Kremy na dzień

Kruidvat Dagcreme Hydratenerd Vitamin E [Creme de Jour Hydratante] Krem na dzień nawilżający z witaminą E

• 19 lipca 2023 o 17:23
    Super krem
    Ten krem w przeciwieństwie z serią z aloesem świetnie się u mnie sprawdza. Kupiłam go przez przypadek, miałam kupić taki sam, ale na noc. Nie żałuję pomyłki. Krem ten pachnie delikatnie. Łatwo się rozprowadza, a już się bałam, że po tym na noc z aloesem, będzie podobnie. Na szczęście ten ma lekką formułę, nie klei się, szybko się wchłania. Nie zapycha mojej twarzy, nie powoduje swędzenia, szczypania. Lubię go nakładać również pod makijaż, bo nie roluje mi się, nie ściera. Jest bardzo wydajny, praktycznie zachowany w szklanym opakowaniu z nakrętką. Cena jest zadowalająca. Moją skórę wygładził, nadał blasku oraz nawilżył, tak jak obiecał producent.
    Zalety:
    • Działanie kremu, lekka formuła, nie zapycha, nie roluje się pod makijażem, nie wywołuje u mnie podrażnień, dobra cena, dostępny w drogeriach, delikatny zapach
  • 30 czerwca 2023 o 14:21
    Dobry krem nawilżający
    Krem znajduje się w szklanym, solidnym słoiczku z plastikową zakrętką. Ma przyjemny, cytrusowy zapach. Konsystencja łatwo rozprowadza się na skórze, nie pozostawiając żadnych smug. Moja sucha cera cudownie chłonie ten krem. Na skórze nie pozostaje uczucie tłustej powłoki. Produkt jest w stanie odżywić skórę już w jedną noc, co świadczy o jego intensywnym działaniu. Mimo to jest lekki i używam go również rano, pod makijaż. Dobrze się sprawdza jako baza pod podkład. Krem ma właściwości nawilżające i wygładzające skórę. Ten krem spisuje się na medal zarówno zimą jak i latem. Myślę, że trudno znaleźć równie dobry krem w niskiej cenie. Kremy od Kruidvat w promocji w Rossmannie można dorwac już za 9 zł. Żal nie spróbować!
  • 2 maja 2023 o 18:48
    Natłuszczające barachło
    Słoik z ciemnego szkła z minimalistyczną etykietą skradł moje serce ze względu na wygląd, a ze względu na brak jakiejkolwiek szpatułki lub pompki ułatwiającej pobieranie porcji kosmetyki zniesmaczył. Zapach delikatny, przypomina produkty ziołowe i suplementy diety z witaminą E. Konsystencja to lekki płynny krem, taka gęstsza emulsja. Gładko rozprowadza się na skórze. Kolor żółtawy, po wklepaniu w skórę rozświetla ją i nadaje jej lekko pomarańczowego odcienia co mocno mnie zdziwiło. Po aplikacji skóra zaczęła mnie piec na policzkach, brodzie i czole. Oczy zaszkliły się, kilka łez poleciało. Zaczerwienienie zniknęło po około 10 minutach, oczy uspokoiły się, tak jak i skóra pozostała nawilżona z lekko tłustawą poświatą. Nie nakładałam na niego makijażu, martwiłabym się o jego trwałość przez cały dzień. Pojawiły się zaskórniki otwarte i zamknięte, ciężko było mi doprowadzić cerę do znośnego stanu. W ciągu dnia utrzymywało się uczucie lekko lepkiej warstwy i skóra zaczynała się świecić prawie jak folia aluminiowa w blasku słońca, a stosowałam od stycznia z przerwami do końcówki kwietnia, czyli w czasie kiedy nie ma upałów; ciekawe czy byłabym widoczna z kosmosu w okolicy sierpnia, ale chyba wolę już nie ryzykować zapchania skóry.
  • 14 lipca 2022 o 0:25
    W cieplejsze dni stosuję go na noc,bo w dzień zbyt wyświeca twarz
    Kończyły mi się kremy do twarzy, więc postanowiłam skorzystać z promocji w drogerii Kruidvat i zaopatrzyłam się w tę wersję (oraz w krem na noc z aloesem). Krem jest dość gęsty i tłusty, jeśli chodzi o kremy na dzień, jednak dobrze się go nakłada i w miarę szybko wchłania, pozostawiając twarz nawilżoną i gładką przez cały dzień. Niestety również bardzo świecącą, więc absolutnie nie nadaje się nawet na lekko cieplejsze wiosenne czy już letnie dni. Stosuję go teraz na noc i dobrze się sprawuje.
    Pazurka
    10 lutego 2022 o 17:22
    Niezły.
    Kupiłam, skuszona info na Wizażu o promocji w Rossmanie. Wcześniej nie miałam pojęcia o istnieniu takiej holenderskiej marki(!). Zanaczam, że mam cerę dojrzałą - mieszaną czyli suche policzki i strefa T raczej tłustawa z niedoskonałościami. Krem ma delikatną konsystencję i przepiękny delikatny zapach. Na mojej skórze po nałożeniu (cienkiej warstwy) zostaje delikatny film. Nawilżenie jest całkiem niezłe (biorąc pod uwagę inne, droższe kremy). Nie zauważyłam działania witaminy E, ale zużyłam dopiero połowę opakowania. Ze względu na duży słoik (100 ml) używam go także jako balsam do ciała. Mało spotykane opakowanie jest dość wysokie, więc przypuszczalnie z dna będzie się go wybierać paluchem dość niewygodnie (mogliby jakąś szpatułkę dołączyć). Ogólnie jak na niedrogi krem , jest godny polecenia
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie nawilżające
    • Cena.
    Wady:
    • Zbyt duży słoik
    • Brak szpatułki.