem w mniejszości osób które mają jej coś do zarzucenia. Szukam dalej idealnej bazy...