Kremy na dzień

Nivea Naturally Good, Rozświetlający krem na dzień z organicznym aloesem

• 14 listopada 2023 o 23:14
    Kojące rozświetlenie na twarzy
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Krem zawarty w maseczce zasługuje na uwagę ze względu na swoje unikalne naturalne składniki oraz obietnicę dostarczenia intensywnego nawilżenia i rozświetlenia skóry. Wyjątkowa formuła oparta na aż 99% składników pochodzenia naturalnego stanowi wyraz zobowiązania producenta do ekologicznego podejścia w dziedzinie pielęgnacji skóry. Aloes, będący kluczowym składnikiem maseczki, doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry, gwarantując jej odpowiednie nawodnienie i łagodzenie ewentualnych podrażnień. Jest to szczególnie istotne, zwłaszcza dla osób o wrażliwej skórze, które mogą czerpać korzyści z delikatnego, a jednocześnie skutecznego działania aloesu. Maseczki nie tylko dodają skórze blasku i rozświetlają ją, ale również pozostawiają ją dogłębnie nawilżoną. To niezaprzeczalnie kusząca propozycja dla tych, którzy poszukują produktu, który nie tylko pielęgnuje, ale także nadaje cerze zdrowego blasku. Jednakże, warto zauważyć, że skuteczność rozświetlająca może się różnić w zależności od indywidualnych cech skóry, dlatego zaleca się regularne stosowanie maseczki, aby osiągnąć najlepsze rezultaty.
    Zalety:
    • skład
    • działanie - konkretnie nawilżenie
  • 28 maja 2023 o 13:40
    UWIELBIAM!!!
    To mój ulubiony średniopółkowy krem do twarzy do codziennego stosowania. Używam go od lat, zużyłam wiele opakowań, nawet teraz mam jedno w łazience. Mimo że od czasu do czasu skuszę się na jakąś nowość, zawsze do niego wracam. KOLOR, KONSYSTENCJA Ma biały kolor i przyjemną konsystencję gęstego mleczka. Wystarczy odrobina, żeby nakremować nim twarz. Tuż po użyciu zostawia na buzi białe smugi, które szybko się wchłaniają. Zanim zdążę przejść z łazienki do pokoju, żeby nałożyć makijaż, już ich nie widać. ZAPACH Ma śliczny, delikatny, orzeźwiający, naturalny aloesowy zapach. DZIAŁANIE Pielęgnuje nawilża, koi, odżywia, regeneruje, łagodzi podrażnienia. Radzi sobie z moją cerą, która jest sucha, a jednocześnie ma wypryski i potrafi ją podrażnić dosłownie wszystko. Nie czuję po nim dyskomfortu, ściągnięcia ani przesuszenia. Pozostawia skórę naturalną, satynową. Cera nie jest po nim ani totalnie matowa, ani błyszcząca. Jest idealny do stosowania na co dzień, używam go rano i wieczorem. NIE SZKODZI Nie zapycha, nie podrażnia, nie powoduje przesuszenia, przetłuszczenia ani zaczerwienienia twarzy - co dla mnie jako posiadaczki cery skłonnej do niedoskonałości jest kluczowe. Ma świetny skład bez parafiny. Zawiera między innymi masło shea, które u mnie działa cuda. Moja skóra zawsze jest po nim ukojona i nie wyskakują nowe niedoskonałości. OPAKOWANIE Jest zapakowany w śliczny kartonik i wygodny, plastikowy słoiczek, którego nie boję się używać w łazience, bo w razie upadku nie potłucze umywalki ani płytek. CENA Kupuję go zawsze na promocjach w supermarkecie za około 29 zł i uważam, że jest wart tej ceny. PODSUMOWANIE Naprawdę polecam. To idealna podstawa pielęgnacji na co dzień.
    Zalety:
    • pielęgnuje, nawilża, koi, odżywia, regeneruje, łagodzi podrażnienia
    • idealny do codziennego stosowania
    • nie zapycha, nie podrażnia, nie przesusza, nie przetłuszcza, nie powoduje zaczerwienienia twarzy
    • śliczny, delikatny, orzeźwiający, aloesowy zapach
    • przyjemna, dość rzadka konsystencja
    • wystarczy odrobina, żeby nakremować nim twarz
    • zapakowany w śliczny kartonik i schludny, plastikowy słoiczek
    • stosunkowo tani na promocjach
    • lubię markę Nivea
    Wady:
    • tuż po użyciu zostawia na buzi białe smugi, które szybko się wchłaniają
    • nie jest najbardziej odżywczym i regenerującym kremem do twarzy, jakiego używałam (krem Neovadiol Magistral z Vichy jest lepszy)
    • coraz trudniej dostępny
  • 11 stycznia 2023 o 20:04
    Przyjemny krem pod makijaż
    Ma ładne, niewielkie opakowanie. Krem ma delikatny zapach. Dobry krem nawilżający. Skóra jest bardzo gładka, nie powoduje nadmiernego świecenia się, nie zapycha. Nadaje się pod makijaż, a podkład na niego nałożony nie roluje się i nie ciastkuje. Szybko się wchłania, ma lekką konsystencję.
    AKA10
    1 listopada 2022 o 13:07
    Niestety niewiele dobrego mogę napisać o działaniu tego kremu.
    Na pierwszy rzut oka wydaje się być ciekawym, dobroczynnym produktem. Nazwa Naturally Good zachęca. 99% składników pochodzenia naturalnego, organiczny aloes, organiczny olejek arganowy… bajka dla mych oczu, ale skóra głucha na te opowieści. Krem zamknięty w lekkim, estetycznym słoiczku z tworzywa chyba plastikowego. Wygląda ładnie. Konsystencja zaciekawia. Taka śmietanka, która zawsze w regularny sposób układa się w słoiczku – ilekroć otwieram, to gładka tafla. Pachnie przyjemnie: taki prosty zapach kremu sprzed lat. Bardzo wydajny. Ale cóż z tego? Skoro moja skóra go nie lubi. Krem jest oleisty. Słabo się wchłania. Skóra się pod nim poci. Zamiast uczucia czystości i zadbania miałam twarz niespokojną, oblepioną. Próbuję go zużyć do pielęgnacji dekoltu ale nie jestem zadowolona. To uczucie oblepienia nie przystoi nawet balsamowi do ciała a co dopiero kremowi do twarzy. Cena niska, dostępność dobra ale nie polecam zakupu. Ze swojej strony nie potrafię dać więcej niż 3 gwiazdki za produkt, którego muszę używać na siłę i wyczekuję dna słoiczka.
    Wady:
    • zbyt oleisty, skóra jest przyduszona, zapocona
    melody7
    1 maja 2022 o 18:59
    Powtórka z rozrywki
    Za każdym razem jak daję kosmetykom Nivea szansę, to się rozczarowuję. Tym razem było podobnie - nie kliknęło. Pomimo naturalnych składników czułam się, jakbym kładła na twarz chemiczne mazidło, które ciężko się wchłania. Zapach nie zachwyca, działanie również, opakowanie - nic szczególnego. Wydajność taka sobie, tylko cena, dostępność i wydajność (nie mogłam wykończyć tego kremu!) są ok. Kremom Nivea mówię dość!
    Zalety:
    Wady:
    • skuteczność
    Otrzymałam do testów od marki/producenta

Zobacz także inne Kremy na dzień