Kremy na dzień

Nimya by Nikki Tutorials Where It All Starts Cream Krem baza pod makijaż

4 na 51 opinię

• 28 lipca 2022 o 20:45
    Ciekawy produkt
    Bazę dostałam w prezencie i byłam jej bardzo ciekawa bo liczyłam że NikkiTutorials wypuści coś dobrego, nie bubel :) Ma być to baza o właściwościach pielęgnujących i rzeczywiście daje takie wrażenie chociaż na pewno nie zastąpi kremu typowo np. nawilżającego bo będzie na to za słaba. Bardziej jest to taki dodatek pielęgnujący ale uważam to za plus, bo inaczej baza byłaby zbyt ciężka. Sama baza działa dobrze, trochę wygładza bo ma mikę w składzie ale nie jest mocno śliska, podkład nie jeździ po twarzy. Wystarczy też niewielka ilość żeby pokryć większość twarzy. W przypadku podkładu ciężkiego, zastygającego widziałam różnicę z bazą głównie w kondycji skóry i "uczucia" leżenia podkładu - nie było tego uczucia ściągnięcia skóry/maski i obciążenia. Za to przy "codziennym" podkładzie nie była odczuwalna żadna różnica. Baza nie zapchała cery, nie przesuszyła, powiedziałabym że nawet trochę ją zabezpieczyła przed negatywnym działaniem tych ciężkich podkładów. Ógólnie baza bardzo fajna, nie jest to jakisz sztos ale jest to jakościowy produkt i robi to co ma robić. Dodatkowo, to opakowanie w rzeczywistości jest śliczne i mega efektowne. Na prezent jak znalazł.
    Zalety:
    • przepiękne opakowanie
    • cruelty free
    • wydajna baza
    • nie zapycha cery, nie jest śliska i nie jezdzi po niej podkład
    • zapobiega ściągnięciu/przesuszeniu przy ciężkich, zastygających podkładach
    Wady:
    • dość trudno dostępna
    • wysoka cena przy 45 ml