Płyny do demakijażu

Bielenda Blue Matcha, Blue Micellar Water Woda micelarna do demakijażu

• 31 stycznia 2025 o 18:57
    Moja ulubiona woda micelarna
    Jedna z moich ulubionych wód micelarnych. Dzięki swojemu składowi nie wysusza twarzy, a wręcz ją nawilża. Ma bardzo przyjemny zapach. Zmywa makijaż bardzo dokładnie i szybko. Do tego jest zazwyczaj w świetnej cenie. Starcza na półtorej miesiąca do dwóch przy codziennym użytkowaniu.
    Zalety:
    • Wydajność, zapach, nawilżenie, oczyszczenie
    Wady:
    azile18
    16 grudnia 2023 o 18:08
    Niedoceniona
    Kiedy zobaczyłam jak mało opini ma ta woda micelarna to bardzo się zdziwiłam. Uważam, że to naprawdę dobry jakościowo kosmetyk, po który warto sięgnąć i po niego wracać. Ja używałam tej wody micelarnej głownie rano do oczyszczenia twarzy przed makijażem i bardzo polubiłam ją za to uczucie świeżości jakie następuje natychmiast po zastosowaniu. Skóra jest taka świeża i obudzona, przez co doskonale sprawdza się rano. Natomiast ze zmywaniem makijażu wieczorem również daje sobie świetnie radę, ale ze względu na cenę i niewielką pojemność trochę było mi jej szkoda do tego celu. Naturalny skład świetnie łagodzi podrażnienia i nawilża skórę, natomiast cena w stosunku do ilości produktu jest odrobinę wygórowana biorąc pod uwagę fakt, że na rynku są jen płyny micelarne o większej pojemności w niższej cenie. Ja chętnie po nią wrócę, ale skuszę się na zakup podczas promocji.
    • Naturalny skład
    • Oczyszczenie
    • Nawilżenie
    • Redukcja podrażnień
    Wady:
  • 6 listopada 2023 o 22:25
    Chętnie do niego wrócę, świetny micel
    Choć do demakijażu wolę zdecydowanie masełka, to ta seria Blue Matcha na tyle przypadła mi do gustu, że skusiłam się też na micel. Dorwałam wówczas w promocji za ok. 12zł. Cała grafika tej serii bardzo przypadła mi do gustu. Opakowanie to plastik z dużym klikiem, ale działał bez zarzutu, płyn nie podsączał się spod korka, nie zacinał się przy otwieraniu, także ok. Podobnie jak inne produkty z tej serii, ta woda też - pięknie pachniała. Choć akurat w przypadku tej wody nieco subtelniej niż np. w mgiełce, ale ten zapach bardzo mi się podobał i oprócz działania całej serii był dla mnie atutem tych produktów. Lekko perfumowany ale nie drażniąco, tylko subtelnie. Świeży, lekko cytrusowy a jednocześnie delikatnie morski. Jeśli chodzi o działanie spisywał się bardzo dobrze. Makijaż twarzy w tym puder, podkład, czasem kremowe kosmetyki usuwał bardzo szybko. W zasadzie nawet nie musiałam czekać, ani szczególnie pocierać wacikiem skóry by ten makijaż twarzy rozpuścić i usunąć, wystarczyło przetrzeć skórę wacikiem tak jak robię to np. tonikiem. Makijaż schodził szybko i skuteczne, a skóra była świeża. Dobrze też usuwał makijaż oczu, a tuszu to ja akurat sobie nie żałuję, wiec jestem zadowolona. Tutaj akurat musiałam chwilę przytrzymać wacik ale rozpuszczał tusz, kreski, cienie bez problemu, do całkowitego usunięci makijażu oczu potrzebowałam max 2-3 wacików więc radził sobie naprawdę spoko. Moja skóra po demakijażu była świeża czysta, gotowa do domycia jej żelem, ale po tak skutecznym demakijażu mogłam pozwolić sobie na użycie delikatnej pianki, by zmyć wyłącznie warstwę płynu ze skóry. Mam nadzieję, że ta linia nie zostanie szybko wycofana, bo naprawdę mają fajne rzeczy. Szczególnie ten płyn przypadł mi do gustu, chętnie ponowie zakup w razie potrzeby planuje mieć jeszcze jedną buteleczkę. Skutecznie usuwał makijaż, odświeżał, zostawiał skórę przyjemnie miękką. Nic od micela więcej nie potrzebuję.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • skuteczny: świetnie radził sobie z makijażem twarzy a także oczu, rozpuszczał wszystko do zera, nie wymagał pocierania skóry
    • przyjemnie odświeżał, zostawiał skórę miękką, przygotowaną na kolejny krok demakijażu
    • fajny skład
    • dobra cena w stosunku do jakości
    • nie wysuszał, nie powodował łzawienia oczu
    shewild
    4 lipca 2023 o 18:31
    Z tą wodą demakijaż jest naprawdę łatwy i przyjemny
