Bazy pod cienie

MIYO Eyeshadow Booster Baza pod cienie do powiek

Miyo Baza pod Cienie Eyeshadow Booster
Miyo

• 15 lutego 2025 o 2:09
    Powieki są po niej suche i pomarszczone, co utrudnia malowanie
    Jest to moja pierwsza baza pod cienie. Kupiłam ją ze względu na cenę i dobre oceny. Niestety nie podeszła mi. Po pierwsze - opakowanie jest koszmarne. Po odkręceniu i delikatnym naciśnięciu baza zaczyna lecieć ciurkiem i nie da się tego zatrzymać - w ogóle. Po następnym odkręceniu leci sama bez żadnej pomocy. Strasznie wysusza powieki, przez co skóra wygląda jak pomarszczony pergamin. To z kolei utrudnia nałożenie cieni oraz eyelinera. Cienie osadzają się w załamaniach i tworzą plamy, a eyelinera ciężko "poprowadzić" po pomarszczonej powiece. Baza zmienia także odcienie cieni - wybija szarości. Plus za to, że rzeczywiście działa - przedłuża trwałość cieni i eyelinera. Makijaż trzyma się nawet po intensywnych tańcach. Na pochwałę zasługuje także to, że nie wywołała u mnie żadnego uczulenia (a mam bardzo wrażliwe oczy).
    Zalety:
    • przedłuża trwałość produktów
    • nie uczula
    Wady:
    • koszmarne opakowanie
    • wysusza powieki, sprawia, że są pomarszczone i trudno je pomalować
    • zmienia kolor cieni - wybija szarości
  • 4 września 2024 o 8:48
    Świetny produkt, w kiepski opakowaniu
    Kosmetyk jest zamknięty w metalowej tubce, tak jak maści z apteki. Opakowanie mocno pomarańczowe, przyciągające wzrok. Konsystencja w kolorze beżowym miała być kremowa, lecz jest lekko za wodnista wg mnie. Ponad to baza sama ucieka z tubki, ze względu na ciśnienie. Niestety powoduje to dużą stratę kosmetyku, ponieważ samo odkręcenie tubki powoduje wystrzał bazy. I to w takiej ilości, że połowę trzeba wytrzeć w chusteczkę. Po rozsmarowaniu w powiekę staje się przezroczysta. Ogólnie baza sprawuje się bardzo dobrze i nie mam z nią żadnych problemów. Nie roluje się, dobrze nakłada się na nią cienie i przedłuża trwałość tego makijażu, jednak nad opakowaniem niech lepiej pomyślą jakimś nowym.
    Zalety:
    • dobrze trzyma makijaż oka
    • nie zmienia koloru cieni
    • świetnie radzi sobie z błyskami
    • łatwo się go aplikuje
    Wady:
    • tubka z której produkt "strzela" po otwarciu powodując stratę kosmetyku
  • 1 lipca 2024 o 13:14
    Fajna baza
    Pierwszy raz sięgłam po bazę pod makijaż i jedyne czego żałuję to tego, że dopiero teraz. Mam 27 lat, a dopiero odkryłam jej moc. Świetnie utrwala kosmetyki do makijażu oczu, cienie, eyelinery, brokat... Dla mnie rewelacyjny produkt, który stał się moim hitem i zostanie ze mną na dłużej. Już jest spakowany na wakacje, festiwalowe makijaże będą w końcu wytrzymywać całą noc. Żałuję tylko tego opakowania... baza sama ucieka! Nie mogę swobodnie stosować, bo opakowanie sprawia, że produkt sam z niego wychodzi. No szkoda, bo się przez to marnuje, a na prawdę niewielka ilość potrzebna jest to użycia. Mimo to bardo polecam wszystkim miłośniczkom makijażu :)
  • 13 kwietnia 2023 o 19:49
    Dobra baza w okropnym opakowaniu
    Eyeshadow Booster marki MIYO jest łatwo dostępny w wielu sklepach internetowych oraz w Kontigo. Kosztuje 26zł i ma objętość 15ml. Szata graficzna nie przypadła mi do gustu, ale najważniejszy jest produkt i jego działanie. Zamknięty jest on w odkręcanej tubce. I z opakowaniem mam tu największy problem. Po odkręceniu produkt nieustannie się z niego wylewa. Próbowałam przechowywać go otwarciem do góry, ale wciąż od kilku tygodni każdemu odkręceniu zakrętki towarzyszy morze wylewającej się bazy. Z racji że wystarczy użyć jej w niewielkiej ilości, każde użycie marnuje ilość produktu która spokojnie wystarczyłaby na cały tydzień. Konsystencja bazy jest rzadka i odczuwalnie silikonowa, tłustawa. Choć po wyciśnięciu (póki co wypłynięciu, nie odważę się ścisnąć tubki póki nie przestanie sama płynąć XD) z opakowania ma delikatnie beżowy kolor, to po rozprowadzeniu jest on niewidoczny i baza jest transparentna na powiece. Ma mało intensywny chemiczno-kosmetyczny zapach. Jak wyżej wspomniałam, przez jej gładką, silikonową konsystencję wystarczy malutka ilość aby dobrze pokryć nią powiekę. Jeżeli chodzi o działanie, tu nie mam póki co żadnych zastrzeżeń. Widziałam wiele opinii, że podczas pracy na niej robią się dziury, ale u siebie nie zaobserwowałam takiego efektu. Maty dobrze się trzymają, mniej zbierają w załamaniu (mam z tym problem gdy nie nakładam cieni na bazę/nadający się do tego korektor), nie mam problemu z ich blendowaniem. Kolory cieni są dobrze oddane i soczyste. Gdy zrobiłam sobie porównawcze swatche kilku matów na omawianej bazie, nieprzypudrowanym korektorze L'Oréal Infaillible w odcieniu 322 (odczekałam chwilę aż trochę zastygnie) i bazie sticky but not tricky z Wibo, cienie na dwóch ostatnich wychodziły ciemniej niż na bazie z MIYO. Na moje oko, w porównaniu ze słoczami na gołej skórze, eyeshadow booster najwierniej oddał kolory cieni. I'm impressed :0
    • Duża pojemność
    • Przyjemna konsystencja
    • Dobrze pracuje się na niej
    • Przedłuża trwałość makijażu
    • Dość wiernie oddaje kolory cieni
    Wady:
    • Szata graficzna
    • Opakowanie marnuje duże ilości produktu i całe się brudzi

Zobacz także inne Bazy pod cienie