Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Solverx Acne Skin, Żel do mycia i demakijażu twarzy i oczu

Solverx Acne Skin Żel do mycia twarzy
Solverx Acne Skin Żel do Mycia Twarzy 200ml
Solverx Solverx Acne Skin Żel do mycia i demakijażu twarzy i oczu przeciwtrądzikowy 200ml
Pachnidelko

• 26 lutego 2025 o 10:37
    Moje odkrycie
    Długo szukałam żelu dla mojej trądzikowej cery, po którym nie będę mieć wysypu i ten był strzałem w dziesiątkę. Super domywa, delikatnie się pieni, wygodne opakowanie, niezacinająca się pompka, a co najważniejsze jest bardzo wydajny. Stosuje go od kilku miesiącyi szczerze polecam. Cena troszkę wysoka, ale na promocji można upolować w fajnej cenie. Kupię następne opakowanie!
    Zalety:
    • Dobrze domywa
    • Wydajny
    • Wygodne opakowanie
  • 8 lipca 2024 o 11:49
    Do mycia świetny, do demakijażu sie nie nadaje, ale i tak będę wracać.
    Żelu do skóry trądzikowej używam tylko w okresie letnim i wakacyjnym, kiedy nie używam retinolu, a potrzebuję zapanować nad wypryskami. Przetestowałam kilka produktów i ten jest naprawdę w porządku. Producent zapewnia, że żel nadaje się do demakijażu i mycia. Kilka razy próbowałam nim zmyć makijaż, ale było bardzo ciężko i nabawiłam się podrażnień, natomiast jako produkt oczyszczający z resztek makeupu i innych zanieczyszczeń sprawdził się świetnie, dlaczego? - ma bardzo przyjemną konsystencję, taką śliską i żelowa, po połączeniu z wodą tworzy miłą pianę - bardzo dobrze myje twarz - szybko się spłukuje - ogranicza pojawianie się wyprysków - zapach - troszkę chemiczny, ale delikatny Na plus również cena i powszechna dostępność.
    • działanie
    Wady:
    • beznadziejny do demakijażu
  • 22 maja 2024 o 15:29
    Żel do mycia i demakijażu twarzy i oczu
    Bardzo polecam ten żel z Solverx, szczególnie osobom z problematyczną skórą twarzy. Po stosowaniu tego żelu do mycia twarzy zauważyłam, że problemy z trądzikiem się zmniejszyły. Żel skutecznie usuwa zanieczyszczenia. Skóra była dokładnie oczyszczona i delikatna w dotyku. Jest bardzo delikatny dla skóry i oczu (nie piecze, nie powoduje łzawienia i nie podrażnia). Nie powoduje przesuszenia skóry. Używam żelu codziennie i nie ma mowy o uszkodzeniu naskórka przy tak częstym stosowaniu. Żel nawilża, skóra po umyciu nie jest ściągnięta ani przesuszona. Dodatkowymi zaletami tego produktu to zapach, który nie jest ostry, cena i opakowanie które jest bardzo wydajne.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • nawilża
    • nie piecze
    • nie podrażnia
  • 18 listopada 2023 o 16:19
    Jestem zachwycona
    Jedyny produkt, który pomógł mi pozbyć się kaszki. Sugerowałam się tym, że zawiera kwas pirogronowy (i przy okazji szikimowy), a wiele kosmetologów poleca je właśnie na kaszkę. Nie mogłam znaleźć w innych produktach do mycia właśnie tych składników. Testowałam dużo dermokosmetyków, a tylko ten pomógł mi pokonać kaszkę. Delikatną różnicę zauważyłam po pierwszym myciu (tzn. myłam twarz wieczorem, a rano kaszka była trochę zredukowana), a po ok. 2 tyg praktycznie całkowicie się jej pozbyłam. Używam zgodnie z zaleceniami, tzn. rano i wieczorem, koniecznie po tym daję mocno nawilżający krem i/lub z ceramidami.
    Zalety:
    • bardzo skuteczny
    • świetny skład
    • dogłębne oczyszczenie
    • neutralny zapach
    • wydajny
    • przyjemna konsystencja
  • 11 maja 2023 o 23:53
    Nie odnotowałam żadnej poprawy w kwestii trądziku...
    ...ale jako żel do mycia i drugi etap oczyszczania sprawdził się w porządku. Od ponad 10 lat zmagam się z nawracającym trądzikiem. Często sięgam po produkty oczyszczające do tego typu skóry. Używam zawsze oczyszczania dwuetapowego. Produkt zamknięty jest w wygodnym opakowaniu z pompką. W środku znajduje się żel, który wyjątkowo szybko lubi zaschnąć na wyjściu z pompki, tworząc zatykające, przezroczyste glutki. To samo dzieje się z produktem jeśli niechcący oblejemy nim butelkę - zasycha w kleistą maź zbierającą brud z okolicy. Pachnie dość nieprzyjemnie, lekko chemicznie. Samo działanie oczyszczające skórę jest akceptowalne. Nie powoduje uczucia ściągnięcia, skóra jest delikatnie zmiękczona. Nie radzi sobie z makijażem, ale udało mi się go wykorzystać jako produkt do mycia skóry twarzy pod prysznicem. Znając pozostałe produkty marki spodziewałam się więcej, szkoda!
    • działanie oczyszczające
    Wady:
    • brak wpływu produktu na trądzik
    • dziwna zastygająca i klejąca konsystencja
    Drogeria Super-Pharm