    Powoli odkrywam serię Blue Matcha. Kupiłam kilka kosmetyków z tej linii i testuję, po esencji-toniku przyszedł czas na wodę micelarną. Jest to typ produktu, który chyba zawsze mam w łazience. Na mojej mieszanej cerze sprawdza się podwójny system oczyszczania i płyn micelarny pomaga mi pozbyć się większości zanieczyszczeń, które często poprawiam innym produktem aby skóra była dogłębnie oczyszczona. Ta wersja od Bielendy jest naprawdę dobra, wszystko działa poprawnie, robi co obiecuje. Może jakoś mnie nie oczarowała i ujęła jako całokształt, ale jest to produkt o bardzo dobrej jakości i na pewno pomaga skórze uzyskać optymalną czystość i świeżość. Opakowanie to wygodna butelka z otwarciem na klik, bardzo higieniczna i szybka w aplikacji. W sumie pojemność mogłaby być większa, bo zazwyczaj używam butelek mających 400 czy nawet 500 ml. No ale nie jest to nic za co można obniżyć ocenę, bo widziałam pojemność przy kupnie. Dozownik jest na tyle mały, że nic się nie wylewa bokami, ale na tyle spory, że bez problemu odpowiednia ilość szybko trafia na wacik. Płyn jak to płyn - wodnisty, rzadki, z łatwością się wylewa z opakowania. Jest praktycznie przezroczysty, ma minimalnie błękitną poświatę jeśli się dokładnie przyjrzymy. Zapach jest bardzo przyjemny - morski, świeży, kojarzy się z czystością i zapachem wody morskiej. Jest to delikatny zapach, podczas przecierania twarzy subtelnie nam towarzyszy. Kosmetyk naprawdę dobrze sobie radzi z oczyszczaniem. Zmywa praktycznie większość makijażu, brud i sebum, pozostałości kremu z filtrem. Z większym makijażem miewał odrobinę trudności, ale ja nie muszę wszystkiego zmywać za jednym pociągnięciem wacika, bo i tak potem domywam resztki w kolejnym etapie. Tak czy inaczej jest skuteczny i zazwyczaj byłam zadowolona z jego skuteczności. Nie podrażnia oczu, dobrze sobie radził z tuszem do rzęs, nie rozmywając wszystkiego dookoła. Płyn dobrze dba o skórę, nie powoduje uczucia suchości po myciu, nie podrażnia i nie ściąga skóry. Pod względem pielęgnacyjnym bez zarzutu. Bardzo fajne jest też to, że płyn jest niezwykle lekki. Po przetarciu skóry nie zostawia żadnej wyczuwalnej warstwy - zero lepienia się skóry, ciężkości, uczucia, że mamy coś na twarzy. Płyn znika z twarzy zabierając ze sobą większość zanieczyszczeń. Skóra wygląda zdrowo, nie błyszczy się nadmiernie, jest miękka i gładka w dotyku. Tak więc na pewno mogę polecić ten płyn. Jakoś nie zapałałam do niego wielką miłością, sama nie wiem czemu, ale jest bardzo dobry w tym co robi. Mógłby być jeszcze bardziej skuteczny, ale do standardowego makijażu myślę, że się sprawdzi idealnie. Przyjemny, ładnie pachnący, skuteczny i fajny w użytkowaniu. Myślę, że mało kto będzie z niego niezadowolony, raczej powinien spełnić większość oczekiwań.
  • 3 czerwca 2023 o 23:22
    Bielenda nie zawiodła mnie kolejny raz
    Bardzo dziwię się, że ten produkt ma jedną recenzję i do tego niesamowicie lakoniczną... Wodę micelarną zakupiłam w ciemno w Rossku, przy okazji w promocji ;) Producent bardzo zachęcił mnie do jej zakupu, bowiem posiada dużo składników, które wpływają na jej skuteczność: - blue matcha - posiada dobroczynny wpływ na skórę, jest naturalnym antyoksydantem, wspiera regenerację skóry, nawilża ją i łagodzi podrażnienia. - woda kokosowa – zawiera cenne dla skóry substancje odżywcze, wykazuje właściwości nawilżające, odświeża naskórek - aloes – wspiera regenerację skóry, wygładza ją i nawilża, łagodzi podrażnienia, - zawiera aż 97% składników pochodzenia naturalnego (nawet wg normy ISO ;). Opakowanie to butelka z tworzywa o doskonałej jakości, z mega wygodnym korkiem na wcisk. Kocham tego typu zamknięcia. Nic nie podnosimy, nic nie zdejmujemy a jedynie wciskamy. Pojemność to 200 ml, ale jest na tyle wydajna co inny tego typu produkt o pojemności 400 ml ;) Woda micelarna posiada delikatny zapach i równie delikatnie niebieski kolor. Na mojej mieszanej cerze w kierunku suchej sprawdza się doskonale. Daje efekt czystej i świeżej skóry. Jej cudownie lekka formuła dokładnie oczyszcza naskórek usuwając makijaż twarzy, oczu i ust. Twarz jest domyta na maksa i to bez żadnego pocierania. Nie wysusza i nie powoduje uczucia ściągnięcia na buzi. Za każdym razem jest ładnie oczyszczona i nawilżona. Jako nieliczny produkt micelarny ma w sposobie użycia informację, że należy produkt zmyć wodą. To istotne, gdyż inne wody micelarne taniej nie posiadają. Na początku przygody z płynami oraz wodami micelarnymi męczyłam się z lepkim efektem na twarzy i późniejszymi niedoskonałościami... Teraz wiem, że niemal każdą wodę micelarną trzeba zmyć wodą. Duży plus za to. Wydajność przebija wszystkie moje dotychczasowe produkty do usuwania makijażu. Wystarczy lekko potraktować wacik i suniemy po twarzy z prędkością światła. Płyn bowiem daje cudownie aksamitny efekt podczas demakijażu. Dla potrzeb mojej mieszanej cery to bardzo dobry produkt. Na pewno zakupię ponownie.